Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 11 mei 2003

* AUTODIEF AANGEHOUDEN
zondagmorgen omstreeks half twee op de Rijksweg A20 noordbaan, nabij het Kleinpolderplein, een auto die werd bestuurd door een 51-jarige man uit Den Haag staande. De man had daarvoor de auto ontvreemd van een vrouw uit Zoetermeer. De autodief werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen.


* OVERVAL OP SLIJTERIJ
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks kwart over acht vond een overval op een slijterij aan de In de Fuik plaats. Een onbekende man kwam de winkel binnen waarna hij, onder bedreiging van een mes, van de 51-jarige eigenaar uit Rotterdam geld eiste. De man verzette zich echter, waarop een worsteling ontstond. Nadat de overvaller het slachtoffer enkele malen met een bierflesje op zijn hoofd sloeg, rende de verdachte de winkel uit en nam, zonder buit, de benen in onbekende richting. De 51-jarige Rotterdammer, die onwel was geworden, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Ikaziaziekenhuis.
RHOON - Zaterdagmiddag omstreeks half één raakten op de Koedood twee fietsers, een 58-jarige man en een 56-jarige vrouw (beiden afkomstig uit Leiden) zwaargewond nadat zij, door nog onbekende oorzaak, werden aangereden door een auto die werd bestuurd door een 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De 58-jarige man werd met een spoedtransport vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum terwijl de vrouw door GGD werd vervoerd naar het Claraziekenhuis. Na de aanrijding stapten de 28-jarige automobilist en zijn bijrijdster, een 25-jarige vrouw, uit de auto en namen ijlings de benen. Het tweetal werd kort daarna op de Essendijk aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks half twee werd in de Slaghekstraat een 19-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn geld en mobiele telefoon. Het slachtoffer werd door een aantal jongens benaderd, waarna hij op de grond werd gegooid. De verdachten doorzochten vervolgens zijn zakken, waarbij de 19-jarige man werd bedreigd met een mes en enkele malen werd geslagen en geschopt. Met de buit, zo'n 800 euro en een mobiele telefoon, vluchtten de berovers weg in onbekende richting.


* PARACHUTISTEN VAN FLAT GESPRONGEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zaterdagmorgen omstreeks kwart voor negen in de Galvanistraat twee parachutisten, een 40-jarige man uit Barendrecht en een 28-jarige man uit Amsterdam aan. Beide mannen waren kort daarvoor, zonder vergunning, van een flat afgesprongen. Tegen de twee parachutisten werd proces-verbaal opgemaakt.


* MAN GEWOND NA BEROVING
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks kwart voor twee raakte in de Ackersdijkstraat een 28-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij werd beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd door twee onbekende mannen aangesproken. Het tweetal sommeerde de man zijn portemonnee af te geven. Toen hij hier niet op reageerde, werd hij enkele keren met een mes in zijn bovenlichaam gestoken. Met de portemonnee vluchtten de berovers in onbekende richting. Het slachtoffer werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Daar werd geconstateerd dat de longen van de 28-jarige Rotterdammer waren geraakt.


* PREVENTIEF FOUILLEREN
Hernieuwd bericht
(zie ook persbericht 10-05-2003)
In het persbericht van zaterdag 10 mei jl. is per abuis vermeld dat politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum een actie preventief fouilleren in het veiligheidsgebied Delftsestraat en omgeving heeft gehouden. Dit moet echter zijn Keileweg en omgeving.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks kwart voor zeven ontstond brand in een woning aan de Bergweg. Een pan met vet had vlam gevat. De 93-jarige bewoonster probeerde hierop het vuur te blussen, waarna een steekvlam ontstond. Brandweerpersoneel, dat snel ter plaatse was, bluste het vuur. De 93-jarige vrouw, die onder meer brandwonden aan de handen opliep, werd door GGD vervoerd naar het Sint Franciscus Gasthuis. Tijdens de bluswerkzaamheden werd de Bergweg afgesloten voor het verkeer.