Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN

Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District Noordwest Veluwe Nadere informatie: Politievoorlichter Henk van Elteren bereikbaar via de reg.meldkamer 055-548 6000

Datum : zondag 11 mei 2003

Politieteam : Epe Feit : rijden onder invloed Datum/tijd : 11 mei 2003, 01.48 uur Plaats/straat : Hoofdstraat in Epe Omschrijving Een 21 jarige automobilist uit Vaassen blies bij een ademanalyse 305 ug/l. Hij werd gecontroleerd nadat hij een onopvallende politieauto met hoge snelheid had ingehaald, door een rood verkeerslicht reed en vervolgens tegen het verkeer in reed.

Politieteam : Epe Feit : onverzekerde bromfiets Datum/tijd : 11 mei 2003, 01.00 uur Plaats/straat : Hoofdstraat in Epe Omschrijving De politie heeft de bromfiets van een 15 jarige bestuurder uit Epe in beslaggenomen. Aanleiding was het feit dat de bestuurder nog geen 16 jaar was en dat de bromfiets niet verzekerd was.

Politieteam : Epe Feit : controle op aanhangers Datum/tijd : 10 mei 2003, 10.00 uur Plaats/straat : Talhoutweg in Epe Omschrijving Op 4 januari jl. hield de politie een preventieve controle op de technische staat van onderhoud van aanhangwagens. Destijds werden 15 aanhangwagens gecontroleerd. Vrijwel allemaal vertoonde ze technische gebreken. Omdat het een preventieve controle was werd er uitsluitend waarschuwend opgetreden. Gezien de resultaten heeft de politie toen aangekondigd regelmatig controles te gaan uitvoeren op aanhangwagens en bij overtredingen direct bekeuring uit te delen. Gisteren werden 25 aanhangwagens gecontroleerd. Hiervan waren 9 aanhangwagens rijtechnisch in onvoldoende staat en kreeg de eigenaar/bestuurder een proces-verbaal. De bekeuringen werden uitgeschreven voor : 7 x een proces-verbaal voor een onjuiste of ontbrekende hulpkoppeling; 1 voor het ontbreken/onjuiste kentekenplaat achterop de aanhangwagen; 1 x voor ondeugdelijke remlichten Bovendien kreeg 1 bestuurder een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Politieteam : Hattem Feit : rijden onder invloed Datum/tijd : 11 mei 2003, 02.29 uur Plaats/straat : Zuiderzeestraat weg in Hattem Omschrijving Een 16 jarige bestuurder van een bromfiets uit Hattem kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Een ademanalyse resulteerde in 260 ug/l,

Politieteam : Heerde Feit : drinken alcohol op de openbare weg Datum/tijd : 11 mei 2003, 05.12 uur Plaats/straat : Dorpsstraat in Heerde Omschrijving Een 18 jarige inwoner van Heerde heeft een proces-verbaal gekregen voor het drinken van alcohol op de openbare weg (overtreding van de Algemene Politie Verordening. De jongeman werd liggend op een grasveld op de Brink aangetroffen, waar hij zich laafde aan een flesje bier.

Politieteam : Putten Feit : ongeval met letsel Datum/tijd : 10 mei 2003, 14.56 uur Plaats/straat : Kruishaarseweg Achterridderweg in Putten Omschrijving Betrokkenen : 1) een 62 jarige fietster uit Nijkerk 2) Een 24 jarige bestuurster van een personenauto uit Zwartebroek Toedracht : Fietster 1 reed over de Kruishaarseweg in de richting Voorthuizen en verleende geen voorrang aan bestuurster 2 die over de Achterridderweg reed. Bestuurster 1 is met rugletsel overgebracht naar het St. Jansdal in Harderwijk.

Politieteam : Putten Feit : rijden onder invloed Datum/tijd : 10 mei 2003, 22.08 uur Plaats/straat : Voorthuizerstraat in Putten Omschrijving Een 46 jarige bestuurder van een personenauto uit Putten kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Bij een ademanalyse blies hij 345 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Politieteam : Oldebroek Feit : verkeersongeval met letsel Datum/tijd : 10 mei 2003, 16.24 uur Plaats/straat : Zomerdijk-Grote-Woldweg-Wijkerwoldweg in Oosterwolde Omschrijving Een 36 jarige motorrijder uit Elburg is bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt.Hij reed over de Zomerdijk, komende vanuit de richting van de Wijkerwoldweg. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val. Hij is met letsel aan zijn nek opgenomen in de Isalakliniek in Zwolle.

Politieteam : Ermelo Feit : rijden onder invloed Datum/tijd : 11 mei 2003, 03.42 uur Plaats/straat : Putterweg in Ermelo Omschrijving Een 46 jarige bestuurder van een personenauto uit Amersfoort kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hij blies 320 ug/l, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Politieteam : Nunspeet Feit : vernieling auto Datum/tijd : 10 mei 2003, Plaats/straat : Zwolsewegje in Nunspeet Omschrijving Een 21 jarige inwoner van Nunspeet deed aangifte van vernieling van zijn auto. Op 10 mei tussen 01.30 en 10.00 uur zijn twee keien op zijn auto gegooid. Een heeft het dak en de motorkap beschadigd, terwijl de tweede dwars door de achterruit was gegooid. De schade is aanzienlijk.

Politieteam : Nunspeet Feit : visstroperij Datum/tijd : 10 mei 2003, 07.30 uur Plaats/straat : Veluwemeer in Nunspeet Omschrijving De politie in Nunspeet betrapte twee visstropers op heterdaad bij het ophalen van een zgn. hoekwant (lange lijn met allemaal zijlijntjes en haken). De twee visstropers, een 63 jarige man uit Maartensdijk en een 72 jarige man uit Bunschoten kregen een proces-verbaal. De politie nam 300 meter aalhoekwant, 10 dobbers en 8 levende palingen in beslag. De palingen zijn weer teruggezet in het Veluwemeer.

Politieteam : Harderwijk Feit : rijden onder invloed Datum/tijd : 10 mei 2003, 23.36 uur Plaats/straat : Provincialeweg S7 in Harderwijk Omschrijving Een 42 jarige bestuurder van een personenauto uit Ermelo kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Een ademanalyse wees335 ug/l uit. Naast het proces-verbaal kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

Politieteam : Harderwijk Feit : rijden onder invloed Datum/tijd : 11 mei 2003, 03.21 uur Plaats/straat : Newtonweg in Harderwijk Omschrijving Een 41 jarige motorrijder uit Hierden kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hij blies 385 ug/l. Dit betekent een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Politieteam : Nunspeet Feit : verkeersongeval met ernstig gewonde Datum/tijd : 11 mei 2003, 09.26 uur Plaats/straat : Nunspeterweg in Elspeet Omschrijving Bij een eenzijdig ongeval op de Nunspeterweg in Elspeet (t.h.v. hm.paal 89.9) is een 50 jarige bestuurder van een personenauto uit Apeldoorn zeer ernstig gewond geraakt. Over de juiste toedracht is nog geen duidelijkheid. Uit sporen ter plaatse is gebleken dat de auto van het slachtoffer in de rechter berm is geraakt, over de kop geslagen en vervolgens tegen een boom tot stilstand is gekomen. Vermoedelijk heeft de auto direct vlam gevat. Omstanders wisten het slachtoffer uit het brandende wrak te bevrijden. De man is met ernstig letsel hersenletsel en meervoudige botbreuken opgenomen in het Sophiaziekenhuis in Zwolle.