Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District Apeldoorn Nadere informatie: Politievoorlichter Henk van Elteren bereikbaar via de reg.meldkamer 055-548 6000

Datum : zondag 11 mei 2003

Feit : greep in de kassa Datum/tijd : 10 mei 2003, om 09.41 uur Plaats/straat : Auroralaan in Apeldoorn Omschrijving Een 20 jarige inwoner van Apeldoorn is door de politie aangehouden nadat hij bij een supermarkt een greep in de kassa had gedaan. De man had het geld uit de kassa gehaald bij een supermarkt aan de Auroralaan. De caissihre waarschuwde een collega die de verdachte per fiets volgde. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte op de kruising Stationsstraat Kalverstraat aanhouden. Tijdens de achtervolging van de winkelemployee en de verdachte had laatstgenoemde verschillende bedreigingen aan het adres van zijn achtervolger geuit. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Feit : mishandeling Datum/tijd : 11 mei 2003, om 01.22 uur Plaats/straat : Paul Krugerstraat in Apeldoorn Omschrijving Een 19 jarige man uit Apeldoorn is gewond geraakt toen hij door een 19 jarige stadgenoot met een mes werd gestoken. De verdachte had het slachtoffer met 2x gestoken met een mesje dat verborgen zat in een aansteker. Na korte tijd kon de politie de verdachte aanhouden. Hij had het steekwapen (aansteker/mesje) nog in zijn bezit. De verwondingen van het slachtoffer (beiden aan de bovenarm) moeten chirurgisch worden behandeld. Inmiddels is er ook door een tweede man aangifte gedaan tegen de verdachte. Ook deze aangever was bedreigd door de verdachte. Toen de verdachte op deze man wilde insteken kon hij zich wegdraaien, zodat hij niet werd geraakt.

Feit : diefstal uit auto Datum/tijd : 10 mei 2003 Plaats/straat : Gentiaanstraat in Apeldoorn Omschrijving Uit een auto die aan de Gentiaan geparkeerd stond is een laptop en een koffer met 30 a 40 autopapieren ontvreemd. De autopapieren (kentekenbewijzen deel 1 en deel 2, alsmede de keuringsrapporten en de overschrijvingsbewijzen) waren bestemd voor autos uit een handelsvoorraad van een garage in Tilburg.