Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum 11 mei 2003

Van / afdeling Communicatie


Persbericht




Politie Nijmegen tevreden over rustig verloop van de voetbalwedstrijd N.E.C. - AJAX


Omdat Ajax-supporters geen gebruik wilden maken van bus-combi-kaart regeling was het voor hen niet mogelijk de wedstrijd te bezoeken. De Politie heeft daarom ruim vóór de wedstrijd, op vrijdag 9 mei, duidelijk gemaakt dat Ajax-supporters met het kennelijke doel de wedstrijd te bezoeken aan de grenzen van de stad tegengehouden en teruggestuurd zouden worden. Desondanks probeerden 54 Ajax-supporters toch Nijmegen of het stadion binnen te komen. Zij zijn de stad uitgestuurd.

Van hen waren er ongeveer 20 die zich melden bij één van de ingangen van het stadion. Zes Ajax-supporters werden op het voorterrein van het stadion aangetroffen en vier supporters werden zonder kaartje aangetroffen bij de Hezelpoort. Vier Ajax-supporters die uit Voorschoten kwamen zijn teruggestuurd bij de controle aan de Neerboscheweg aan de rand van Nijmegen.

De politie, die bijstand kreeg van de Politieregio Gelderland-Midden en het Korps Landelijke Politie Diensten , heeft zo'n 175 mensen ingezet om het evenement te begeleiden.








Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --