Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District Apeldoorn Nadere informatie: Politievoorlichter Henk van Elteren bereikbaar via de reg.meldkamer 055-548 6000

Datum : zaterdag 10 mei 2003

Feit : verkeersongeval met letsel Datum/tijd : 9 mei 2003, om 12.58 uur Plaats/straat : Prinses Beatrixlaan in Apeldoorn Omschrijving Betrokkenen : 1) 17 jarige bromfietsbestuurder uit Apeldoorn 2) 37 jarige bestuurder van een personenauto Toedracht: bestuurder 2 reed over de Beatrixlaan, komende vanuit de richting van de Sprengenweg. Hij stopte voor de kruising met de Schotweg om kruisend verkeer voor te laten gaan. Omdat er betrekkelijk weinig ruimte was op het kruisingsvlak, besloot hij om een stukje achteruit te rijden. Hier stond bestuurster 1 met haar bromfiets stil. Zij werd klem gereden tussen de achterbumper en de stoeprand. Zij is met letsel aan haar onderbeen overgebracht naar het Lukas.

Feit : lafhartige diefstal Datum/tijd : 9 mei 2003, om 18.24 uur Plaats/straat : Sumatralaan in Apeldoorn Omschrijving Een 12 jarige krantenjongen is op een misselijke wijze beroofd van zijn GSM. Hij was bezig om de kranten in zijn wijk te bezorgen toen hij werd aangesproken door een vrouw die hem vroeg of zij even mocht bellen. De jongen gaf haar zijn telefoon, waarna de vrouw zich uit de voeten maakte. De gestolen telefoon is van het merk Siemens, type 35i. Het signalement van de vrouw : blanke Nederlandstalig vrouw, leeftijd ca. 35 jaar, lengte ong. 1.80, donker blond haar in een staart, normaal postuur, gebruind gezicht. Zij droeg een donkere jas en een lange broek. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Feit : autobrand Datum/tijd : 9 mei 2003, om 15.27 uur Plaats/straat : A1 t.h.v. Lukasgat Omschrijving Dankzij het kordaat optreden van een 42 jarige automobilist uit Amsterdam is voorkomen dat een personenauto uitgebrand is. De auto, eigendom van een 26 jarige bestuurster uit Amsterdam, was net gestopt bij het benzinestation om te tanken toen het motorcompartiment spontaan begon te branden. De getuige bluste met een brandblusser van het benzinestation de brand, zodat erger werd voorkomen.