Politie Gelderland-Midden

Arnhem, helers aangehouden
Publicatiedatum: 11-05-2003

De politie heeft vrijdag en zaterdag 4 personen aangehouden als verdacht van heling. Surveillerende agenten zagen vrijdagmiddag omstreeks half vijf een 21-jarige man uit Zevenaar over de Musislaan lopen met een groot pakket onder zijn arm. De agenten onderwierpen de man aan controle waarbij er bleken twee weegschalen in het pakket te zitten. De man kon over de herkomst ervan geen redelijke verklaring afleggen, waarop hij werd aangehouden. Bij controle aan diens kleding bleek hij ook nog twee nieuwe kettingsloten onder zijn trui verborgen te houden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. In het park Lauwergracht werden vrijdagavond nog eens twee verdachten van heling aangehouden. De twee, een 43-jarige man uit Ede en een 21-jarige Arnhemmer, bleken na controle een nieuwe mobiele telefoon in originele verpakking bij zich te hebben. Over de herkomst ervan konden beiden geen redelijke verklaring afleggen, waarop ze werden aangehouden.
Een 29-jarige vrouw uit Arnhem werd zaterdagmiddag op het Velperplein in haar woonplaats aangehouden op verdenking van heling van ondermeer kleding. De vrouw zou zich volgens beveiligingspersoneel verdacht hebben gedragen in een aantal winkels in de binnenstad, maar ze hadden haar niet kunnen betrappen op diefstal. Bij controle bleek de vrouw diverse goederen met prijslabels er nog aan in haar tas te hebben, waarop ze werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man aangehouden na gooien met brandbom
Publicatiedatum: 11-05-2003

De politie heeft afgelopen nacht omstreeks half drie op de Grondelstraat in Arnhem een 32-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van het gooien van een brandbom naar een woning in die straat. Er zou volgens omstanders gegooid zijn met een fles met daarin vermoedelijk benzine. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Aanleiding tot het gooien van de brandbom zou een uit de hand gelopen ruzie zijn tussen twee families in de straat. Na de aanhouding keerde de rust weer terug in de straat. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het voorval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---