Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Unitas terug in 1e klasse KNSB

Schaakclub Unitas in Groningen zorgde zaterdag in het Jannes van der Wal/Denksportcentrum aan de Oliemuldersweg voor een unieke prestatie in zijn 77-jarige geschiedenis. De vereniging is namelijk de derde schaakclub in Nederland die volgend seizoen met liefst vier teams uitkomt in de landelijke competitie van de KNSB. De andere twee clubs zijn LSG (Leiden) en Zukertort Amstelveen.

Maar er was nog een belangrijke reden om de champagneflessen in het Denksportcentrum te laten knallen: na een jaar keerde het eerste team namelijk terug in de eerste klasse van de KNSB door met een daverende 7-1 score in de slotronde tegen Emanuel Lasker kampioen te worden van de tweede klasse.
Unitas speelt dus volgend seizoen met bijna de helft van zijn spelende leden op landelijk niveau. Voorzitter Dick Warmelink voorziet weinig problemen: Iedere sporter wil op een zo hoog mogelijk niveau spelen en wij kunnen onze ambitieuze leden een mooi, landelijk podium bieden. We beseffen dat we voor een unieke prestatie hebben gezorgd, die mogelijk nieuwe schakers zal aantrekken. Unitas 1 speelt volgend seizoen in de eerste klasse en Unitas 2, 3 en 4 in de derde klasse van de KNSB.


---