Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Zaterdag 10-mei-2003 07:00 uur
tot Zondag 11-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

INVALIDENWAGEN BOTST TEGEN AANHANGER



ZWOLLE - Op de IJsselcentraleweg is zaterdagmiddag een 84-jarige vrouw uit Zwolle met haar invalidenwagen gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw stak plotseling de weg over, waardoor zij met haar invalidenwagen tegen de wielkas van een aanhanger reed. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht in verband met letsel aan haar knie.

(03-057409)


---

AFSLAANDE AUTO VEROORZAAKT ONGEVAL



ZWOLLE - Op de Ittersumallee heeft zaterdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een 80-jarige automobilist uit Heerde, die niet bekend was in Zwolle, reed vanaf het spoor richting de IJsselallee en was zoekende. Hij reed op de rechterbaan en hoorde van zijn vrouw dat hij plotseling linksaf moest richting Oldermannenlaan. Hij had groen licht, maar mocht niet linksaf, want dat is tegen de geboden rijrichting. Hij deed dit echter wel. Een 31-jarige bestuurster uit Zwolle, komende vanaf de Sellekamp, had eveneens groen en kon de plotseling afslaande man niet meer ontwijken. Een botsing was het gevolg. Zowel de 31-jarige bestuurster als haar bijrijdster (personalia onbekend) werden naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster had wat kneuzingen en kon al snel weer naar huis. De bijrijdster ligt nog in het ziekenhuis met onbekend letsel. Een kind dat achterin zat bleef ongedeerd. De 73-jarige bijrijdster uit Heerde, van de afslaande auto, raakte ook gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

(03-057473)


---

TWEE AANHOUDINGEN VOOR SPUITEN GRAFFITI



ZWOLLE - Via een melding werd de politie van zaterdag op zondagnacht gestuurd naar de Sassenstraat waar een drietal jongens graffiti aan het spuiten zou zijn. Een getuige meldde dat twee van de drie inmiddels aan het Assendorperplein verbleven. In de Sassenstraat bleek inderdaad gespoten te zijn. Aan het Assendorperplein konden een 16-jarige jongen en een 19-jarige jongen worden aangehouden. Zij werden ingesloten op het politiebureau. De derde verdachte is nog niet aangehouden, aangezien hij een andere kant op is gegaan.

---

AANHOUDING WEGENS GEWELDPLEGING



ZWOLLE - Bij een horecagelegenheid aan de Assendorperstraat is zaterdagavond een 46-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden wegens geweldpleging. De vrouw viel in de gelegenheid klanten lastig en gedroeg zich vervelend. De 32-jarige eigenaar van de zaak uit Zwolle wees haar vervolgens de deur. Op het moment dat ze bijna buiten is, draait de vrouw zich om en begint te schreeuwen tegen de eigenaar. Meteen daarop stompt zij de man op zijn neus, die meteen begint te bloeden. Samen met wat klanten kan de vrouw buiten worden vastgehouden tot de politie er is die de vrouw aanhoudt en meeneemt. Zij is ingesloten en kreeg een proces-verbaal.

(03-057566)


---

AANHOUDING VOOR MISHANDELING



ZWOLLE - Op de Jufferenwal is een 21-jarige man uit Zwolle van zaterdag op zondagnacht mishandeld door een 17-jarige jongen uit Zwolle. De verdachte had het slachtoffer een klap in het gezicht gegeven, waarbij hij een bloedneus opliep. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is aangehouden voor mishandeling.

(03-057711)


---

BLAFFENDE HONDEN IN BESLAG GENOMEN



ZWOLLE -Zaterdagavond even voor middernacht kwam er een melding van geluidsoverlast door blaffende honden vanuit een woning aan de Beethovenlaan. Omdat er al vaker overlast van blaffende honden van dit adres bekend was, bestond er de afspraak dat indien de bewoner niet thuis is en de honden blaffen er proces-verbaal opgemaakt wordt. Bij de flatwoning gingen de honden luid tekeer. De bewoner was niet thuis. Aangezien de hele flat wakker werd gehouden door het geblaf, is er in overleg met de Hulpofficier van Justitie besloten de woning binnen te treden. Hier werden de honden in beslag genomen. Zij zijn per dierenambulance naar het dierenasiel gebracht. Tegen de 26-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

(03-057663)


---

VERKEERSCONTROLE



ZWOLLE - Zaterdagmiddag is er op en rond de Matenbroekerallee gecontroleerd op het dragen van autogordels. Tijdens deze controle werden diverse personen bekeurd. Dit betrof zowel bestuurders als passagiers. Tevens werd op de Twistvlietweg een bestuurder bekeurd in verband met een geslotenverklaring. Tussendoor is bij Winkelcentrum de Dobbe een aantal auto's bekeurd in verband met parkeren buiten de vakken.

(03-057556)


---

UITGEBREIDE WAPENCONTROLE IN ZWOLSE BINNENSTAD



ZWOLLE - In de nacht van zaterdag op zondag heeft er in de Zwolse binnenstad een uitgebreide controle op wapenbezit plaatsgevonden. Deze actie is een uitvloeisel van het inmiddels bekende project Veiligheid Op Straat (VOS). Vorig jaar zijn alle aan het project deelnemende horecabedrijven in de Zwolse binnenstad voorzien van wapendetectie (detectiepoortjes of handdetectie). Afgelopen nacht werd voor de tweede keer een actie gehouden waarbij alle bezoekers van de betreffende horecagelegenheden gecontroleerd werden op wapens en drugs.

Er werden in het kader van deze actie geen bijzonderheden aangetroffen.
Deze actie is gehouden op initiatief van politie en horeca. Na de eerste actie van vorig jaar is de wapendetectie de afgelopen maanden door de horeca gebruikt indien de medewerkers dit nodig achtten. De controle gebeurde steekproefsgewijs of in verdachte gevallen. Om de continuïteit van de wapendetectie te waarborgen hebben horecaondernemers en politie afgesproken dat er vanaf heden op gezette tijden afwisselend één of twee bedrijven worden aangewezen waar dat weekend alle klanten gecontroleerd worden op wapenbezit.
---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Vrijdag 09-mei-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 10-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

RIJDEN ONDER INVLOED



MARKNESSE - Op de Steenwijkerweg heeft de politie van vrijdag op zaterdagnacht een 27-jarige automobilist uit Marknesse aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 475 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

(03-057249)


---

RIJBEWIJS INGENOMEN



TUK - Op de Oldemarktseweg viel van vrijdag op zaterdagnacht een bestuurder op, omdat hij al slingerend rondreed. Hierop werd de 28-jarige man uit Basse aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 910 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-057284)


---

BESTUURDER ZONDER RIJBEWIJS NA KORTE ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN



GIETHOORN - Op de Blokzijlseweg werd een politieauto van vrijdag op zaterdagnacht met grote snelheid ingehaald door een personenauto met een kapot licht. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. Omdat de auto zo hard reed verloor men het voertuig bij de Herenbrug uit het oog. Na passering van de brug zag men dat het voertuig nabij de kruising van de Beulakerweg/Blokzijlseweg in de linkerberm van de Beulakerweg stilstond. In de auto trof de politie drie inzittenden aan. De bestuurder was te voet weggerend. Na een onderzoek in de omgeving meldde de bestuurder, een 24-jarige man uit Almere, zich zelf. Hij verklaarde geen geldig rijbewijs te hebben en uit angst voor de politie te zijn weggevlucht. De man kreeg een proces-verbaal. De auto moest worden afgesleept, omdat deze beschadigd was aan het wiel tijdens de 'vlucht'.

(03-057256)


---

PV VOOR AFVALVERBRANDING



HASSELT - Tijdens de surveillance zag de politie vrijdagmiddag, komend vanuit Genemuiden richting Hasselt, een zwarte rookpluim boven de bomen uit komen. Dit bleek te komen van een bedrijfsterrein aan de Industrieweg. Er was echter niemand aanwezig. Later trof men de 54-jarige verdachte uit Hasselt aan. De man kreeg een proces-verbaal voor het verbranden van het afval.

(03-056879)


---

VERKEERSCONTROLE



TUK - Tijdens de surveillance heeft de politie vrijdagmiddag staande controle gehouden op de Tukseweg. Ongeveer 30 bestuurders werden gecontroleerd op papieren en draagplicht van de autogordel. Het resultaat was één bon voor het niet dragen van de autogordel.

(03-057013)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Vrijdag 09-mei-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 10-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

RIJBEWIJS INGENOMEN WEGENS RIJDEN ONDER INVLOED



RAALTE - Op de Beukensingel heeft de politie van vrijdag op zaterdagnacht een 35-jarige bestuurder uit Raalte aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 630 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

(03-057257)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Vrijdag 09-mei-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 10-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

GROEP VAN VIJF AANGEHOUDEN VOOR GEWELDPLEGING



NIEUWLEUSEN - Aan de Burg. Bachxlaan heeft de politie vrijdagavond vijf jongens aangehouden voor geweldpleging. Twee bewoners van de Wethouder Reuverslaan werden opgeschrikt, toen de groep luid schreeuwend over straat liep en vervolgens in de achtertuin van de bewoners flesjes bier kapot gooide. Eén van de bewoners is de groep gevolgd. Hij zag dat zij tegen lantaarnpalen en fietsen schopten. Bij de bushalte aan de Burg. Backxlaan sprak hij hen aan. Een grote mond was het gevolg. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de groep aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier werden zij ingesloten en kregen zij een proces-verbaal. Het gaat om drie 16-jarige jongens en één 17-jarige jongen uit Nieuwleusen en een 17-jarige jongen uit Punthorst.

(03-057225)


---

CONTROLE PARKEERSCHIJFZONE



OMMEN - Tijdens de controle op het juiste gebruik van de parkeerschijf vrijdagmiddag werden enkele mini-pv's uitgeschreven. Hieronder volgen de resultaten:

Geen parkeerschijf aangebracht:
2 x 11 Aprilplein,
1 x Gasthuisstraat,
10 x Markt,
3 x Tuinstraat (ontheffing voor ander voertuig),
2 x Varsenerstraat,
1 x Vrijthof,
2 x Weth. Paarhuisstraat.

Tijd niet juist ingesteld of overschreden:
1 x 11 Aprilplein,
1 x dr. A.C. van Raaltestraat,
1 x Markt,
1 x Vrijthof.

(03-057078)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Vrijdag 09-mei-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 10-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

9-JARIG JONGETJE OP FIETS AANGEREDEN



KAMPEN - Op de kruising Flevoweg/Oostzeestraat heeft vrijdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een 23-jarige automobilist uit Enschede en een 9-jarig jongetje op de fiets uit Kampen. De automobilist reed over de Flevoweg vanuit de binnenstad. Op een gegeven moment wilde de man een sigaret opsteken, waarbij hij zijn aandacht niet op de weg gevestigd hield. Vervolgens kwam het jongetje op de fiets van rechts, waarbij de man niet meer op tijd kon remmen. Het jongetje liep verwondingen op (onbekend letsel), maar hoefde niet in het ziekenhuis te worden opgenomen. De fiets raakte zwaar beschadigd en de bumper van de auto liep een gat op.

(03-057130)


---

GETUIGENOPROEP



KAMPEN - Bij een winkel aan de Oudestraat is vrijdag tussen 13.45 en 13.50 uur een winkeldiefstal gepleegd. Een onbekende man heeft een stereoset weggenomen. Er is wel een signalement van de man bekend. Het gaat om een blanke, vrij lange, man, ca 1.90 meter, tenger postuur, halflang bruin haar in boblijn, stoppelbaardje, leeftijd ca. 30 jaar, gekleed in blauwe spijkerbroek en een zwarte stoffen jas tot op taille. Hij reed op een bruine damesfiets weg. Wellicht dat er getuigen zijn of dat iemand weet wie deze man is. U wordt dan verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

(03-056998)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Vrijdag 09-mei-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 10-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

FIETSTER BREEKT PINK NA AANRIJDING



ZWOLLE - Op de kruising Sassenstraat/Koestraat/Walstraat heeft vrijdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietster. Een 41-jarige vrouw uit Zwolle kwam uit de Walstraat fietsen en een 21-jarige automobilist uit Oldebroek reed uit de Koestraat. Deze laatste wilde linksaf de Sassenstraat inrijden. Op het moment dat hij de bocht nam raakte hij daarbij met de voorzijde van de auto het voorwiel van de fiets. Hierdoor kwam de fietster ten en brak daarbij haar pink. De vrouw is in het ziekenhuis behandeld.

(03-056880)


---

RIJBEWIJS INGENOMEN VOOR 55 KM TE HARD



ZWOLLE - Op de Ceintuurbaan heeft het team Verkeersveiligheid vrijdagmiddag een 26-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden wegens te hard rijden. Hij werd gemeten met een gecorrigeerde snelheid van 125 km/u waar 70 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-057123)


---

RIJBEWIJS INGENOMEN VOOR 53 KM TE HARD



ZWOLLE - Vrijdagavond heeft het team Verkeersveiligheid op diezelfde Ceintuurbaan een 18-jarige automobilist uit Hasselt aangehouden voor te hard rijden. Hij werd gemeten op 123 km/u, gecorrigeerd, waar 70 mag. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-057215)


---

TWEE MINDERJARIGE WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Bij een winkel aan de Nieuwstraat zijn vrijdagmiddag twee meisjes uit Zwolle, van 13 en 17 jaar, aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden enkele sieraden meegenomen zonder af te rekenen. Na verhoor door de politie zijn zij doorverwezen naar bureau Halt.

(03-057021)


---

ZAKKENROLLEN



ZWOLLE - Vrijdagochtend tussen 09.30 en 10.00 uur, is een 66-jarige vrouw uit Zwolle bij een marktkraam aan de Luttekestraat het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De vrouw stond bij een kraam te kijken en liep vervolgens door naar een andere. Daar kwam zij tot de ontdekking dat de tas in haar fietsmand, welke aan haar arm hing, open was en dat haar portemonnee miste. In de portemonnee zat wat contant geld en enkele passen.

Tussen 10.00 en 10.30 uur is een 45-jarige vrouw uit Zwolle ook slachtoffer van zakkenrollerij geworden in een steegje tussen het Bethlehemkerkplein en de Sassenstraat. Bij een drukke kraam, waar veel mensen tegen elkaar aan drukten, miste zij plots haar portemonnee uit haar jaszak. Ook hierin zat o.a. wat contant geld en enkele passen.

Vervolgens kwam er nog een aangifte van zakkenrollen en wel op de Melkmarkt. Een 50-jarige vrouw uit Hattem was tussen 11.00 en 11.30 uur slachtoffer. Haar portemonnee werd weggenomen uit een afgesloten schoudertas.

Naar aanleiding van deze aangiften heeft de politie in het centrum in burger nog een onderzoek ingesteld van 10.00 uur tot 12.30 uur. Helaas werd er niets aangetroffen.

(03-056805)


(03-056827)


(03-056896)


(03-056987)


---

GROEP JONGEREN BESCHADIGT AUTO'S: TWEE AANHOUDINGEN



ZWOLLE - Aan de Cort van der Lindenlaan heeft een groep jongeren vrijdagavond twee auto's beschadigd toen zijn over de auto's waren heengelopen. Twee personen uit deze groep, een 14-jarige jongen en een 14-jarig meisje uit Zwolle, konden door buurtbewoners worden aangewezen, waarop de politie ze heeft aangehouden. Zij werden voorgeleid en kregen een proces-verbaal. De twee verdachten en de rest van de groep zullen zo spoedig mogelijk op het bureau gehoord worden in verband met het onderzoek naar de exacte toedracht. De twee beschadigde auto's hadden deuken in het dak.

(03-057224)


---

BRANDEND BOOTJE OP DE IJSSEL



ZWOLLE - Op de IJssel, onder de spoorbrug, zag een machinist van een trein van vrijdag op zaterdagnacht een brandend bootje liggen. Het bleek te gaan om een speedboot. Deze boot had in een haven in Hattem gelegen, waar hij eerder die dag is weggenomen. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand was. Er was niemand aan boord. Er is een aangifte van diefstal en brandstichting opgenomen.

(03-057272)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Zaterdag 10-mei-2003 07:00 uur
tot Zondag 11-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

INNAME RIJBEWIJS VOOR RIJDEN ONDER INVLOED



DEVENTER - Op de kruising Amstellaan/Maasstraat heeft de politie van zaterdag op zondagnacht een 33-jarige man uit Deventer aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 740 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-057740)


---

DIVERSE MINI-PV'S VOOR BROMFIETSERS



DEVENTER - Zaterdagmiddag zagen agenten op de Brinkgreverweg, twee bromfietsers rijden zonder helm, richting de Ceintuurbaan. Tevens zagen zij dat beide bestuurders door het rode licht reden op de kruising Brinkgreverweg-Ceintuurbaan. Op de Raalterweg, ter hoogte van de kruising met de Wechelerweg-Boerhavelaan, zijn de bromfietsers staande gehouden. De beide bromfietsen zijn bij het politiebureau gestald en kunnen op vertoon van een geldig verzekeringsbewijs worden opgehaald. De 20- en 33-jarige mannen uit Deventer kregen diverse mini-pv's uitgereikt voor de overtredingen.

(03-057488)


---

VIER AANHOUDINGEN VOOR VERNIELING ONGEVEER 60 RUITEN



DEVENTER - Zaterdagavond kreeg de politie de melding dat bij een school aan de Kon. Wilhelminalaan ongeveer 60 ruiten waren vernield. Ter plaatse werd de politie verwezen naar vier jongeren, die aan het water zaten op een bankje. Deze jongeren, een 13- en 14-jarige jongen uit Apeldoorn, een 15-jarig meisje uit Apeldoorn en een 14-jarige jongen uit Deventer, bleken verantwoordelijk voor de vernielingen. Zij zijn allen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij werden doorverwezen naar bureau Halt.

(03-057611)


---

BEDREIGING AAN DE BRINK



DEVENTER - Van zaterdag op zondagnacht kreeg de politie de melding van een vechtpartij aan de Brink. Hier bleek een 24-jarige man uit Deventer op straat ruzie te hebben. Toen een 31-jarige man uit Deventer de man vroeg te vertrekken aldaar, kreeg hij van de verdachte een klap in zijn gezicht, waardoor een tand afbrak. Vervolgens pakte de verdachte een mes en bedreigde de 31-jarige man hiermee. Op de een of andere manier viel het mes toen op de grond en kon de verdachte overmeesterd worden. De politie heeft de man vervolgens aangehouden en ingesloten.

(03-057690)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Zaterdag 10-mei-2003 07:00 uur
tot Zondag 11-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

ENKELFRACTUUR NA VAL MET BROMFIETS



IJHORST - Bij een toertocht voor old-timer bromfietsen is een man uit Rouveen (leeftijd onbekend) zaterdagmiddag gevallen op de Veldhuisweg, waarbij hij een enkelfractuur opliep en naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Hij is waarschijnlijk op de zandweg ten val gekomen. Het betrof een eenzijdig ongeval.

(03-057411)


---

RIJDEN ONDER INVLOED



STEENWIJK - Op de Noordersingel heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige bestuurder uit Steenwijk aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 390 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

---

RIJBEWIJS MOTORFIETSER INGENOMEN



HASSELT - Op de Verkavelingsweg heeft het team Verkeersveiligheid zaterdagmiddag een 35-jarige man uit Zwartsluis aangehouden wegens te hard rijden met zijn motorfiets. De man viel de agenten op toen hij over de N331 te Zwartsluis reed. Hierop is hij met de videoauto gevolgd. Op de Verkavelingsweg reed hij met een gecorrigeerde snelheid van 122 km/u, waar 60 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-057555)


---

INSLUIPING BIJ BEDRIJF



STAPHORST - Tussen vrijdag 13.00 en zaterdag 00.45 uur is er bij een bedrijf aan de Schotsweg ingebroken. De dader is waarschijnlijk via insluiping binnengekomen. Er werd een onder andere een geldbedrag weggenomen.

(03-057361)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Zaterdag 10-mei-2003 07:00 uur
tot Zondag 11-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

MAN RIJDT TEGEN BOOM EN GAAT ER TE VOET VANDOOR



OLST - Aan de Eikkelhofweg is zaterdagavond een 46-jarige man uit Wijhe met zijn auto tegen een boom gereden. De man reed over de Eikelhofweg komende uit de richting van de Boxbergerweg richting de Koekoeksweg. In of direct na een bocht naar rechts verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een links van de weg staande boom. En getuige heeft de man vervolgens geholpen uit zijn auto te komen. Hoewel hij gewond was, wilde hij verder geen hulp en ging hij er te voet vandoor. De politie is hierop naar het ziekenhuis gegaan, waar de man inmiddels was binnengebracht door een onbekende. Hij had verwondingen aan zijn hoofd, borst en knie. Hij weigerde iedere medewerking bij het ondervragen door de politie. De man bleek niet te mogen rijden, omdat enige tijd eerder al zijn rijbewijs was ingenomen. Verder weigerde hij mee te werken aan een bloedproef. Hij krijgt de nodige processen-verbaal, onder andere voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het verlaten van het ongeval zonder zijn identiteit te laten vaststellen.

(03-057627)


---

RIJBEWIJS INGENOMEN VOOR 71 KM TE HARD



NIEUW-HEETEN - Op de Holterweg tussen Heeten en Nieuw-Heeten meette het team Verkeersveiligheid zaterdagmiddag een 61-jarige man uit Raalte met een veel te hoge snelheid. De man reed zeer hard waarop de achtervolging werd ingezet. Nadat men dichtbij genoeg was om de snelheid te kunnen meten, gaf dit een gecorrigeerde snelheid van 151 km/u aan waar 80 mag. De man kon in Holten worden staande gehouden. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-057541)


---

TWEE BEKEURINGEN VOOR AUTOMOBILIST



RAALTE - Bij een controle van een personenauto met drie inzittenden aan de Westdorplaan van zaterdag op zondagnacht, gaf de bestuurder een valse naam op. Dit bleek bij nader onderzoek aan het bureau. Er stond namelijk bij deze valse naam geen rijbewijs geregistreerd. Hierdoor bleek dat de naam vals was. Nadat de echte identiteit van de man was vastgesteld, 18-jarige uit Deventer, bleek dat hijzelf ook niet in het bezit was van een rijbewijs. De man kreeg twee bekeuringen: één voor het opgeven van een valse naam en één voor het rijden zonder rijbewijs.

(03-057750)


---

VROUW AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL



RAALTE - Bij een winkel aan de Grote Markt is zaterdagmiddag een 56-jarige vrouw uit Mariënheem aangehouden. De vrouw had een plastic tas bij zich met enkele niet afgerekende artikelen. Zij verklaarde dat er een oudere vrouw in de winkel aan haar had gevraagd de tas even vast te houden, zodat zij geld kon pakken. Vervolgens ziet zij de vrouw de winkel uitlopen. Na haar eigen spullen te hebben afgerekend loopt ze ook de winkel uit, waarbij het alarm van de poortjes afgaat.

03-057418)


---

SCHOORSTEENBRANDJE



RAALTE - Bij een woning aan de Reiger heeft de politie zaterdagavond een schoorsteenbrandje geblust. De brandweer had de brand snel onder controle. Het huis liep enige rookschade op. Het schoorsteenkanaal werd nageveegd door brandweer.

(03-057628)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Zaterdag 10-mei-2003 07:00 uur
tot Zondag 11-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN



OMMEN - Bij een winkel aan de Slagenweg is zaterdagmiddag een 18-jarige jongen uit Ommen aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had een shirt en een broek weggenomen. Hij kreeg een proces-verbaal.

(03-057421)


---

DRIE VERDACHTE VAN GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN



NIEUWLEUSEN - Voor een horecagelegenheid aan Den Hulst zijn gisteren drie jongens aangehouden voor geweldpleging. De drie, twee 18-jarige jongens uit De Wijk en een 17-jarige jongen uit Uffelte, hadden zich even daarvoor schuldig gemaakt aan een vechtpartij in de gelegenheid. Door de uitsmijters zijn de partijen gescheiden en de verdachten naar buiten gedirigeerd. Bij het scheiden van de partijen gebruikten de beide verdachten geweld tegen het personeel. Nadat de verdachten eruit waren gezet, bleven ze stennis maken bij de voordeur. Omdat ze niet tot rede te brengen waren werd de deur gesloten. Verdachten begonnen hierop te trappen tegen de voordeur waardoor een ruit sneuvelde. De politie heeft ze aangehouden en ingesloten.

(03-057682)


---

ONVERZEKERD EN GEEN RIJBEWIJS: TWEE BEKEURINGEN



OMMEN - Tijdens een controle heeft de politie van zaterdag op zondagnacht aan de Tuinstraat een 19-jarige man uit Berkum (Fr.) aangehouden. De auto bleek hierbij niet verzekerd te zijn en ook had de man geen rijbewijs. De auto is gestald bij het politiebureau en de man kreeg de nodige bekeuringen.

(03-057689)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Zaterdag 10-mei-2003 07:00 uur
tot Zondag 11-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

RIJDEN ONDER INVLOED



KAMPEN - Op de Hanzelaan heeft de politie van zaterdag op zondagnacht een 29-jarige automobilist uit Kampen aangehouden wegens rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 340 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal.

(03-057741)


---

TWEE BEKEURINGEN VOOR BROMFIETSER



KAMPEN - Op de Vloeddijk heeft de politie van zaterdag op zondagnacht een 16-jarige jongen uit Kampen op een bromfiets aangehouden. De jongen reed zonder verzekeringsplaatje en zonder helm. Toen hij vermoedde dat de politie achter hem zat, reed hij een steegje in richting Groenestraat. Hierop zijn de agenten uitgestapt en hebben de jongen opgewacht op de plek waar hij het steegje in ging. Hier kwam de verdachte inderdaad er weer uitrijden. Hierop werd hij staande gehouden. Op het moment dat een agent hem aansprak wilde hij er vandoor gaan. De agent pakt hem bij zijn jas, vervolgens gaf de jongens vol gas en het gevolg was een gescheurde jas en een val van de jongen. De bromfiets raakte licht beschadigd. Hij werd bekeurd terzake het niet voeren van een verzekeringsplaatje alsmede het niet dragen van de helm. Zijn bromfiets moest hij achterlaten. Deze zal nog getest worden op de rollenbank.

(03-057730)


---


Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Vrijdag 09-mei-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 10-mei-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

MAN AANGEHOUDEN VOOR HELING



DEVENTER - Op de Oude Bathmenseweg heeft de politie vrijdagmiddag een 34-jarige man uit Deventer aangehouden, omdat hij werd aangetroffen op een gestolen fiets. Hij werd aangehouden voor heling. Hij kreeg een proces-verbaal.

(03-057092)


---

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR OPZETHELING C.Q. DIEFSTAL BROMFIETS



DEVENTER - Vrijdagavond heeft de politie een 16-jarige jongen uit Deventer aan de Oude Holterweg aangehouden voor opzetheling c.q. diefstal van een bromfiets. Eerder die dag was een onbekende jongen bij een andere woning in deze straat aan de deur geweest met de vraag of de bromfiets die daar in de tuin stond te koop was. Hierop antwoordde de 42-jarige bewoonster dat de jongen 's avonds maar terug moest komen, omdat de bromfiets van haar broer was. Omstreeks 15:30 uur zag zij dat de bromfiets uit de tuin weg was. Een getuige tipte de vrouw over de mogelijke verblijfplaats van de bromfiets. De eigenaar van de bromfiets, een 30-jarige man uit Deventer, ging vervolgens kijken op de getipte plaats (een tuin van een woning aan de Oude Holterweg) en zag zijn bromfiets staan. Hierop is de politie naar de woning gegaan. Het chassisnummer van de bromfiets matchte. Vervolgens werd de 16-jarige jongen, die bij de bromfiets werd aangetroffen, aangehouden. De jongen verklaarde de bromfiets die middag te hebben gekocht van een andere jongen. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. Hij is vervolgens voorgeleid en kreeg een proces-verbaal.

(03-057174)


---

ZAKKENROLLEN




DEVENTER - Tijdens het winkelen bij een winkel aan het Broederenplein zijn er bij een 44-jarige vrouw uit Deventer en bij een 51-jarige vrouw uit Eerbeek spullen uit de tassen weggenomen. Bij beide vrouwen werd de portemonnee uit de boodschappentas weggenomen.

(03-057017)


(03-057011)


---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN



DEVENTER - In het winkelcentrum aan het Andriessenplein had een getuige vrijdagmiddag gezien dat een man in een winkel pakken vlees achter zijn jas stopte. Hierop werd de man aangehouden. De 43-jarige verdachte uit Deventer bleek bij twee winkels goederen te hebben weggenomen. Bij de ene diverse douchegels t.w.v. zo'n E 32,- en bij de andere pakken vlees t.w.v. zo'n E 40,-. De man werd voorgeleid en kreeg een proces-verbaal. Tevens kreeg hij een ontzegging voor de winkels.

(03-057045)


---

BRAND IN KEET/CONTAINER



DEVENTER - Aan de Hoevelmansweg is vrijdagavond door nog onbekende oorzaak een brand in een keet/container ontstaan. De brandweer heeft de brand geblust. De technische Recherche onderzoekt de oorzaak.

(03-057181)


---

BRANDJE IN KELDERBOX



DEVENTER - In een kelderbox van een perceel aan de C. Huygensstraat heeft de brandweer van vrijdag op zaterdagnacht een brandje geblust. In een afvalzak met chemisch afval, zoals spuitbussen en verf, was de brand ontstaan. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

(03-057301)


---

55 GEDUMPTE VUILNISZAKKEN AANGETROFFEN



DEVENTER - Aan de Molbergsteeg, ter hoogte van de A1, trof de politie tijdens de surveillance in en om een sloot 55 gedumpte vuilniszakken aan. Hierin zaten gerooide stekjes en glaswol. De gemeente is op de hoogte gesteld en de politie stelt een onderzoek in.

(03-057022)


---

HORECADIENST



DEVENTER - Tijdens de horecadienst heeft de politie weer diverse gelegenheden bezocht. Het was rustig. Bij één uitgaansgelegenheid aan de Brink stond een 19-jarige man uit Deventer, welke een ontzegging heeft voor deze gelegenheid. Hij werd verzocht zich te verwijderen, wat hij verbaal nogal tegenging, onder de invloed van alcohol. Na diverse uitdagingen en verwensingen van zijn kant, werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap.

(03-057295)


---

Einde


---- --