VDB PROMOTIONS

American Sunday

Achttienduizend bezoekers trekken naar TT Circuit Assen

Volop spektakel op An American Sunday

Spectaculaire burn-outs, ultra snelle sprints, gelikt mooie American cars en zinderende show. Het achttienduizend koppige publiek raakte dolenthousiast op het TT Circuit Assen tijdens, de derde editie van An American Sunday. Zondag was het een grandioos spektakel, dit grootste gecombineerde auto- motor- en truckevenement van Nederland. Grootste belevenis was ongetwijfeld de supersnelle double-seats dragster, bestuurd door de enige vrouwelijke top fuel coureur in Europa, Susanne Callin. Dit racekanon is 7,4 meter lang en weegt 748 kilo en heeft een vermogen van maar liefst 1012 pk. Deze krachtbron stuwt de bolide in 1.1 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur. Naast deze dragster waren er nog tal van andere snelle sprintbolides, zoals Chevrolets, Pontiacs en Ford Mustangs.
Liefhebbers van motoren kwamen ruimschoots aan hun trekken bij het aanschouwen van enkele honderden Harley's die aan het einde van het evenement meereden in een brullende Harley Parade. De honderden US cars, bikes en ook trucks mochten zich verheugen in nieuwsgierig publiek, dat graag alles wilde weten en geduldig luisterde naar de uitleg van de eigenaren.
Bezoekers konden zelf ook meedoen aan verschillende spectaculaire onderdelen in het brede dagprogramma. Zo waren er de wedstrijden in de Dutch Street Power Series, sprintduels voor het Nederlands kampioenschap legaal straatracen.
Verder was er een wedstrijd voor mensen die hun auto prachtig hadden aangekleed met diverse accessoires, de Meguair's Show & Shine Contest en de Glow-off Contest.
In deze wedstrijd ging de eerste prijs in de categorie USA cars naar Hans Wijnand uit Amsterdam met een Ford Hotrod 1932. De categorie Classic Cars werd gewonnen door A. Zuidema uit Bedum met een Ford F1 1948. Bij de motorbikes was het Erik Kottler die met een Harley Davidson Trike met de eerste prijs naar huis ging. De burn-out werd gewonnen door Theo van Deelen uit Driel. Bij de legal streetraces ging de totaaloverwinning naar Tom Peersman uit Ossendrecht met Chrysler Neon. Hij won tevens de klasse CSL. In de B-categorie was het Peter Gibson uit Oosterwolde met een Pontiac Trans AM die de winst greep.
Het geheel werd natuurlijk gecompleteerd met de traditionele American food & drinks, in de vorm van overheerlijke hotdogs, popcorn, hamburgers, donuts en het echte Amerikaanse Budweiser bier. Ook niet ontbrak livemuziek, waaronder een uitgebreid countryrepertoire. De organisatie van An American Sunday was in handen van 'Two Four Wheel Events BV', een joint venture van VDB Car Events BV en Lee van Dam Productions.