Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 11.50 uur

Autokrakers aangehouden

UTRECHT De politie heeft op zaterdag 10 en zondag 11 mei 3 autokrakers aangehouden. Op zaterdag, omstreeks 01.15 uur, werd in twee auto`s ingebroken in de parkeergarage aan de Springweg. Agenten van de parketpolitie hielden de twee verdachten aan op de Mariaplaats. Het betrof een 36-jarige inwoner van Utrecht en een 25-jarige inwoner van Den Helder. Beide verdachten werden ingesloten. Op zondag werd om 03.00 uur, in de parkeergarage Moreelsepark, een 48-jarige inwoner van Utrecht aangehouden. Beveiligingsmedewerkers hadden de verdachte aangehouden nadat in auto`s was ingebroken en de verdachte een tas vol goederen bij zich had. De verdachte werd ingesloten en na onderzoek bleek er in 6 auto`s te zijn ingebroken.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 mei werden twee bestuurders geverbaliseerd i.v.m. onder invloed rijden. Op de Berezinadreef controleerden politieagenten om 01.45 uur een 38-jarige bestuurder uit Utrecht omdat deze met hoge snelheid reed. Hij werd aangehouden en aan het bureau bleek uit de ademanalyse dat hij 575 ug/l aan alcohol in het lichaam had. De verdachte kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Omstreeks 02.00 uur werd op de Bilderdijkstraat een 42-jarige bestuurder uit Utrecht gecontroleerd die eveneens alcohol had gedronken. Na aanhouding en overbrenging naar het bureau, bleek uit de ademanalyse dat hij 650 ug/l aan alcohol in het lichaam had. Ook van deze verdachte werd het rijbewijs ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding.