Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 11-05-2003 Mediaberichten zondag 11 mei (11.30 uur)

WEERT Aanhouding na vernieling

WEERT De politie heeft vrijdagavond rond half negen een 20-jarige man aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou op het Collegeplein diverse fietsen hebben beschadigd. De politie kon de man aanhouden op aanwijzing van getuigen, die hem met met een zadel door de Muntpassage zagen lopen. De man bleek sterk onder invloed van alcohol en drugs. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Roermond en is in verzekering gesteld.

SWOLGEN Verkeersongeval

SWOLGEN Bij een verkeersongeval vrijdagmiddag rond half zes, is een 50-jarige man uit Wellerlooi gewond geraakt. De man reed op een bromfiets op de Legert, toen een bestelbus uit een uitrit kwam, vlak na een flauwe bocht. De remmen van de bromfiets waren defect, waardoor de bromfietser moest uitwijken en ten val kwam. De man brak zijn been en is naar het ziekenhuis in Venlo gebracht.

VENLO Winkeldiefstal

VENLO De politie heeft zaterdagmiddag een 27-jarige man uit Tegelen aangehouden toen hij met tas vol levensmiddelen met een waarde van enkele tientallen euros een supermarkt in Venlo-Zuid wilde verlaten zonder te betalen. De man is meegenomen naar het politiebureau, waar de zaak via snelrecht is afgehandeld.

ROERMOND Man rijdt twee autos total-loss en gaat er vandoor

ROERMOND Een 40-jarige man uit Roermond heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Kasteel Hillenraedtstraat twee autos total-loss gereden. De man kwam vanaf het centrum en raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt. Hij botste met hoge snelheid op een geparkeerde auto. Daarbij raakten zowel zijn eigen auto als de geparkeerde auto totaal vernield. Vermoedelijk was de bestuurder onder invloed van alcohol. Toen buurtbewoners de politie belden, ging hij er te voet vandoor. De volgende ochtend meldde hij zich zelf op het bureau. Daar is procesverbaal opgemaakt voor verkeersgevaarlijk rijgedrag en het verlaten van de plaats van het ongeval.

ECHT Aanhouding beschonken man na belediging

ECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Linne aangehouden, nadat hij zonder enige aanleiding een politieagent beledigde. De man zat rond drie uur met een groep op het Vrijthof, toen de politie passeerde. Hij schold de agenten uit en werd daarop aangehouden. Toen hij zich verzette bij zijn aanhouding, werd hij geboeid. De man was onder invloed van alcohol. Op het politiebureau in Roermond is proces-verbaal opgemaakt. De man kon zondagmorgen om half elf het bureau weer verlaten. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld.