Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 11-05-2003 Mediaberichten zondag 11 mei (15.00 uur)

HORST/VENRAY Alcoholcontrole

HORST/VENRAY De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de jaarlijkse alcoholcontrole gehouden op de Stationsstraat en de Venrayseweg in Horst en op de Leunseweg in Venray en de Rijksweg (271) in Well. Met 16 medewerkers werden in totaal 451 bestuurders aan een blaastest onderworpen. In totaal werden 9 bestuurders betrapt op rijden onder invloed. Twee bestuurders kregen een bekeuring, omdat ze geen geldig rijbewijs bij zich hadden.

HORN Onbekende gooide ruiten in

HORN In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in enkele straten in Horn ruiten van woningen ingegooid. Een nog onbekende dader heeft achtereenvolgens op de Schelkens Ven, de Steegstraat, de Burgemeester Petersstraat en ten slotte nogmaals op de Schelkens Ven, schijnbaar zonder enige aanleiding, vijf ruiten ingegooid. Dat heeft hij gedaan tussen kwart voor elf vrijdagavond en kwart voor één zaterdagnacht. De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben over de dader of daders.

POSTERHOLT Autos vernield, vier verdachten aangehouden

POSTERHOLT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier jongens aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. De jongens worden er van verdacht de buitenspiegels te hebben afgetrapt van een zevental auto`s die langs de Burg. Geradsstraat stonden geparkeerd. Het gaat om een 17-jarige en 18-jarige jongen uit Roermond, en een 17-jarige en 18-jarige jongen uit St. Odiliënberg, die op de fiets op weg waren van Posterholt naar St.Odiliënberg. De vier zijn naar het bureau in Roermond gebracht, waar de jongens zijn verhoord en proces-verbaal is opgemaakt.

VENLO Drie aanhoudingen na motordiefstal

VENLO De politie heeft zaterdagmiddag drie mannen uit Treebeek, Brunssum en Heerlen aangehouden op verdenking van motordiefstal. Een 36-jarige man uit Treebeek werd op heterdaad betrapt toen hij in het zicht van de camerabewaking een motorfiets wegnam van het Nolensplein. De politie hield even later op de Maaskade een 32-jarige man uit Brunssum en een 31-jarige man uit Heerlen aan op verdenking van medeplichtigheid aan deze motordiefstal, omdat zij even daarvoor samen met de man uit Treebeek waren gesignaleerd. De drie mannen zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht en zijn ten behoeve van verder onderzoek in verzekering gesteld.