Politie Gelderland-Zuid







Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89






Datum Zondag 11 mei



DISTRICT STAD NIJMEGEN



Inbrekers aangehouden

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 mei zijn twee inwoners van Nijmegen, 26 en 37 jaar oud, aangehouden omdat zij geprobeerd hadden in te breken in een woning aan de Sophiaweg. De politie kreeg de melding van de inbraak en ging ter plaatse. Agenten zochten de omgeving van de woning af en troffen de twee verdachten op de Eleonoraweg aan. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.


Diefstal auto's

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei is vanaf de Brakkensteinseweg een bruine Renault Megane met het kenteken 51-DP-BJ gestolen. Aangifte deed een 39-jarige inwoner van Nijmegen.
Vanaf de Oude Groenewoudseweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwarte Mercedes met het kenteken 77-JV-FT gestolen. Aangifte deed de 32-jarige eigenaar uit Bemmel.


Ongevallen met letsel

Op vrijdagavond 9 mei is op de Genestetlaan een aanrijding ontstaan tussen een 31-jarige fietser uit Nijmegen en een voetganger (personalia niet bekend). De fietser reed vanaf de Willemsweg de Genestetlaan in. Twee jongetjes staken plotseling over waarbij de fietser tegen een van de jongetjes botste. De fietser sloeg vervolgens over de kop en kwam ten val. Door de val heeft de fietser letsel aan zijn arm opgelopen.
Op zaterdagmiddag 10 mei is op de St. Annastraat een 27-jarige motorrijder uit Nijmegen tegen een 45-jarige automobilist uit Vught gebotst. De motorrijder wilde uitwijken en raakte hierbij de auto van de inwoner van Vught. Door de aanrijding kwam de motorrijder ten val en liep schaafwonden op.
Op zaterdagmiddag 10 mei is op de Graafseweg een aanrijding ontstaan tussen een 41-jarige bromfietser uit Nijmegen en een 53-jarige automobiliste uit Grave. De bromfietser wilde een 20-jarige fietster uit Nijmegen ter hoogte van de spoorbrug inhalen. Tijdens de inhaalmanoeuvre week de bromfietser vermoedelijk uit. Hierbij raakte de bromfietser de automobiliste en kwam daarna ten val. Door de val heeft de bromfietser letsel aan zijn voet opgelopen.
Op zaterdagavond 10 mei is op de ventweg naast de St. Annastraat een 35-jarige inwoonster van Nijmegen licht gewond geraakt. De 35-jarige Nijmeegse zat achter op de fiets van een 36-jarige Nijmeegse. De 36-jarige Nijmeegse fietste over de ventweg in de richting van het centrum. Een 27-jarige automobilist uit Nijmegen reed achteruit over de ventweg en naderde de fietster. De 36-jarige probeerde de automobilist te ontwijken maar dit lukte niet. Hierbij raakte de automobilist de 35-jarige Nijmeegse. Zij liep hierbij letsel aan haar been op.


Harddrugs

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei is op de Stijn Buysstraat een 36-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. Agenten controleerden de auto van de Nijmegenaar en troffen cocaïne aan. De Nijmegenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen.


Beroving

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei is op de Burgemeester Hustinxstraat een 48-jarige inwoner van Venhorst van zijn portemonnee beroofd. De man verklaarde te zijn geduwd en geslagen. Vervolgens viel hij op de grond waarna zijn portemonnee door een onbekende man werd gestolen. De inwoner van Venhorst deed aangifte bij de politie.


Bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Kamerlingh Onnesstraat is in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is computerapparatuur gestolen. Aangifte deed een 50-jarige inwoner van Nijmegen.


Man aangehouden voor in bezit hebben XTC

In de nacht van zaterdag op zondag is in een horecagelegenheid aan de Wijchenseweg een 35-jarige inwoner van Venlo aangehouden voor het in bezit hebben van onder meer XTC. Een medewerker van de horecagelegenheid controleerde de 35-jarige man en trof de XTC aan. De politie werd gebeld waarna de man is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De XTC is in beslag genomen.


DISTRICT TWEESTROMENLAND





Wijchen- bedrijfsinbraak

Op donderdag 8 mei is in een bedrijf aan de Weg door de Berendonck ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven vermoedelijk het pand binnengekomen. Er is onder meer computerapparatuur gestolen. Aangifte deed een 30-jarige inwoner van Cuijk.


Wijchen- jongen gestoken

Op vrijdagavond 9 mei, rond 21.00 uur, is op de Markt een 15-jarige inwoner van Wijchen door een 15-jarige plaatsgenoot met een mes in zijn arm gestoken. Een andere 15 jarige Wijchenaar zou ook betrokken zijn geweest bij het steekincident. Omstanders belden de politie die vrijwel direct de twee 15-jarige Wijchenaren aanhield. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen de 15-jarige die zijn plaatsgenoot in zijn arm stak, is proces-verbaal opgemaakt. De andere 15-jarige bleek niets met het incident te maken te hebben. De 15-jarige Wijchenaar die gewond raakte is voor behandeling overgebracht naar het Canisius ziekenhuis in Nijmegen. De toedracht van het steekincident zou een woordenwisseling zijn.


Wijchen- jongeren aangehouden voor het gooien van eieren

Op vrijdagmiddag 9 mei heeft de politie 6 jongens uit Wijchen, in de leeftijd van 16 t/m 19 jaar, aangehouden omdat zij eieren hadden gegooid naar een school en geparkeerde auto's aan de Veenseweg. Medewerkers van de school belden de politie die de jongens aanhield. De jongens krijgen een boete voor baldadig gedrag en tevens moeten zij de schoonmaakkosten vergoeden.


Beuningen- verkeersagressie

Een 38-jarige automobilist uit Zutphen deed op zaterdag 10 mei aangifte van mishandeling. De automobilist reed over de afrit Wijchen- Druten van de A50 de A72 op. Hij passeerde een auto die, naar zeggen van de inwoner van Zutphen, onveilig reed. De inwoner van Zutphen gebaarde naar de automobilist. Kennelijk was deze daar niet van gediend want de onbekende automobilist dwong de inwoner van Zutphen tot stoppen op de vluchtstrook. Vervolgens zou de onbekende automobilist de inwoner van Zutphen geslagen hebben waarna deze buiten bewustzijn raakte. De onbekende automobilist ging er vervolgens vandoor.

Druten- mishandeling
Een 30-jarige inwoner van Druten deed aangifte van mishandeling. De man liep in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei, rond 03.00 uur, over de Leigraaf. De man verklaarde door twee gemaskerde mannen te zijn vastgepakt. Hij werd met een stof in het gezicht zijn gespoten waardoor hij niets meer zag. Vervolgens werd hij geschopt en geslagen. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Puiflijk- ongeval met dodelijke afloop
Op zaterdagavond 10 mei is rond 23.20 uur op de Noord-Zuid, ter hoogte van de Maas en Waalweg, een 15-jarige fietser uit Druten verongelukt. De 15-jarige jongen kwam uit de richting van Puiflijk en fietste met nog een aantal jongeren over de Meerstraat. Op de kruising met de Noord-Zuid stak de 15-jarige plotseling over. Vermoedelijk verleende de jongen geen voorrang aan een 39-jarige automobilist uit Kekerdom waardoor een aanrijding ontstond. De 15-jarige fietser overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Malden- ongeval met letsel
Op zondagochtend 11 mei is op de kruising Broekkant/ Blankenbergseweg een aanrijding ontstaan tussen een 58-jarige automobilist uit Malden en een 74-jarige fietser uit Mook. De automobilist reed over de Broekkant en verleende vermoedelijk op de kruising geen voorrang aan de fietser waardoor een aanrijding ontstond. Hierdoor kwam de fietser ten val en liep schaafwonden op.


DISTRICT DE WAARDEN



Tiel- hennepkwekerij opgerold

Op vrijdagavond 9 mei heeft de politie in een pand aan de Boterkampsteeg een hennepkwekerij opgerold. De politie trof de kwekerij bij toeval aan toen zij een persoon volgde. In het pand trof de politie 750 hennepplanten en 300 stekjes aan. De planten zijn in beslag genomen evenals een aantal groeilampen. Een 34-jarige inwoner van Maarssen is aangehouden.


Kerkdriel- auto gestolen

Vanaf de Reinaldstraat is in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei een grijze Fiat met het kenteken ZF-53-LN gestolen. Aangifte deed de 66-jarige eigenaar uit Kerkdriel


Kerkdriel- bedrijfsinbraak

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei is in een bedrijf aan de Kerkstraat ingebroken. Vermoedelijk zijn drie gemaskerde personen het bedrijf binnengegaan door een ruit te vernielen. De drie mannen stopten met een donkerkleurige auto voor het bedrijf waarna een ruit is ingeslagen. Uit het bedrijf zijn muziekinstrumenten gestolen. Aangifte deed een 38-jarie inwoonster van Kerkdriel.


Culemborg- woninginbraak

In een woning aan de Jacob van Opdorpstraat is in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 mei ingebroken. Vermoedelijk zijn de dieven de woning binnengekomen door een raam open te breken. Uit de woning is een mobiele telefoon gestolen. Aangifte deed een 27-jarige inwoonster van Culemborg.


Culemborg- bergingen opengebroken

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 mei is aan de Parklaan een achttal bergingen opengebroken. Het is niet bekend of er goederen uit de bergingen gestolen zijn. De eigenaren van de bergingen deden aangifte.


Beesd- ongeval met letsel

Op zaterdagavond is op de A2 een aanrijding ontstaan tussen twee personenauto's waarbij een 48-jarige automobilist uit Beesd gewond raakte. De 48-jarige automobilist verklaarde dat een bestuurder van een vermoedelijk donkerkleurige Mercedes hem rechts, via de vluchtstrook, inhaalde. Vermoedelijk raakte de Mercedes de auto van de 48-jarige waarbij deze over de kop sloeg. De bestuurder van de Mercedes is na de aanrijding doorgereden. De 48-jarige heeft door het ongeval letsel aan zijn hoofd opgelopen en is voor behandeling overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de Mercedes.


Meteren- ongeval met letsel

Op zaterdagmiddag is op de Rijksstraatweg een aanrijding ontstaan tussen een 22-jarige motorrijder uit Geldermalsen en een 24-jarige automobilist uit Middelharnis. De automobilist reed in de richting van Waardenburg en wilde afslaan. De motorrijder passeerde de automobilist op dat moment waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding heeft de motorrijder enkele kneuzingen opgelopen.



Ochten- ongeval met letsel

Op zaterdagmiddag 10 mei raakte een 34-jarige motorrijder uit Lunteren gewond nadat hij op de A15 tegen een prikkeldraadafzetting bij een zandbedding reed. De exacte toedracht van het ongeval is niet bekend. De motorrijder liep een snijwond op en is voor behandeling overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel.


Rumpt- ongeval met letsel

Op zondagochtend 11 mei is op de Nieuwendijk een personenauto met daarin vier inzittenden tegen een auto met aanhanger gebotst. Vervolgens stuurde de bestuurder van de personenauto naar rechts en botste tegen een lantaarnpaal. Vervolgens kwam de personenauto in de berm tot stilstand. Een van de inzittenden, een 8-jarige jongen uit Haaften, raakte licht gewond. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel.



BLIK OP VEILIG



Tiel- alcoholcontrole

Op zaterdagavond is op de Laan van Westroijen een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 108 passanten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Een persoon is aangehouden voor rijden onder invloed.


Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --