Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-05-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.15 uur

Onder invloed

BAARN - In de nacht van zondag 11 op maandag 12 mei werd een automobilist aangehouden.

Rond 01.15 uur controleerden politiemensen op de Reigerstraat een 44-jarige automobilist uit Baarn. Bij de blaasproef blies de man een A (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 405 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Fiets terug

SOESTERBERG Op zondag 11 mei zag een Soesterberger zijn gestolen fiets.

Rond 16.40 uur zag een 29-jarige man uit Soesterberg een man op de Vliegtuiglaan op zijn fiets fietsen. De fiets was een dag eerder in Soesterberg gestolen. De Soesterberger sprak de fietser aan en er ontstond een woordenwisseling, waarop de politie werd gewaarschuwd. De fietser, een 34-jarige man uit Bilthoven, werd aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Veel te veel op

SOEST Op zondag 11 mei werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 18.40 uur reed een politievrouw in haar vrije tijd achter een kennelijk behoorlijk beschonken automobilist. Zij gaf haar positie door aan de politiemeldkamer en bleef de verdachte automobilist volgen. Een politiewagen werd die kant op gedirigeerd en de automobilist werd op de Koninginnelaan aan de kant van de weg gezet. De man, 41 jaar oud en afkomstig uit Baarn, had duidelijk teveel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 915 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.