Politie Twente

Persberichten politie Twente

Kadir Yildirim, sema 06 59116795

Rijden onder invloed
03-061192
Enschede, Deurningenstraat
10 mei, 01.10 uur
Een 43 jarige man uit Enschede wilde aan de Deurningenstraat niet meewerken aan een alcoholcontrole van de politie. De man begon zich hevig te verzetten. Intussen kregen de agenten door dat hij naar alcohol rook en onvast ter been stond. Hij had bloeddoorlopen ogen. De man weigerde meerdere malen om mee te werken aan een blaastest. Hierop is hij aangehouden. Op het bureau blies de man 1,8 promille. Bovendien bleek hij niet verzekerd te zijn en een vonnis open had staan van 28 dagen.

Rijden onder invloed
03-061066
Nijverdal, PC Stamstraat
09 mei, 19.23 uur
Tijdens een verkeerscontrole zag de politie dat een 30 jarige man uit Nijverdal slingerend reed. Hierop is hij staande gehouden: hij blies 0,85 promille. De man heeft een rijverbod van drie uur gekregen. Een proces-verbaal is opgemaakt.

Diefstal uit woning in Enschede 03-060651
Enschede, Teusmanlanden
09 mei, 07,30 uur
Op 9 mei tussen 00.00 en 07.00 uur hebben onbekenden ingebroken in een woning aan de Teusmanlanden in Enschede. Men is via de garage de woning binnengetreden. De begane grond van de woning is helemaal doorzocht. De benadeelde, een 45 jarige vrouw, mist haar geld, computer en mobiele telefoon.

Diefstal uit woning in Almelo
03-060785
Almelo, De Ruyterstraat
09 mei, 11.00 uur
Een 43 jarige inwoner van Almelo zag 09 mei rond 11.00 uur toen hij thuis kwam dat er in zijn woning aan De Ruyterstraat was ingebroken. De gehele woning was daarbij overhoop gehaald. De benadeelde mist in ieder geval een dvd-speler, diverse gereedschappen en een portemonnee met een inhoud van 3100 Euro. De benadeelde was van plan met dit geld zijn huis op te knappen. Om binnen te komen heeft/hebben de dader(s) de achterdeur van de woning er helemaal uitgehaald. De Technische Recherche onderzoekt de zaak.

Diefstal uit woning in Hengelo 03-060812
Hengelo, Venderinksweg
09 mei, 11.50 uur
In een woning aan de Venderinksweg in Hengelo is op 09 mei tussen 08.00 en 11.30 uur ingebroken. Aangifte werd gedaan door de 30 jarige bewoner van de woning. De onbekende dader(s) heeft/hebben meegenomen: mobiele telefoon (Samsung), DVD met dolby-surround, computerkast, toetsenbord, muis, scanner, flatscreen beeldscherm 17 inch, ongeveer 70 CD's en DVD's, een fles met muntgeld (365 Euro), envelop met geld (400 Euro), grote rode sporttas met opschrift COACH en een fototoestel van het merk Samsung. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding na stelen sierhekken in Zuna 03-061030
Tussen Wierden en Vriezenveen, N36 09 mei 17.30 uur
De politie Twente heeft 09 mei rond 17.30 uur twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 49 jarige man uit Almelo en een 37 jarige man met onbekende verblijfplaats. De verdachten zouden eerder op de dag twee sierhekken hebben gestolen bij een woning aan de provinciale weg te Zuna. Dankzij een getuige kon de politie de verdachten tussen Wierden en Vriezenveen op de N36 traceren. Ze hadden de sierhekken nog op de aanhangwagen liggen. De verdachten zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Aanhouding voor baldadigheid in Almelo 03-061214
Almelo, Krikkenstraat
10 mei 02.50 uur
De politie Twente heeft zaterdagochtend 10 mei rond 02.50 uur twee mannen in de leeftijd van 18 jaar uit Wierden en Almelo aangehouden. De agenten zagen aan de Krikkenstraat dat de twee mannen een hek van drie meter uit de grond beurden. De mannen wierpen vervolgens dit hek eerst tegen een scooter en vervolgens tegen het terras van een restaurant. Toen ze in de gaten kregen dat ze door de agenten waren gezien begonnen de mannen weg te rennen. De politie zette vervolgens de achtervolging in en verzocht ze meerdere malen om te stoppen. Hier werd echter geen gehoor aan gegeven. Op een gegeven moment heeft de politie één van de verdachten aan kunnen houden. De andere verdachte meldde zich iets later vrijwillig. Een pv is opgemaakt.

Onrustige nacht in Hellendoorn 03-061220
Hellendoorn, Dorpsstraat
10 mei, 03.00 uur
In het centrum van Hellendoorn is het in de nacht van vrijdag op zaterdag onrustig geweest. De politie kreeg een melding binnen waarbij een ruzie aan de Dorpsstraat volledig uit de hand zou lopen. Ter plekke zag de politie een groep personen waarvan enkele doorgedraaid was. Duidelijk was dat twee groepen een vechtpartij hebben gehad. Vermoedelijk is het voorval ontstaan na provocerend gedrag van de ene groep naar de andere in een horecagelegenheid.

Na verschillende gesprekken was de rust op straat wedergekeerd. Intussen vertrok een groep jongeren richting Nijverdal. Later kreeg de politie door dat deze jongeren een spoor van vernieling hebben achtergelaten. Hierop ging de politie richting Nijverdal. Men constateerde wel enkele baldadigheden maar kon geen daders vinden. Naar aanleiding van het voorval heeft niemand aangifte gedaan.

Verkeersongeval met letsel in Vriezenveen 03-061620
Vriezenveen, Koningsweg
10 mei, 23.50 uur
Bij een verkeersongeval aan de Koningsweg in Vriezenveen is een man uit Vriezenveen gewond geraakt. Het ongeval ontstond toen een 20 jarige man uit Vriezenveen door te hoge snelheid de controle over zijn auto verloor en vervolgens op de Koningsweg dwars over de weg kwam te staan. Een 29 jarige vrouw uit Vriezenveen kon deze auto niet ontwijken en knalde aan de rechterzijde van de auto van de 20 jarige automobilist. Daarbij liep de
medepassagier van de 20 jarige automobilist snijwonden op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Politie zoekt getuigen
Verkeersongeval met letsel in Almelo 03-061602
Almelo, Schuilenburgsingel
10 mei, 22.40 uur
Bij een verkeersongeval aan de Schuilenburgsingel in Almelo zijn twee mensen gewond geraakt: een 24 jarige man uit Almelo heeft een wond aan zijn neus opgelopen en een 21 jarige vrouw, eveneens uit Almelo, heeft pijnlijke nek en rug opgelopen. De Schuilenburgsingel voor Intratuin bestaat uit vier rijstroken: 1 voor linksaf, 2 voor rechtdoor en 1 voor rechtsaf. De 24 jarige bestuurder uit Almelo reed over de linker baan om rechtdoor te rijden. De verkeerslichten voor rechtdoor rijdend verkeer stond op groen. Voor de stoplichten naar links stonden twee auto's te wachten. Plotseling stuurde de achterste van deze auto's naar rechts. Mogelijk dat deze ook rechtdoor wilde. Hierdoor raakten de auto's elkaar. De 24 jarige bestuurder week uit naar rechts en knalde tegen een verkeerslicht aan. De automobilist die in de eerste instantie linksaf wilde en vervolgens rechtdoor is na het veroorzaken van het ongeval doorgereden. De politie wil graag in contact komen met mensen die het ongeval hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Almelo, telefoon 0900-8844.

Dronken op de brommer
03-061673
Enschede, Oude Markt
11 mei, 04.15 uur
De politie Twente heeft een 24 jarige inwoner van Enschede aangehouden. De man reed op de Oude Markt op zijn brommer. De agenten zagen dat de man niet recht op zijn brommer kon rijden. Het leek alsof hij op de brommer in slaap viel. Zonder te laten blazen bleek al dat de man behoorlijk had gedronken. Eenmaal op het bureau was het niet mogelijk om hem te laten blazen. Bovendien had hij de hele ophoudkamer eronder gekotst. In een cel mocht hij zijn roes uitslapen.

Rijden onder invloed in Hengelo 03-061640
Hengelo, Wolter ten Catestraat 11 mei, 02.40 uur
Bij een alcoholcontrole aan de Wolter ten Catestraat in Hengelo heeft de politie een 41 jarige man uit Enschede aangehouden. Toen de agenten de automobilist aan de kant zetten, zagen ze dat de bestuurder een glas cola met jenever in zijn hand had. Op het bureau blies hij 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een pv is opgemaakt.

Brand in Oldenzaal
03-061290
Oldenzaal, Eschstraat
10 mei, 09.00 uur
Na een melding zijn agenten van de politie Twente naar een woning aan de Eschstraat in Oldenzaal gegaan. Ter plekke bleek dat in de nacht van vrijdag op zaterdag in de woning een forse brand was geweest. Na een avondje stappen is de 46 jarige bewoner van de woning in de nachtelijke uren thuis gekomen. Na thuiskomst is de man waarschijnlijk aan het frituren geweest. Daarbij is vermoedelijk een en ander mis gegaan. Waarschijnlijk heeft de man nog zelf geprobeerd de brand te blussen maar op een gegeven moment is hij in zijn slaapkamer op zijn bed, onder invloed van de drank, in slaap gevallen. Het slachtoffer had veel geluk want alle ramen van zijn woning waren gesloten waardoor beginnende brand door een tekort aan zuurstof niet direct uitslaand is geworden. Het slachtoffer had 2e graads brandwonden opgelopen aan zijn handen, armen en gezicht. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhouding in Enschede
03-061605
Enschede, Kuipersdijk
11 mei, 00.30 uur
De politie Twente heeft op 11 mei om 00.30 uur aan de Kuipersdijk in Enschede een 30 jarige inwoner van deze stad aangehouden. De verdachte wordt verdacht van diefstal uit auto. De verdachte werd op aanwijzingen van een getuige aangetroffen in een auto waarvan de ruit was ingeslagen en het alarm over ging. In de eerste instantie verklaarde de verdachte dat dit een auto was van zijn vriend en dat hij iemand anders heeft zien wegrennen. De eigenaar van de auto verklaarde echter dat hij helemaal geen vriend was van de verdachte. Hierop is de verdachte aangehouden en in verzekering gesteld.

Aanhouding na winkeldiefstal in Hengelo 03-061374
Hengelo, Telgen
10 mei, 14.45 uur
De politie Twente heeft zaterdag rond 13.45 uur twee vrouwen aangehouden. Het gaat om een 18 jarige zonder vaste verblijfplaats en een 42 jarige uit Coevorden. Zij worden verdacht van het stelen van grote hoeveelheden make-up artikelen uit een drogisterij aan de Telgen. De vrouwen zijn in de eerste instantie betrapt en aangehouden door het winkelpersoneel. Vervolgens zijn ze aan de politie overgedragen. De gestolen artikelen hadden een waarde van ongeveer 500 euro. Vermoedelijk hebben de verdachten in april in dezelfde winkel ook winkeldiefstal gepleegd. De politie onderzoekt de zaak.

Greep in de kassa
03-061384
Hengelo, Langelermaatweg
10 mei, 13.30 uur
Vier onbekende vrouwen hebben bij een meubelzaak aan de Langelermaatweg in Hengelo een greep in de kassa gedaan. Eerst kwamen twee vrouwen rond 25 jaar de zaak binnen en iets later twee wat oudere. De personeelsleden werden afgeleid waarna de kassa werd geopend. Hierna werd een groot deel van het geld ontvreemd. Het gaat om een bedrag van 600 euro. Van de daders ontbreekt elk spoor. Aangifte werd gedaan door een 30 jarige medewerker / eigenaar van de zaak.

Aanhouding op verdenking van mishandeling en bedreiging
03-061565
Hengelo, Twekkelerweg
10 mei, 22.00 uur
De politie Twente heeft zaterdagavond 10 mei een 33 jarige inwoner van Hengelo aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De verdachte zou eerder op de avond een 17 jarige jongen uit Borne en zijn vrienden aan de Twekkelerhoek hebben bedreigd en bij de keel hebben gepakt. De verdachte is voor verhoor ingesloten. Bij een ademanalyse bleek de verdachte behoorlijk gedronken te hebben: 2.5 promille. Verder bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding na mishandeling
03-061645
Hengelo, Willemstraat
11 mei, 02.50 uur
De politie Twente heeft zondagochtend 11 mei een 19 jarige man uit Hengelo aangehouden op verdenking van
mishandeling. De verdachte zou een 22 jarige man uit Borne aan de Willemstraat hebben geslagen. Het slachtoffer zou hierdoor met zijn hoofd op straat zijn gevallen. Het slachtoffer is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis en moest ter observatie daar blijven. De aanleiding van de mishandeling is niet bekend.

Vrachtwagen uitgebrand
03-061665
Enschede, Spoordijkstraat
11 mei, 03.45 uur
Aan de Spoordijkstraat in Enschede is zondagochtend 11 mei een vrachtwagen uitgebrand. De politie kreeg een melding binnen waarbij aan de Spoorstraat een vrachtwagen in brand zou staan. Ter plaatse zagen de agenten dat de vrachtwagen in lichterlaaie stond. Op een gegeven moment ontplofte de boel. De kijkers werden door de politie op een veilige afstand gedirigeerd. De brandweer kwam ter plaatse en de brand werd geblust. De benadeelde is een bedrijf uit Oldenzaal. De oorzaak van de brand is niet bekend.


---- --