Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten 11 mei 2003
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Hoewel bovenstaande datum anders doet vermoeden, zijn dit de berichten van zondag 11 mei 2003.

Aanhouding na steekincident
LELYSTAD De politie heeft zondagochtend een 37-jarige vrouw uit Lelystad aangehouden voor zware mishandeling met de dood tot gevolg van haar echtgenoot. Beiden verbleven in het Bungalowpark Muiderberg aan de Rietweg. Door nog onbekende reden had het echtpaar ruzie gekregen. Bij deze ruzie is een mes gebruikt. De man liep diverse steekwonden op. Hij is per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis en is daar aan zijn verwondingen overleden. De vrouw had een oppervlakkige wond aan haar been en is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Zij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De technische recherche van politie heeft sporenonderzoek verricht.

Aanhouding mishandeling buschauffeuse
ALMERE De politie heeft zaterdagavond bij De Steiger een 16-jarig meisje uit Amsterdam aangehouden voor mishandeling van een buschauffeuse. Het meisje had geen geldig plaatsbewijs waarop enkele klappen vielen. Het meisje is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding fietsendief
EMMELOORD De politie heeft zaterdagnacht bij Onder de Toren een 19-jarige Emmeloorder aangehouden voor poging tot fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen dat hij tegen een fiets aantrapte met de bedoeling om het slot te verbreken. De fiets raakte zwaar beschadigd en is overgebracht naar het politiebureau. De Emmeloorder werd voor nader verhoor ingesloten.

Aanhouding
ALMERE Een 26-jarige Almeerder is zaterdagnacht aangehouden in een uitgaansgelegenheid in Almere Buiten. Hij had een vrouw bij een ruzie geslagen met een loopkruk en de portier mondeling bedreigd. De vrouw liep hierbij een hoofdwond op. De Almeerder is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.
LELYSTAD De politie heeft zaterdagnacht bij een uitgaansgelegenheid een 29-jarige Lelystedeling aangehouden. Hij had een portier bedreigd en gedroeg zich zeer opstandig. De portier had hem, gezien zijn staat van dronkenschap, de toegang geweigerd. De Lelystedeling is uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Rijden onder invloed
ALMERE De politie heeft zaterdagnacht op de Sluiskade een 31-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 1,1 promille. Hij is met een rijverbod van vijf uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt. URK Een 24-jarige bromfietser uit Urk is zaterdagavond op de Ransuil aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 2,1 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Openbaar dronkenschap
LELYSTAD Een 43-jarige Lelystadse is zaterdagavond op de Kempenaar aangehouden voor openbaar dronkenschap. Buurtbewoners meldden dat ze zich op het fietspad ophield en voor overlast zorgde. De vrouw is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Brandstichting
ALMERE De brandweer heeft zaterdagnacht moeten uitrukken naar de Oldenzaalstraat. Daar is grof vuil dat klaar stond om opgehaald te worden, vermoedelijk in brand gestoken. De woning waartegen het vuil stond opgestapeld, liep schade op.

Loslopende hond
URK De politie heeft zaterdagmiddag op de Urkerweg een hond aangetroffen. Het dier leverde een gevaar op voor de verkeersveiligheid. De eigenaar van de hond was niet te achterhalen. Daarom is de hond ondergebracht bij het dierenasiel in Kampen.

Aanrijdingen
ALMERE Een 11-jarige fietsster uit Almere is zaterdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Hitchcocklaan. Een 35-jarige automobiliste uit Utrecht zag bij de kruising met de J. Hensonstraat het meisje over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje is met verwondingen aan het hoofd per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.
ZEEWOLDE Een 18-jarige bromfietser en een 33-jarige skeeler, beiden uit Zeewolde, zijn zaterdagavond op de Zeewolderdijk met elkaar in botsing gekomen. Waarschijnlijk was de skeeler op de weghelft van de bromfietser geraakt. De bromfietser liep vermoedelijk een lichte hersenschudding op, de skeeler verwondingen aan hoofd en been. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.