Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (10-11/5)

Tilburg, 11 mei 2003

Man aangehouden voor beledigen agenten
KAATSHEUVEL - In de Marktstraat heeft zondagochtend, omstreeks 03.15 uur, een 21 jarige inwoner uit Kaatsheuvel, enkele agenten beledigd. Hij werd in eerste instantie gewaarschuwd, maar nadat de auto waarin hij zat wegreed, vond hij het nodig zijn beledigingen te herhalen. Hij is daarop aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden winkeldievegge
WAALWIJK - Een 63 jarige vrouw uit Waalwijk werd vrijdagmiddag op heterdaad betrapt in een winkel aan de Andoornstraat toen ze 10 pakjes sigaretten probeerde te stelen. Zij werd door personeel van de winkel aangehouden en aan de politie overgedragen. Na verhoor kon ze weer naar huis. Nu echter met een boete van 130 Euro op zak.

Inbraak in bedrijf
WAALWIJK - In een bedrijf aan de Schutsweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Binnen werden enkele kluisjes van personeelsleden opengebroken. Daaruit namen de onbekende daders geld en waardepapieren mee.

Inbraken in schuurtjes en woning
WAALWIJK- In een schuurtje aan de Hazelaar werd zaterdag rond het middaguur ingebroken. Hieruit werd gereedschap en een radio gestolen. In een schuurtje aan de Vuurdoornhof werd omstreeks 11.45 uur getracht in te breken. Hier werd de dader op heterdaad betrapt door de eigenaar, maar hij wist te ontkomen.
In een woning aan de Vuurdoornhof 23 werd kort daarop een inbraak gepleegd. Na het openbreken van een bovenlicht kwam de onbekende dief binnen. De hele woning is doorzocht en er verdwenen sieraden, geld, telefoons, kleding, een gameboy en een camera.

Autobrand
OOSTERHOUT - Moest de brandweer op 11 mei omstreeks 03.30 uur uitrukken naar het Torenplein te Oosterhout. Hier was een geparkeerd bestelbusje zonder verklaarbare reden in brand geraakt. De brand kon geblust worden.

Gepakt voor rijden onder invloed
OOSTERHOUT- Zaterdagavond is een 33-jarige jarige inwoner uit Oosterhout bekeurd voor het rijden onder invloed. De man was surveillerende agenten door zijn rijgedrag opgevallen. Hij had namelijk bijna de hele weg nodig.
De man had zoveel gedronken dat het hem niet lukte om een blaastest te doen. Daarom is van hem een bloedproef genomen.

Hennepkwekerij aangetroffen
OOSTERHOUT Na een melding over wateroverlast in een woning aan de Batelaar, troffen gewaarschuwde agenten daar vrijdag een hennepkwekerij aan met in totaal 72 hennepplanten. De wateroverlast werd veroorzaakt door een defecte dompelpomp. De kwekerij werd ontmanteld en de 23 jarige bewoonster werd later door de politie aangehouden en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden voor belediging van agenten
OOSTERHOUT -Op vrijdagnacht vond een 37-jarige man uit Oosterhout het nodig om op de Markt surveillerende agenten uit te maken voor Kutwouten en Kankerwouten. De man is daarop aangehouden. Hij gaf als reden voor de beledigingen op dat hij even tevoren zijn ex -vrouw had zien dansen met haar nieuwe vriend. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Verzet bij aanhouding
OOSTERHOUT - Vrijdagnacht heeft de politie op de Markt een man uit Oosterhout en 2 mannen uit Almelo aangehouden. De politie sprak de 37- jarige man uit Oosterhout aan omdat hij stond te urineren op de openbare weg. Toen de agenten de man daarvoor een bekeuring wilden geven, probeerde hij weg te lopen. Dat probeerden ze te voorkomen door de man tegen te houden. Wat duw - en trekwerk was het gevolg en de man begon daarbij de agenten te beledigen. Hij is daarop aangehouden. Enkele ´stappers´, twee Almelose broers van 18 en 20 jaar, kwamen de Oosterhouter te hulp en probeerden te voorkomen dat hij werd aangehouden. Ook zij zijn uiteindelijk aangehouden en naar het bureau gebracht. De drie mannen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Dronken snelheidsduivel gepakt
RAAMSDONK - Zondagmorgen 11 mei is omstreeks 00.22 uur op de A 59 onder Raamsdonk een 32 jarige inwoner uit Nieuwendijk aangehouden. Hij reed 160 km p/u terwijl hier 120 p/u was toegestaan. Tevens bleek hij te veel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 320 ug/l. Met een rijverbod van 2 uur, een boete van 190 euro voor de alcoholovertreding en 132 voor de snelheid, mocht hij naar huis.

Gordelcontrole
MADE- Zaterdagmiddag 10 mei vond op de Adelstraat te Made een gordelcontrole plaats. Er werden 41 mensen bekeurd.

Hardleerse automobilist
GEERTRUIDENBERG - Vrijdagnacht waarschuwde de politie op de Gasthuisstraat een 57 jarige man uit Geertruidenberg omdat hij aanstalten maakte om met zijn personenauto weg te rijden terwijl hij onder invloed van alcohol was. De man zou zijn auto laten staan. Even later zagen de politieagenten de man met zijn personenauto over de Keizersdijk rijden. Hij is daarop aangehouden en voor onderzoek naar het bureau gebracht.
Daar blies hij 395 ug/l. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Snelheidscontroles
MADE - Op vrijdagmiddag werd op de Crullaan in Made een snelheidscontrole gehouden. Daarbij kregen 26 hardrijders een bon. Op de Gaete te Lage Zwaluwe reden in totaal 22 bestuurders te hard.

Gepakt voor rijden onder invloed
MADE - Een 28 jarige man uit Hooge Zwaluwe reed zaterdagmorgen even voor 02.00 uur over de Schoolstraat terwijl hij teveel gedronken had. De man blies 450 ug/l en kreeg een dagvaarding uitgereikt om zich ter verantwoorden bij de rechter.

RAAMSDONKSVEER - Een 25 jarige man uit Drimmelen reed zaterdagmorgen om 04.40 uur over de Keizersdijk terwijl hij te veel gedronken had. De man blies 335 ug/l. Hij kwam er met een boete an 190 euro vanaf.

Woninginbraken in Kennedeylaan
RIJEN - in de Kennedylaan is vrijdag overdag ingebroken in twee woningen.
Uit de woningen verdwenen geld en sieraden. Via de achterkant konden de onbekende daders door het forceren van een raam binnenkomen.

Bekeuringen voor niet dragen gordel
RIJEN - zaterdagmorgen hield de politie een gordelcontrole aan de Rijksweg en de Julianastraat. Daarbij werden 16 autobestuurders bekeurd voor het niet dragen van een gordel.

Bron: Jan Clarijs