Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (10-11/5)

Tilburg, 11 mei 2003

Winkeldieven aangehouden
TILBURG: Vrijdag 9 mei 2003, om 13.30 uur is door personeel van een supermarkt aan het Lieve Vrouwenplein te Tilburg een 45 jarige Tilburger aangehouden voor diefstal van 4 blikjes drank. Hij is overgedragen aan de politie. Na verhoor mocht de man weer naar huis. Wel kreeg hij een dagvaarding mee.

In dezelfde winkel was het vrijdagavond om 19.35 uur weer prijs. Ook nu was personeel van de winkel attent en betrapte een 19-jarige Tilburger die met 2 niet afgerekende blikje bier de winkel wilde verlaten. Ook hij is overgedragen aan de politie. Voor de 98 eurocent die de man niet betaald had kreeg hij nu een boete van 130 euro. Omdat de man die niet betaalde kreeg hij een dagvaarding mee naar huis.

TILBURG: Op vrijdag 9 mei is rond 16.00 uur een 42-jarige Tilburger aangehouden voor diefstal van levensmiddelen ter waarde van 30 euro bij een supermarkt aan de Trouwlaan in Tilburg. De man was erop betrapt dat hij in de winkel de goederen in zijn jaszak had gestopt en die aan de kassa niet afrekende. Toen personeel hem daarop aansprak begon hij hen te bedreigen en sloeg hij naar het personeel. Hij zag daardoor kans er met de gestolen spullen vandoor te gaan, maar kon even later in de directe omgeving van de winkel door de politie worden aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet en bedreigde en beledigde hij de agenten. Na verhoor is de man met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

TILBURG: Een 48-jarige Tilburger die vrijdagmiddag kort voor 18.00 uur met een paar sportschoenen ter waarde van 60 euro in zijn tas uit een winkel aan de Broekhovenseweg weg wilde lopen kwam ook niet ver. Personeel had hem door, hield hem aan en droeg hem over aan inmiddels gewaarschuwde agenten. De man bekende de diefstal en kreeg na zijn verhoor een dagvaarding mee naar huis.

TILBURG: Op zaterdag 10 mei om 15.00 uur betrapte beveiligingspersoneel in de Albert Heijn aan de Jan Heijnsstraat te Tilburg een 47 jarige Tilburgse betrapt op het stelen van 5 blikjes bier. Zij is overgedragen aan de politie en is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Met borrel op doorgereden na aanrijding TILBURG: Een 53-jarige Tilburger is zaterdagmorgen thuis aangehouden omdat hij kort daarvoor, rond 02.15 uur, op de Riethovenerf in Tilburg tegen een geparkeerd staande auto was gereden en er daarna vandoor was gegaan.
De man had gedronken en bij de ademanalyse op het bureau blies hij 795 ug/l (vergelijkbaar 1,8 promille), ruim 3 x de toegestane hoeveelheid. De Tilburger heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Verder kreeg hij een dagvaarding mee om zich over enige tijd voor de rechter te verantwoorden.

Dronken man veroorzaakt aanrijding TILBURG: Een 33-jarige Tilburger is op zaterdag 10 mei omstreeks 03.05 uur aangehouden nadat hij met teveel drank op een aanrijding had veroorzaakt op de Ringbaan Oost - Nieuwe Bosscheweg te Tilburg. De man was daar door rood gereden en botste op de auto van een 29 jarige Tilburgse, die vanaf de Nieuwe Bosscheweg groen licht had. Er raakte niemand gewond.
Agenten die de aanrijding kwamen opnemen zagen dat de man had gedronken. Bij onderzoek op het bureau bleek dat ook. Hij blies 1170 ug/l, te vergelijken met 2,7 promille, ruim 5 x de toegestane hoeveelheid. De man reed ook nog eens zonder rijbewijs. Dat bleek al eerder ingevorderd.
Met een dagvaarding om op 18 juli voor te komen en een rijverbod van 15 uur mocht de man weer naar huis.

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling TILBURG: Omdat hij in een supermarkt aan de Broekhovenseweg ruzie maakte met een andere winkelbezoeker, verwijderde vrijdag 9 mei 2003, om 17.10 uur de bewakingsdienst een 37 jarige inwoner uit Breda uit de winkel. Hierna bedreigde hij het beveiligingspersoneel en vernielde buiten een reclamebord.
De man is daarop aangehouden en overgedragen aan de politie. Na zijn verhoor mocht hij met een dagvaarding op zak weer naar huis.

Aanhouding voor mishandeling
TILBURG: Op zaterdag 10 mei 2003, omstreeks 02.10 uur werd in een horecagelegenheid aan de Heuvelring te Tilburg een 20 jarige Goirlenaar mishandeld door een 22 jarige inwoner uit Dordrecht. De Goirlenaar stootte per ongeluk tegen de bezoeker uit Dordrecht waarop hij direct een aantal vuistslagen en een kopstoot in zijn gezicht kreeg. De Goirlenaar moest zich onder behandeling van een arts stellen. De man uit Dordrecht is voor nader onderzoek ingesloten.

Vechtersbaas aangehouden
TILBURG: Op zaterdag 10 mei 2003, om 02.35 uur ontdekte het cameratoezicht, dat er bij de Heuvelpoort een massale vechtpartij gaande was. Gewaarschuwde agenten troffen daar op de grond een 27 jarige Oosterhouter aan, welke zijn arm gebroken had. In de directe omgeving werd een 28 jarige Tilburger als hoofddader aangehouden. Uit het ingestelde onderzoek is gebleken dat twee groepen jongeren elkaar op de Heuvel tegenkwamen waarbij er over en weer is geroepen. Het kwam daarbij tot een handgemeen met de verwonding van de man uit Oosterhout tot gevolg. De Tilburger is na zijn verhoor met een boete van 150 euro naar huis gestuurd.

Hennepkwekerijen ontdekt door brand in schuur TILBURG: Op zaterdag 10 mei 2003, omstreeks 08.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een vrijstaande schuur achter een woning aan de Koestraat te Tilburg. Om de toegang tot de brandhaard te bereiken moest de brandweer de deur van de schuur forceren waarop in het 1e gedeelte van de schuur een hennepkwekerij werd aangetroffen met 73 planten. In het achterste gedeelte van de schuur in een afzonderlijke ruimte zat een 2e hennepkwekerij met ongeveer 125 planten. In dit gedeelte was de brand ontstaan. Door de brand zijn de planten en de apparatuur in dit deel vernietigd. De planten en lampen in het voorste deel zijn inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Woninginbrekers aangehouden
TILBURG: Op zaterdag 10 mei 2003, om 15.00 uur werden 2 Tilburgers van respectievelijk 39 en 51 jaar oud, betrapt bij inbraak in een woning aan de Cornelis van Uitgeeststraat. Gewaarschuwde agenten troffen bij een nader onderzoek de twee mannen aan die bezig waren gestolen goederen in een gereedstaande auto te laden. Beide personen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding fietsendief
TILBURG: Op 10 mei 2003, om 20.30 uur zagen surveillerende agenten dat aan de Gasthuisring te Tilburg een man bezig was een met een tang een fietsstlot open te knippen. Het betrof hier een 42 jarige Tilburger die daarop is aangehouden. Na zijn verhoor hij is weer weggestuurd.

Bromfietser rijdt door na aanrijding TILBURG: Op zondag 11 mei 2003, om 00.45 uur vond er op de Heuvelring te Tilburg een aanrijding plaats, waarbij een bromfietser in het voorbijrijden een fietser raakte. Die kwam daarbij ten val. De bromfietser reed zonder te stoppen door maar kon kort daarna door een motoragent worden aangehouden. Het betrof hier een 19 jarige Tilburger. Zijn bromfiets was niet verzekerd en is daarop inbeslaggenomen. Er raakte niemand gewond.

Bron: Jan Clarijs