Politie Gelderland-Midden

Barneveld, `geintje' bestraft
Publicatiedatum: 11-05-2003

Een 28-jarige inwoner van Barneveld heeft vrijdagnacht het, naar eigen zeggen, uithalen van een geintje in zijn woonplaats moeten bekopen met enkele uren cel en een proces-verbaal. Surveillerende agenten zagen omstreeks half vier 's nachts op de Schoutenstraat een taxichauffeur driftig wenken. De taxichauffeur verklaarde vervolgens dat hij twee klanten in zijn wagen had gehad die na de rit waren weggevlucht zonder te betalen. Aan de hand van een opgegeven signalement werd de 28-jarige verdachte in de omgeving buiten adem aangetroffen. Hij ontkende in eerste instantie alle betrokkenheid, maar gaf later toe een `leuk geintje' te hebben uitgehaald. Hij werd vervolgens aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens flessentrekkerij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Garderen, beschonken bestuurder strandt na achtervolging Publicatiedatum: 11-05-2003

De politie heeft vrijdagnacht in het centrum van Garderen na een achtervolging een 21-jarige automobilist uit die plaats aangehouden wegens ondermeer het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de Gardernaar omstreeks half twee 's nachts met mistlichten door de bebouwde kom rijden en gaven hem een stopteken. De Gardernaar ging er echter met hoge snelheid vandoor en haalde onderweg enkele capriolen uit om aan de achtervolgende agenten te ontkomen. Daarbij ontstonden enkele bijna aanrijdingen met ondermeer een hond, die door een passant werd uitgelaten. Uiteindelijk strandde de Gardernaar nadat hij de macht over het stuur kwijt raakte en dwars op de Oud Milligenseweg tot stilstand kwam. Hierop werd hij door de agenten aangehouden. Na de ademanalyse bleek de Gardernaar onder invloed te zijn van alcohol met een promillage van ongeveer 0,87 (385 ug/l), ruim anderhalf maal de toegestane hoeveelheid. De man is later heengezonden met een boete en een rijverbod van drie uur.
Ook op andere plaatsen in het district West-Veluwe Vallei werden die nacht automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed. In Wekerom werd omstreeks drie uur 's nachts een 18-jarige man uit Kootwijkerbroek aangehouden toen hij met drank op achter het stuur werd aangetroffen. Hij bleek onder invloed van een alcoholpromillage van ongeveer 1,06 (465 ug/l). Omdat hij in korte tijd voor de derde achtereenvolgende maal voor dit feit bekeurd was werd diens rijbewijs ingevorderd. Op de Gasthuisstraat in Barneveld trof de politie even na drie uur 's nachts een 46-jarige automobilist uit die plaats slapend aan achter het stuur van zijn auto. Een andere weggebruiker attendeerde de politie op het slingerende rijgedrag van de automobilist, die kort daarna werd aangetroffen. Hij bleek onder invloed van een alcoholpromillage van ongeveer 1,36 (595 ug/l). Bovendien was zijn rijbewijs al eerder ingevorderd wegens het rijden onder invloed. De Barnevelder zit nog vast omdat hij nog een hechtenis van 10 dagen moest ondergaan. In Ede werd op de Proosdijerveldweg omstreeks half vier een 21-jarige automobilist uit Veenendaal beboet wegens het rijden onder invloed. Hij bleek een promillage te hebben van 0,78 (340 ug/l).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---