Politie Zeeland



Z-3153-2003 AANRIJDING

Zaterdagavond rond 18.30 uur vond er op de kruising Frederik van Eedenstraat, Bellamystraat in Terneuzen een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 49-jarige automobilist uit Ieper (B) reed over de Frederik van Eedenstraat komende uit de richting van de Kamerlinck Onnestraat.
Op vermelde kruising verleende hij geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit Terneuzen. Hij reed over de Bellamystraat komende uit de richting van de Alvarezlaan.
Er was alleen materiële schade.


Z-3154-2003 CONTROLE IN HULST

Op 9 en 10 mei is er een intensieve controle gehouden op al het inkomend verkeer wat tussen 21.00 uur en 03.00 uur via de drie poorten de binnenstad van Hulst binnen wilden.
Er werd o.a. gecontroleerd op verkeersveiligheid, verdovende middelen en wapens.
De controle vond plaats om het veiligheidsgevoel onder het uitgaanspubliek in Hulst te bevorderen.
De actie was in samenwerking met de KMAR en het KLPD. Het BOB-team van 3VO verzorgde de voorlichting op het gebied van verkeersveiligheid.
Tijdens de controle zijn door de politie en 3VO ongeveer 200 blaastesten uitgevoerd en is enkele malen een narcoticahond ingezet ter opsporing van verdovende middelen. De aangetroffen hoeveelheden verdovende middelen leverden geen strafbare gedragingen op.
Er werden vier aanhoudingen verricht in verband met het gebruik van alcohol in het verkeer. Ook zijn er enkele bekeuring uitgedeeld ten aanzien van verkeersovertredingen.


O-3155-2003 DIEFSTAL UIT AUTO

Zaterdagavond tussen 19.00 uur en 19.10 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Katseveerweg in Kats.
Uit de auto werden waardepapieren en een mobiele telefoon met nog onbekende waarde weggenomen.
De auto werd opengebroken; het totale schadebedrag is nog onbekend.


O-3156-2003 EENZIJDIG ONGEVAL

Zaterdagavond rond 20.24 uur vond er op de kruising Oude Rijksweg, Burg. Elenbaasstraat in Kruiningen een eenzijdig ongeval plaats.
Een 19-jarige automobilist uit Kapelle reed over de Goversweg komende uit de richting Oude Dijk en gaande in de richting van het kruispunt Oude Rijksweg, Burg. Elenbaasstraat.
In de bocht richting Oude Rijksweg verloor hij (vermoedelijk door een te hoge snelheid) de controle over de auto.
Hierdoor reed hij over een grasveldje, door een haag en het hierachter gelegen bloemenperk.
Hij kwam tot stilstand in een tuin. Er was alleen materiële schade.