Politie Gelderland-Midden

Arnhem, wie sprak met neergestoken slachtoffer? Publicatiedatum: 11-05-2003

De politie in Arnhem is op zoek naar een getuige van het steekincident op zaterdagavond. Een vooralsnog onbekende man heeft het slachtoffer eerste hulp verleend en dus mogelijk ook kort met hem gesproken. Het is echter onbekend wie deze man is. De politie is dringend naar hem op zoek, om met hem in gesprek te gaan over bijzonderheden die hij mogelijk van het slachtoffer heeft gehoord.

Inmiddels is een belangrijk deel van het buurtonderzoek verricht. Weliswaar was niet iedereen thuis, maar met een aantal buurtbewoners is gesproken. Daaruit blijkt dat (nog) geen opheldering gegeven kan worden over het incident. De aanleiding en een motief zijn nog volstrekt onduidelijk. Getuigen die dan ook over informatie beschikken die kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Arnhem op 0900 - 8844. Ook mensen die in de Driekoningenstraat; Driekoningendwarsstraat of Hertogstraat (dan wel in de omgeving daarvan) woonachtig zijn en nog niet met de politie hebben gesproken omdat zij zondag 11 mei niet thuis waren, worden dringend verzocht contact op te nemen. Overigens wijst de politie er met klem op dat ogenschijnlijk onbelangrijke informatie voor het onderzoek belangrijk kan zijn. Wie twijfelt aan het belang van de feiten die hij of zij kent, kan dan ook altijd contact opnemen om de twijfels te bespreken!

Neergestoken
De politie begon haar onderzoek nadat zaterdag 10 mei rond 22.35 uur een 17-jarige jongen uit Westervoort in het Arnhemse centrum werd neergestoken. Het slachtoffer is daarbij levensgevaarlijk gewond geraakt. Zijn toestand zou naar verluidt nog steeds kritiek zijn. Aanvankelijk werd bij de politie een conflict gemeld in de Arnhemse Driekoningenstraat. Toen zij daar arriveerde, bleek de Westervoorter te zijn neergestoken. Vanaf dat moment ontbreken de bijzonderheden rond het incident. Vandaar ook de bijzondere belangstelling voor die specifieke getuige die eerste hulp verleende aan het slachtoffer of welke andere getuige dan ook die over informatie rond dit misdrijf beschikt.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
06 53228880

---


---

Oosterbeek-Arnhem, aanhanger-dieven aangehouden Publicatiedatum: 11-05-2003

De politie heeft zaterdagnacht na een tip van de eigenaar aan de Bato's weg in Oosterbeek drie personen op de Schelmseweg in Arnhem aangehouden op verdenking van diefstal van een aanhangwagen. Het gaat om twee Arnhemmers van 22 en 26 jaar en een 16-jarig meisje zonder vaste woon- of verblijfplaats. Omstreeks kwart over een 's nachts werd de 54-jarige Oosterbeker gewekt door zijn dochter, die na wat verdachte geluiden een auto met de aanhanger van haar vader zag wegrijden. Vader en dochter zetten de achtervolging in in hun tweede auto en waarschuwden de politie. Middels de mobiele telefoon wist de Oosterbeker de surveillerende agenten naar de dieven te loodsen, waarop ze werden aangehouden. Het drietal werd voor onderzoek ingesloten en is in de loop van zondag weer vrijgelaten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De aanhanger kon aan de Oosterbeker worden teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden-Velp, alcoholcontroles
Publicatiedatum: 11-05-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft vrijdagavond en
-nacht een tweetal alcoholcontroles gehouden in Rheden en Velp. In Rheden werd tussen negen uur en twee uur 's nachts gecontroleerd op ondermeer de Arnhemsestraatweg, de Oranjeweg en de Laakweg. Vijf bestuurders liepen daarbij tegen de lamp met promillages tussen de 0,64 en 0,99. Op de Arnhemsestraatweg in Velp werd gecontroleerd tussen twee en drie uur 's nachts. Dit leverde vier bestuurders op die met drank op achter het stuur waren gekropen. De promillages lagen tussen de 0,60 en 1,06. Bij beide controles werden in totaal 456 bestuurders aan een blaastest onderworpen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606