Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 11-05-2003
Persberichten van zondag 11 mei 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 12 mei 08.00 uur.

Verkeersongeval

HAVELTE Zaterdagmorgen parkeerde een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ommen zijn vrachtauto op de oprit bij het evenemententerrein op de Eursingerkerkweg. De laadklep van de vrachtwagen stak uit over de weg. De 48-jarige chauffeur uit Uffelte van een passerende auto zag de klep te laat en kon niet meer uitwijken. Hij raakte de punt van de klep, daarbij beschadigde zijn voorruit en de hele rechter zijkant van de auto.

Verkeersongeval letsel

NOORDSCHESCHUT - Zaterdag net na de middag reed een 42-jarige motorrijder uit Noordscheschut over de Drosterraai in de richting van het Zwarte Dijkje. In de bocht gleed zijn achterwiel weg. Hierdoor kwam hij ten val. Na later bleek werd de valpartij veroorzaakt doordat na het tanken de standaard niet weer was ingeklapt. De man is met licht letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

VALTERMOND Zaterdag reed aan het eind van de middag een 45 jarige motorrijder over het Zuiderdiep. Voor hem reed een personenauto. Deze auto remde af om af te slaan. De motorrijder remde ook en kwam hierbij in een slip. Door de val is zijn sleutelbeen gebroken. De motorrijder werd per ambulance naar het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

COEVORDEN Zaterdagmiddag reed een 62-jarige automobilist uit Emmen samen met zijn 63-jarige vrouw en 31-jarige dochter over de Krimweg. Bij het afslaan de oprit van de N34 op zag hij de 38-jarige autobestuurder uit Coevorden over het hoofd. Het gevolg, twee autos total loss. De beide vrouwen werden voor onderzoek naar het Emmer scheperziekenhuis overgebracht.

GEEUWENBRUG Aan het begin van de zaterdagavond reed een 47-jarige automobilist uit Vries op de Rijksweg uit de richting van Hoogersmilde. Parallel aan deze weg reed een scooter met een 16-jarige bestuurster en haar 18-jarige passagier op het fietspad. De automobilist sloeg af en zag daarbij de scooter over het hoofd. De scooterbestuurster is met kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Rijden onder invloed
ZUIDLAREN Zaterdagmiddag werd op de Stationsweg een 46-jarige automobilist uit Veenhuizen aan de kant gezet. Bij controle bleek dat de man niet in het bezit van een rijbewijs was, deze was al eerder ingenomen. De blaasproef wees uit dat de man ruim boven de toegestane hoeveelheid alcohol zat met 2,5 promille. De man ging met een dagvaarding naar huis.

EELDE Zaterdagnacht werd een 33-jarige automobilist uit Eelde gecontroleerd. De blaasproef gaf een resultaat van 0,8 promille. De man kreeg een dagvaarding en is thuis afgezet.

MEPPEL Zondagmorgen vroeg reed een 21-jarige automobilist uit Dedemsvaart over de IR C F Bekinkbaan. Daar werd een blaasproef afgenomen, het resultaat was 0,8 promille. Dan man kreeg een dagvaarding mee.

Fietsendief gepakt dankzij oplettende omstanders MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag hielden twee mannen een 18-jarige fietsendief uit Meppel aan. Zij zagen de man schichtig om zich heen kijken. Daarna pakte de man een kinderfiets en liep er mee weg. Dankzij het oplettende optreden van de mannen kon de verdachte aan de politie worden overgedragen.

Twee autos gestolen
DWINGELOO Zaterdag zijn twee autos ontvreemd van een parkeerplaats aan de Brink. Een 19-jarige vrouw uit Spier ontdekte dat haar Zwarte Fiat Cinquecento was weggenomen. Een 31-jarige man uit Zutphen meldde later op de avond dat zijn zwarte BWM eveneens gestolen was. In beide gevallen werden de autosleutels uit een pand aan de Brink weggenomen.

Diefstal uit bedrijf
OUD ANNERVEEN Op zaterdagvond werd uit verschillende containers, die op een terrein Broekdijk stond, gereedschap gestolen. Ook werd een aantal printers weggenomen. De containers werden opengebroken. Een 37-jarige man uit Zuidlaren deed namens het bedrijf aangifte. Eerder deze maand werd vanaf dezelfde plek ook al veel gereedschap gestolen. Schadebedrag niet bekend.

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een bedrijf aan de Phileas Foggstraat. Door een ingegooide ruit kon men binnenkomen. Er werden zon 10 computers weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Zakkenrollers actief
MEPPEL Een 57-jarige vrouw uit Meppel deed zaterdagmiddag aangifte van diefstal van haar portemonnee. Deze was uit haar tas weggenomen die aan haar winkelwagentje hing toen zij aan het Prinsenplein aan het winkelen was. Zij heeft een schade van 180 euro. Bovendien mist zij persoonlijke bescheiden zoals pasjes.

MEPPEL Nadat een 56-jarige vrouw uit Meppel zaterdagmiddag had gepind in de Swanenborg werd zij aangesproken door een haar onbekende man. Toen zij antwoord wilde geven liep de man al weg samen met twee vrouwen Kort daarna ontdekte de vrouw dat haar portemonnee uit haar fietstas was weggenomen. Zij mist 60 euro en enkele bankpasjes. De twee vrouwen droegen lange donkere jurken en lichtere hoofddoekjes. De man had een ongeschoren gezicht en een licht getinte huid, ongeveer 50 jaar oud.

ASSEN Een 68-jarige vrouw uit Vries miste zaterdagmorgen haar portemonnee met 100 euro die ze in haar rugtas had gedaan. Zij ontdekte de vermissing in een winkel aan het Koopmansplein.

Inbraak in vakantiebungalow
AALDEN Een familie van 11 personen uit Alphen aan den Rijn ontdekte Zaterdagavond dat tijdens haar afwezigheid in hun bungalow was ingebroken. Via een opengebroken raampje werd toegang verkregen. Er zijn verschillende portemonnees met inhoud, een horloge en een GSM weggenomen. Totale schadebedrag niet bekend. Een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn deed aangifte.