Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 11-05-2003 Mediaberichten zondag 11 mei (12.30 uur)

SWALMEN Aanhouding na achtervolging

SWALMEN De politie heeft zaterdagavond twee jongens van 17 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een zitbank op het St. Jansplein. De aanhouding volgde na een achtervolging door Swalmen. Politie te voet signaleerden de twee, na aanwijzingen van een getuige, op het Crasbornplein. De twee jongens gingen er meteen vandoor toen ze de politie zagen. Een achtervolging richting Markt, via de Brugstraat naar de Rijksweg, leidde uiteindelijk tot de aanhouding. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau in Swalmen, waar procesverbaal tegen hen is opgemaakt wegens vernieling en straatschennerij.

VENLO Winkeldief binnen een week voor derde keer aangehouden

VENLO De politie heeft vrijdag aan het eind van de middag een 30-jarige man uit Venlo en 28-jarige vrouw (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Samen stalen ze enkele goederen ter waarde van enkele honderden euros uit een winkel aan de Vleesstraat en werden door de beveiliging betrapt. Op het bureau bleek dat de man deze week nu voor de derde keer was aangehouden op verdenking van diefstal. Hij zal door politie en jusitie als stelselmatige dader worden aangemerkt. De vrouw bleek illegaal in Nederland en is in vreemdelingenbewaring gegaan.

ROGGEL Fietser aangereden

ROGGEL Bij een verkeersongeval zaterdagmiddag rond half twee op Op den Bos is een vrouw uit Haelen (lft. onbekend) gewond geraakt. Zij reed op haar fiets richting Neer, toen zij bij de kruising met de Leudalweg werd aangereden door een 41-jarige automobilist uit Neer. De automobilist wilde linksaf de weg Op den Bos opgaan en zag daarbij de fietsster over het hoofd. De vrouw is met hoofdletsel en een hoofdwond naar het ziekenhuis in Roermond gebracht.

VENLO Twee mannen na belediging aangehouden

VENLO De politie heeft zaterdagmorgen rond 12.00 uur een 35-jarige man uit Venlo en een 40-jarige man uit Blerick aangehouden op verdenking van belediging. Twee agenten hielden de man uit Blerick staande op de Bolwaterstraat, omdat hij zonder gordel achter het stuur zat. De man begon toen meteen te schelden. Toen de man na herhaalde waarschuwingen door bleef gaan, werd hij aangehouden. Daarop begon ook de bijrijder, een 35-jarige man uit Venlo, de agenten uit te schelden. De politie nam beiden mee naar het bureau waar tegen beiden proces-verbaal is opgemaakt. De zaken zullen via snelrecht worden afgehandeld.