Politie IJsselland






IJsselland
Stafafdeling Communicatie & Voorlichting
Postbus 611, 6000 AP Zwolle



Datum : 11 mei >17.15 uur


Voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles - ADO Den Haag goed verlopen

DEVENTER - Vanmiddag is in het Deventer stadion de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles - ADO Den Haag gespeeld. Uit voorzorgsmaatregelen en om een bijdrage te leveren aan een veilig en gezellig voetbalfeest, werden vanmorgen alle toegangswegen naar de stad Deventer afgesloten, waarbij iedereen die Deventer in wilde werd gecontroleerd. Om de wedstrijd bij te wonen waren zogenaamde combikaarten (ongeveer 400) uitgegeven, waarbij het vervoer per bus en de toegang tot het stadion waren geregeld. Supporters die zonder deze kaart naar Deventer wilden komen, werden bij de gemeentegrenzen tegengehouden.

De ochtend verliep rustig, waarbij één aanhouding van een ADO-supporter plaatsvond. 's Middags, een uur voor de wedstrijd werd het op de A1, op de IJsselbrug net voor de afslag Deventer, even druk toen tientallen auto's werden tegengehouden voor deze afslag. Doordat een groep suppoters de snelweg blokkeerde, ontstond er een file van zo'n 6 km. Om verdere file-aangroei te voorkomen werd de A1 ter hoogte van Apeldoorn enige tijd afgesloten. Na een half uur kwam er door politie-interventie weer beweging in en kwam het verkeer weer vlot op gang. Het verkeer werd teruggeleid richting Apeldoorn, waarbij de toe- en afritten naar Deventer werden dichtgezet, om te voorkomen dat men terug zou gaan naar Deventer.

Om een uur of twee werd een groep van 15 ADO-supporters aangehouden toen zij probeerden via de spoorbrug Deventer binnen te komen. Tijdens en na de wedstrijd werden er nog 29 aanhoudingen verricht van supporters die zich in Deventer bevonden, terwijl dit niet was toegestaan of probeerden binnen te komen. Hiermee kwam het aantal aanhoudingen op 45. Er deden zich verder geen ongereldheden voor. Met de inzet van zo'n 350 politiemensen had de politie alles uitstekend onder controle. Helaas bleek een dergelijk grote inzet noodzakelijk om de veiligheid van de burger in Deventer te kunnen garanderen.

---


Voor nadere informatie: Politie IJsselland, Moniek Winters, persvoorlichter, tel: 038-496 38 91.


---- --