Gemeente Woerden

Bijeenkomst voor bewoners Molenvliet over veiligheid

Uit een onlangs gehouden onderzoek naar leefbaarheid en veiligheid in onze gemeente blijkt dat dertig procent van de inwoners van Molenvliet zich weleens onveilig voelt op straat. Daarnaast gebeurt bijna veertig procent van het aantal woninginbraken in Woerden in deze wijk, zo constateert de politie Rijn en Venen, bureau Woerden.

Voor de Stichting Woningbelangen Weidegebied (SWW), de politie Rijn en Venen en de gemeente zijn dat redenen genoeg om met wijkbewoners om tafel te gaan. Deze organisaties willen wijkbewoners nader informeren over deze problemen en met hen van gedachten wisselen over verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

Bewoners van Molenvliet zijn dan ook van harte welkom op een informatiebijeenkomst over een leefbaarder en veiliger Molenvliet, op maandagavond 12 mei om 20.00 uur in basisschool De Molenwiek, Stromenlaan 145. Alle bewoners van Molenvliet krijgen een dezer dagen een uitnodiging voor deze avond in de bus.

Voor Molenvlieters die een woning van de SWW huren, is deze avond interessant omdat zij onder meer informatie krijgen over het gratis plaatsen van inbraakwerend hang- en sluitwerk in hun woning. Eigenaren/bewoners van een woning komen bijvoorbeeld meer te weten over een mogelijke korting op de premie van hun inboedelverzekering als ze aan inbraakpreventie doen. Bij sommige maatschappijen kan die korting oplopen tot 20 procent.

Naast maatregelen om woningen tegen inbraak te beschermen, is veiligheid van straten en de wijk als geheel ook een zaak van bewoners zelf. Hun ideeën en initiatieven zijn dus meer dan welkom. Mogelijk kunnen ze worden ondersteund door het integraal veiligheidsbeleid dat de gemeente op dit moment met organisaties en inwoners ontwikkelt. Burgemeester Van der Kluit zal op de informatieavond toelichten hoe daaraan wordt gewerkt en wat er al is bereikt.