Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 11-05-2003 Persberichten Politie Limburg Zuid
Zondag 11 mei 2003 ( JosK)

Heerlen; overval
Tijdens het laden van zijn vrachtauto om daarmee naar een weekmarkt te gaan, werd een 28-jarige Heerlenaar op zaterdag 10 mei om 05.00 uur op de Lingestraat in Heerlen door twee onbekende mannen overvallen. Nadat het slachtoffer geschopt en geslagen was, wisten de overvallers hem een bedrag van ongeveer 1000 euro afhandig te maken. De overvallers renden in de richting van de Schelsberg weg. Ze zijn spoorloos.

Brunssum; rijden met valse kentekenplaten
Zaterdag 10 mei werd om 17.15 uur op de N-276 in Brunssum een 37-jarige man uit Limbricht bekeurd. Hij bleek de kentekenplaten op de auto en op de aanhanger vervalst te hebben. Met zwarte tape had hij van de letter F de letter E gemaakt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; geluidsoverlast verraadt hennepplantage Naar aanleiding van klachten omtrent flinke geluidsoverlast, forceerde de politie op zondag 11 mei om 04.00 uur de deur van een woning aan de Albert Cuypstraat in Heerlen. In de woning galmde de stereo-installatie terwijl niemand thuis was. Tijdens het onderzoek trof de politie in een slaapkamer een in bedrijf zijnde hennepplantage met 155 planten aan. Ook bleek de stroom op een illegale manier afgetapt te zijn. De planten en de groeiapparatuur werden in beslag genomen terwijl Essent gewaarschuwd werd in verband met de diefstal van de stroom. De bewoner mag rekenen om een gepeperd proces-verbaal.
---

Simpelveld; aanhouding op heterdaad
Zaterdag 10 mei werd om 151.15 uur door twee mannen ingebroken in een woning aan de Molsberg in Simpelveld. De bewoners waren op dat moment niet aanwezig. Omdat buurtbewoners het gedrag van het tweetal vreemd vonden, hield men hen in de gaten. Toen vastgesteld werd dat men aan het inbreken was, werd de politie gebeld en wisten enkele buurtbewoners een van de twee daders tegen te houden toen ze op de vlucht sloegen. De dader betrof een 40-jarige Duitser. Ondanks de inzet van een politiehond, kon de tweede verdachte niet meer worden gevonden. De politie stelt een onderzoek naar hem in.

Landgraaf; valse naam
Omdat een dronken 18-jarige man uit Landgraaf zondag 11 mei om 00.40 uur al drinkend aan een fles met alcohol over het Sun-plein in Landgraaf liep, wilde de politie hem bekeuren. Tijdens het uitschrijven van het proces-verbaal, gaf de man een valse naam op. Hij werd daarop aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Landgraaf; dronken op motorkap
Zondag 11 mei om 02.00 uur trof de politie op de Lotersbergweg in Landgraaf, liggend over de motorkap van een geparkeerde auto, een flink beschonken 24-jarige man uit Eindhoven aan. De man werd ter zake openbare dronkenschap aangehouden en mocht zijn roes uitslapen in het politiebureau.

---

Maastricht; inbeslagname hennep
Omdat de politie een vermoeden had dat zich bij een woning aan de Kasteel Oostlaan in Maastricht een hennepplantage zou bevinden, werd daar zaterdag 10 mei om 17.00 uur een onderzoek ingesteld. In een schuur werden sporen aangetroffen waaruit de politie kon concluderen dat kort daarvoor de toppen van hennepplanten geplukt waren. Op een van de slaapkamers in de woning lag nog ruim 600 gram hennep te drogen. Terwijl de politie in de woning doende was en een tweede auto ter assistentie kwam, rende een 20-jarige zoon met een vuilniszak de woning uit en wilde er vandoor. Toen hij buiten de politie zag, liet hij de zak vallen en rende weg. Naderhand kwam hij terug en meldde zich weer. In de zaak bleek ruim 8,5 kilo aan geplukte henneptoppen te zitten. Omdat de stroom op een illegale manier was afgetapt, werd Essent gewaarschuwd. Tegen de 20-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; videotheek overvallen
Zaterdag 10 mei werd om 22.50 uur door twee onbekende mannen een gewapende overval gepleegd op een videotheek aan de Via Regia in Maastricht. Op het moment van de overval bevonden zich een 20-jarige werknemer en twee bekenden van hem in de zaak. Een van hen werd door de overvallers gesommeerd zijn geld af te geven doch toen deze liet blijken geen geld te hebben, kreeg hij een klap in zijn gezicht. Onder bedreiging van een wapen moest de 20-jarige de inhoud van de kassa (enkele honderden euro`s) afgeven. Daarna verdwenen de daders spoorloos.

Valkenburg; met bierglas gestoken
Lopend met over enkele vrienden over het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg werd een 21-jarige man uit Schimmert zondag 11 mei om 03.05 uur door een onbekende man plotseling met een kapot geslagen bierglas in zijn nek gestoken. Daarbij werden twee slagadres geraakt en verloor het hevig bloedende slachtoffer veel bloed. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis alwaar direct operatief ingegrepen moest worden. Omtrent zijn toestand is op dit moment niets bekend. Wat de politie tot nu toe weet is dat de vermoedelijke dader kort voor de steekpartij met de groep vrienden op de Grotestraat ruzie heeft gezocht omdat iemand tegen hem opgelopen was. Toen hierop niet gereageerd werd en de vrienden doorliepen naar Theodoor Dorrenplein ontstond daar de steekpartij. De politie is op zoek naar de onbekende dader.
---

Beek; dronken bestuurder
Zaterdag 10 mei trof de politie om 07.30 uur op de vluchtstrook van de A-2 in Beek een auto aan met verse schade van een aanrijding. Achter het stuur zat een 27-jarige man uit Maastricht die in een diepe slaap verzonken was. Met de nodige moeite lukte het de politie de man wakker te krijgen. Hij was zwaar beschonken. Onderzoek wees uit dat hij kort daarvoor met zijn auto iets verderop tegen de vangrail gebotst was. Toen de verdachte is de gaten kreeg dat hij aangehouden was, verzette hij zich. Met de nodige moeite kon hij naar het bureau overgebracht worden. Daar gaf de blaastest een alcoholpromillage aan van 1,77. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Sittard; op heterdaad betrapt
Tijdens het maken van zijn ronde werd een 40-jarige man uit Sittard op zaterdag 10 mei om 08.25 uur overlopen door een man van de beveiliging van een bedrijf aan de Vlakstraat in Sittard. Op het moment dat de beveiligingsbeambte het pand bekeek, hoorde hij dat een ruit werd ingeslagen. Direct daarop zag hij de 40-jarige verdachte die in het pand wilde inbreken. De verdachte werd overgedragen aan de politie en voor verder onderzoek ingesloten.

Sittard; ingesloten
Terwijl de politie zaterdag 10 mei om 13.00 uur over de Dempseystraat in Sittard reed, zag men daar een hun bekende 39-jarige inwoner uit Sittard lopen. Van hem was bekend dat hij nog 105 dagen gevangenisstraf moest ondergaan wegens eerdere veroordelingen. Hij werd aangehouden en zal zijn verjaardag, die eind mei is, niet in vrijheid kunnen vieren.

Sittard; afvalhout in brand
Zondag 11 mei werd een grote hoop hout, afkomstig van sloopwerkzaamheden aan panden in de St. Josephstraat in Sittard, door onbekenden in brand gestoken. Het vuur was van die omvang dat de brandweer eraan te pas moest komen om het te blussen. Wie het vuur aangestoken heeft, is niet bekend.

Sittard; diefstal uit volière
Uit een volière van een woning aan de Zwaanstraat in Sittard werden tussen zaterdag 10 en zondag 11 mei een veertigtal kanaries gestolen. Men verkreeg de toegang door het doorknippen van het slot. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Sittard; doorgereden na aanrijding
Toen een taxichauffeur zijn taxi op zondag 11 mei om 02.30 uur op de Engelenkampstraat in Sittard wilde keren, werd hij aangereden door een 23-jarige autobestuurder uit die plaats. Na de aanrijding reed de Sittardenaar met zijn zwaar beschadigde auto weg van de plaats van de aanrijding. Door het politieonderzoek kon de verdachte kort later in zijn woning worden aangehouden. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. De blaastest gaf een promillage aan van 1,41. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

---