Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-05-2003 1e persbericht van zondag 11 mei 2003

Eindhoven:Fietsendieven gepakt
Zaterdagavond rond 18.50 uur is op de Boutenslaan een 18-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij had kort daarvoor een damesfiets gestolen in de bewaakte fietsenstalling aan de Kerkstraat. De man had de fiets nog bij zich toen hij werd aangehouden. De fiets is inmiddels terug bij de eigenaresse. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zondagmorgen rond 0.20 uur is op de Vestdijk een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht rond 21.00 uur die avond een fiets te hebben gestolen bij een stalling op het Bomanshof. De fiets is nog niet teruggevonden. De man, die verslaafd is aan harddrugs, is ingesloten.

Eindhoven: Brand
Zaterdagavond rond 19.00 uur brak brand uit in een boerderij aan de Genneperweg in Eindhoven. De brandweer bestreed het vuur. De omgeving werd afgesloten omdat er mogelijk asbest vrij kwam. De brandweer wist het woongedeelte van de boerderij te sparen. De brand was ontstaan in een schuurtje achter het huis. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Eindhoven: Verkrachting
Zondagmorgen om 1.30 uur is in een woning aan de Mozartlaan in Eindhoven een 40-jarige man uit Almere aangehouden. Hij wordt er van verdacht die avond zijn 24-jarige ex-vriendin te hebben verkracht. In de auto van de man vonden politieagenten een imitatievuurwapen. Het wapen is in beslaggenomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man dreigt met mes
Zondagmorgen om 2.45 uur is op de Aalsterweg een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had kort daarvoor twee mannen( 25 en 22 jaar oud) uit Eindhoven met een mes bedreigd. Hij sprak de twee Eindhovenaren aan en vroeg ze om sigaretten. Toen de twee geen sigaretten wilden geven werd de man kwaad en dreigde met een mes. De twee waarschuwden de politie en onderwijl hielden ze de man in de gaten. Onderweg bedreigde de man voorbijgangers en schold hen uit. Toen twee agenten de man wilden aanhouden greep hij naar zijn mes waarop een politiehond werd ingezet. De man had het mes nog achter zijn broeksband zitten. Hij werd overmeesterd en aangehouden. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Dronken automobiliste botst tegen geparkeerde auto Zaterdagavond rond 23.50 uur is op de Kanaaldijk Noord Oost een 25-jarige Helmondse aangehouden. De vrouw stapte in haar auto en reed bij het wegrijden tegen een geparkeerde auto. Politieagenten die in de buurt stonden zagen dit gebeuren. Toen de vrouw gecontroleerd werd bleek dat ze gedronken had. De ademtest gaf een promillage van 1,2. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Gestolen auto
Zaterdagavond rond 22.30 uur zijn op de Parallelweg in Geldrop een 18-jarige en een 16-jarige Helmonder aangehouden. De twee stonden bij een Volkswagenbusje dat 18 april jl. gestolen was in Dedemsvaart. De oudste van de twee had de sleutels van de auto op zak. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Asten: Snelheidscontrole
Zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur is op de Lienderweg in Asten een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 134 overtreders op de bon gezet. De snelste reed 90 km/u.Ter plaatst is 50 km/u toegestaan.

Best: Onderzoek naar doodsoorzaak vrouw
Zaterdagmorgen is op de begraafplaats Odulphus in Best het stoffelijk overschot van een Bestse vrouw opgegraven. Er wordt een onderzoek gedaan naar de oorzaak van haar dood in 1997. De politie startte dit onderzoek naar aanleiding van een eerder onderzoek van de regionale recherche.