Volleybal Vereniging SSS Barneveld


5/11/2003 Dames SSS bewerkstelligen promotie naar de tweede divisie.

SSS - Stam/SoVoCo 3 uitslag 3 - 1 setstanden 25 - 23, 25 - 15, 15 - 25 en 25 -18.

Afgelopen zaterdag zijn de dames van SSS er in geslaagd om voor volgend seizoen het tweede divisieschap veilig te stellen. In een afgeladen Lijsterhof werd het derde team van Stam/SoVoCo verslagen met 3 - 1 en na de overwinning in de uitwedstrijd betekend dit dat het eerste dames team van SSS volgend seizoen uitkomt in de tweede divisie.

SSS had in deze wedstrijd slechts een set nodig en volgens aanvoerdster Hester Seton konden ze deze maar meteen pakken om zo van de zenuwen af te zijn. SSS kwam dan ook voortvarend uit de startblokken en middels goede services van Rianne van der Linde en Hester Seton liepen ze meten weg naar een 9 - 1 voorsprong. Deze voorsprong bleef tot 18 - 9 gehandhaafd, maar hierna begonnen de zenuwen de speelsters van SSS toch parten te spelen. Aanvallend slaagde men er niet meer zo makkelijk in om de gaten in de verdediging van SoVoCo te vinden en via 20 - 16 kwam SoVoCo nog terug tot 23 - 21. Op deze stand kwam Titsia van de Brink in het veld voor Sabine Steinebacht. SoVoCo slaagde er hierna nog in om nog een puntje dichterbij te komen, maar op 24 - 23 kreeg SSS haar eerste setpunt. Deze werd binnen gehaald en de dames van SSS konden een feestje gaan bouwen.

Lang mochten ze hiervan niet genieten, want de wedstrijd werd om 3 gewonnen sets gespeeld en moest gewoon uitgespeeld worden. In deze tweede set was het SoVoCo dat de eerste punten scoorde, maar hierna nam SSS het heft weer in handen en door een goede service van Titsia van de Brink liepen ze zelf weg naar 15 - 7. Deze voorsprong werd niet mee ruit handen gegeven en uiteindelijk was ook in deze set de winst voor SSS en deze keer met de cijfers 25 - 15.

In de derde set leek het wel of de dames van SSS er genoeg van hadden en kregen ze totaal geen vat op de service van SoVoCo. De ploeg liep dan ook vrij gemakkelijk uit naar een 16 - 6 voorsprong. Spelverdeelster Kristel Haalboom probeerde op allerlei manieren haar team weer op het rechte spoor te krijgen, maar dit lukte haar niet en uiteindelijk won SoVoCo deze set met de alles zeggende cijfers 25 - 15.

In de vierde set liep SoVoCo meteen weg naar een 4 - 1 voorsprong, hetgeen voor coach Brand van Roekel het moment was om Hester Seton in het veld te brengen voor Titsia van de Brink en Annemieke de Groot voor Carolien Colenbrander. Deze wissels sorteerden effect en langzaam maar zeker kroop SSS weer dichter bij de ploeg uit Soest en bij 8 - 8 stonden ze weer op gelijke hoogte. SSS liet er hierna geen gras meer over groeien en liep vervolgens uit naar 12 - 9. Deze voorsprong van 3 punten behielden ze tot 21 - 18 op welke stand Sabine Steinebach aan de service kwam en daarmee pas ophield nadat het laatste punt gescoord was en de winst voor SSS was met 25 - 18.

Het feestgedruis kon nu beginnen en spoedig stond het veld vol met supporters, die de dames feliciteerden. Daarbij sprong de felicitatie van jongens C1 eruit, die voor alle dames een medaille hadden gekocht. Na verloop van tijd verplaatste het feestgedruis zich na de kleedkamers, waar de kurken van de campagne flessen gehaald werden. De inhoud van deze flessen was echter niet genoeg om iedereen te dopen en daarom werden de emmers, waarin de bloemen hadden gestaan, maar over elkaar leeg gegooid. Coach Brand van Roekel probeerde hieraan nog te ontkomen, maar uiteindelijk kreeg hij ook de volle laag. Hierna kon hij nog zijn vreugde uiten. "Hoewel je een goede uitgangspositie hebt voor vandaag, moet je het toch wel waar maken en de zenuwen speelden me vanmorgen al parten. Gelukkig kent mijn vrouw me al goed en laat ze me dan mijn gang gaan. We kwamen goed uit de startblokken en leken de benodigde set vrij gemakkelijk te pakken. Bij de 20 zie je dan ineens de meiden verkrampen, omdat het doel dan zo dicht bij is. SoVoCo komt dan nog dichterbij, maar uiteindelijk weten we de set dan wel te pakken en mogen we het volgend seizoen in de tweede divisie proberen. Voor mij is het de eerste keer dat ik dit bereik en een mijlpaal in mijn trainersloopbaan. Voor volgend seizeon ga ik samen met Camiel van Damme de trainingen verzorgen en de coaching doen." Speelster Sabine Steinebach was nog even bang dat het in de eerste set mis zou gaan. "We speelden op een gegeven moment niet meer ons eigen spelletje, omdat we zo dicht bij ons doel waren. Gelukkig was de afstand groot genoeg en haalden we het nog net." Het enige wat aanvoerdster Hester Seton kon uitbrengen was "YIPPIE", terwijl Rianne van der Linde het liet bij "WAUW". Spelverdeelser Kristel Haalboom meldde na afloop dat ze drie jaar geleden had besloten om lager te gaan spelen bij Leos en dat ze nu toch weer in de tweede divisie gaat ballen.