Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda (9 t/m 11/5)

Breda, 11 mei 2003

Drugsactie

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tussen 21.00 en 4.00 uur een actie gehouden in het kader van de drugscontrole. De actie vond plaats door de politie Midden en West Brabant, in nauwe samenwerking met de politie Zuid Holland Zuid, het Korps Landelijke Politie Diensten, de Koninklijke Marechaussee en twee franse politiemensen. De volgende aanhoudingen werden verricht:

- drie fransen met 130 gram softdrugs, zij betaalden de boete van 1300 euro

- twee fransen met 50 gram softdrugs, zij betaalden de boete van 340 euro

- een fransman werd aangehouden en ingesloten, omdat hij weigerde bij het uitschrijven van een beschikking zijn naam op te geven
- Zes fransen konden in totaal 39 gram softdrugs inleveren. Dit betrof voor ieder een gebruikershoeveelheid. Voor drie Belgen gold hetzelfde voor hun gebruikershoeveelheid van 17 gram softdrugs
- Van een drugsverslaafde werden 25 methadon pillen ingenomen, omdat hij deze bij zich had zonder recept

- Drie Fransen werden aangehouden toen bleek dat ze in bezit waren van enkele grammen cocane en herone

- Van drie Fransen werd een boksbeugel en een slagwapen ingenomen.
- Drie drugsrunners werden voor de APV bekeurd, omdat ze rondhingen op de parkeerplaats Sanderlingen Oost

- Een proces-verbaal werd opgemaakt voor het ontbreken van een verzekering op de auto

- Een persoon moest na het overtreden van de snelheid direct 500 euro afrekenen.

- De belastingdienst trof twee personen aan die nog belastingschuld moesten betalen.

- Verder werden 18 beschikkingen uitgeschreven voor diverse feiten. In totaal betrof dit een bedrag van 948 euro.

Scootercontrole

MOERDIJK: Politieteam Moerdijk heeft op vrijdag 9 mei 2003 van 15.00 tot 21.00 uur op diverse lokaties in de gehele gemeente een scootercontrole gehouden. Gecontroleerd werd in de volgende kernen: Fijnaart (Molenstraat 5x, Kerkring, Appelaarseweg en Kadedijk 2x), Zevenbergen (Willem Alexanderlaan, Zuidhaven, Haveneind en Kristallaan), Standdaarbuiten (Molendijk), Oudenbosch (Oudlandsedijk 3x), Klundert (Oliemolenstraat).
Er werden in totaal 19 brommers gecontroleerd waarvan er uiteindelijk slechts vijf helemaal in orde waren.

Er werd bekeuringen uitgedeeld voor overtreding van de volgende feiten:
Vermogen 12x
Versleten band 3x
Rijden zonder helm 2x
Geen verzekering 1x
Reminrichting 2x
type goedkeuringsplaatje ontbreekt 1x

Zwartrijder

BREDA: Een 20-jarige man werd vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur op het Stationsplein aangehouden omdat hij niet in het bezit was van een kaartje in de trein tussen Prinsenbeek en Breda. Dat was de tweede maal dat de man hiervoor op dezelfde dag een bekeuring kreeg. Nadat was gebleken dat hij - eveneens voor de tweede maal - een valse naam had opgegeven, werd de man aangehouden en aansluitend overgedragen aan Vreemdelingendienst.

Twee verdachten aangehouden voor politie Dordrecht

BREDA: Zaterdag omstreeks 18.15 uur hield de politie van het district Breda twee mannen uit Groot Brittani aan voor een steekpartij die in Dordrecht had plaatsgevonden. De politie Breda trof, na informatie van de politiemeldkamer in Dordrecht het voertuig van de mannen aan, toen deze op de A16 reed. De mannen zijn aangehouden en overgedragen aan de politie in Dordrecht.

Aanrijding

BREDA: Vrijdagavond omstreeks 20.45 uur gaf een 24-jarige man uit woede vanwege priv-problemen gas met zijn auto op het Schoolakkerplein. Hierbij rijdt hij achtereenvolgens een boompje door midden en ramt vervolgens een auto en twee woningen. De jongeman is zelf overgebracht naar het ziekenhuis in verband met zijn verwondingen. Zijn identiteit is bij de politie bekend en de man zal in een later stadium over het voorval worden gehoord. Wel is komen vast te staan dat er geen sprake is van alcoholgebruik door bestuurder.

Uitgaansleven Breda vrijdagnacht

BREDA: Vrijdagavond en -nacht beleefde de binnenstad van Breda een rustige uitgaansavond. Uiteindelijk werd toch nog n aanhouding verricht wegens belediging. Tijdens een controleronde aan de Nieuwe Haagdijk voor de sluitingstijden werden twee dienstdoende poltiemensen omstreeks 5.00 uur zonder enige aanleiding uitgescholden door een 45-jarige man uit Breda.

Uitgaansleven Breda zaterdagnacht

BREDA: Het uitgaanspubliek is in de nacht van zaterdag op zondag met groten getale naar de binnenstad van Breda gekomen. Het was een redelijk rustige nacht, waarin uiteindelijk in totaal drie aanhoudingen werden verricht:

Verstoren openbare orde Visserstraat

BREDA: Door de camera werd gezien da in de Visserstraat omstreeks 1.30 uur een opstootje gaande was. Agenten snelden ter plaatse en zagen dat de 17-jarige verdachte uit Breda een manspersoon sloeg. Het slachtoffer was inmiddels al gevlogen. De verdachte was in eerste instantie ook weggelopen, maar kon door de camera gevolgd worden. Hierop werd hij aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde.

Mishandeling ter hoogte van de Haven

BREDA: Surveillerende agenten waren omstreeks 2.00 uur getuige van een opstootje en de daarop volgende mishandeling van een 20-jarige jongeman uit Breda. De agenten hielden de verdachte, een 20-jarige jongeman uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. In het gelaat van het slachtoffer was duidelijk een flinke zwelling boven het oog zichtbaar. De aangifte werd ter plaatse opgenomen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Volgens hem had de agent het allemaal niet goed gezien en had hij helemaal niet geslagen.

Man wil naam niet opgeven bij bekeuring voor wildplassen

BREDA: In de Reigerstraat werd omstreeks 3.30 uur door agenten gezien dat een man tegen de gevel stond te urineren. De man weigerde zijn naam op te geven en werd hierop aangehouden. Bij foullering trof men identiteitspapieren aan. Op dat moment had de 37-jarige man uit Breda echter al wel twee uur op het bureau gezeten. De man kon het bureau uiteindelijk verlaten met een boete op zak.

Snackbar in de Vismarktstraat krijgt boete voor overtreding sluitingstijden.

BREDA: Om 04.40 uur liet de portier van een snackbar in de Vismarktstraat nog twee meisjes binnen. Omdat dit vanaf 04.30 uur verboden is, kreeg de eigenaar een boete opgelegd.

Eenzijdig ongeval

FIJNAART: De politie werd in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2.00 uur verzocht naar de Noordlangeweg te Fijnaart te gaan, alwaar een auto op zijn kant zou liggen. Ter plaatse bleken de verwondingen van de 28-jarige bestuurder uit Fijnaart mee te vallen. De man verklaarde waarschijnlijk door een te hoge snelheid de macht over het stuur te hebben verloren en uit de bocht gevlogen te zijn. Omdat de man naar alcohol rook, is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Zevenbergen alwaar een ademanalyse gehouden is. De verdachte heeft een rijverbod van 5 uur gekregen en is later die nacht met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

Bron: Manon Ostendorf