Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-05-2003 2e persbericht van zondag 11 mei 2003

Eindhoven: Jongeren gepakt tijdens vernielingen Zondagmorgen om 3.15 uur zijn op de Aalsterweg en de Vesaliuslaan drie jongeren ( 18 17 en 17 jaar oud) uit Waalre aangehouden. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze bezig waren om een hoogwerker bij de sporthal aan de Aalsterweg te vernielen. Er werd een drankhek tegen de hoogwerker gegooid. De drie behoorden bij een groep van ongeveer zes jongens. Toen politieagenten ten tonele verschenen wisten drie jongens de dans te ontspringen. Ze vluchtten op fietsen. De drie aangehouden jongens zijn ingesloten.

Eindhoven: Mannen gooien auto om
Zondagmorgen rond 4.50 uur zijn op de Grote Berg vier mannen aangehouden. De vier hadden in de Kerkstraat een geparkeerde auto op zijn zijkant gerold. De auto werd daarbij flink beschadigd. Aan de hand van het signalement dat getuigen aan de politie verstrekten konden de vier worden aangehouden. Twee van hen, 24 en 27 jaar oud, komen uit Eindhoven. De anderen zijn een 25-jarige man uit Deurne en een 28-jarige man uit het Belgische Auel. De vier zijn op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Diefstal auto
In de nacht van zaterdag op zondag is aan het Generaal De Collaertpad een rode Volkswagen Golf met het kenteken DR-TG-47 gestolen.

Helmond: Inbraak in cafetaria
Zondagmorgen rond 5.50 uur is ingebroken in een cafetaria aan de Walvisstraat in Helmond. De daders braken een deur open. Ze namen een speelautomaat , enkele honderden euros aan wisselgeld en voor een bedrag van 350 euro aan telefoonkaarten mee.

Gemert: Drugs
Zondagmorgen om 2.50 uur is op het Binderseind in Gemert een 25-jarige man uit Lieshout aangehouden. De man was in het bezit van een cachet cocaïne en vijf XTC-pillen. De drugs zijn in beslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Man met mes aangehouden
Zondagmorgen om 3.15 uur is in een horecazaak aan de Handelsweg in Gemert een 19-jarige man uit Venlo aangehouden. Hij was betrokken bij een ruzie waarna de man buiten de zaak werd gezet. Toen bleek dat hij een valmes op zak had. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Het mes is inbeslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verkeersongeval
Zondagmorgen om 6.00 uur raakte een 29-jarige Eindhovenaar licht gewond nadat hij met zijn auto op de A2 een vrachtauto raakte. De Eindhovenaar reed op de A2 komende uit de richting Boxtel. Hij haalde een vrachtauto, bestuurd door een 30-jarige man uit Hoevelaken, in. Tijdens het inhalen raakte hij de vrachtauto aan de zijkant , verloor daardoor de macht over bet stuur en kwam terecht in de vangrail van de middenberm. De Eindhovenaar is naar een ziekenhuis gebracht.

Deurne: Diefstal auto
In de nacht van zaterdag op zondag is op een parkeerplaats aan de Regge in Deurne een beige Mercedes Benz C200 met het kenteken RB-TP-53 gestolen.

Best: Scootermeeting verhinderd
De politie van Best heeft zaterdagavond voorkomen dat op de Liempdseweg in Best een scootermeeting werd gehouden. De politie zette extra personeel in waaronder vijf motoragenten. Via een website op internet riepen de organisatoren op om elkaar te treffen op de Oirschotseweg in Best. In de omgeving werd door de politie gecontroleerd op de technische staat van bromfietsen. Er zijn 25 bromfietsen gecontroleerd. Elf daarvan waren opgevoerd met als resultaat dat de eigenaren een proces-verbaal kregen. Vijf van die opgevoerde bromfietsen waren zodanig opgevoerd dat ze door de politie in beslaggenomen zijn. Verder zijn drie bromfietsers bekeurd omdat ze geen helm droegen en eentje kreeg een bon, omdat hij zijn verzekeringsbewijs niet kon tonen. De meeting is niet meer doorgegaan.