SOGETI NEDERLAND BV

Boek over gestructureerd implementeren

Regatta(r), ICT-implementaties als uitdaging voor een vier-met-stuurman

Diemen, 1 mei 2003
Vanaf 12 mei 2003 is het boek 'Regatta(r), ICT-implementaties als uitdaging voor een vier-met-stuurman' in de boekhandel verkrijgbaar. Het boek gaat in op het belang van de balans en samenhang tussen organisatie en ICT bij het uitvoeren van implementatietrajecten. De auteurs - Reinder Koop, Ruud Rooimans en Martijn de Theye - zijn allen werkzaam in het werkveld implementatie. Bij de totstandkoming van dit boek hebben zij geput uit hun jarenlange ervaring bij Sogeti Nederland B.V.

Vier-met-stuurman
Implementeren is veranderen en het belang van ICT maakt de implementatie van ICT-oplossingen meer dan alleen een 'invuloefening'. Een beperkte en mechanische kijk op ICT-implementaties doet de complexe realiteit in organisaties geen recht en staat zelfs haaks op succes.

ICT-oplossingen implementeren is een kwestie van balans, van kracht en van samenspel. Vandaar de vergelijking met een vier-met-stuurman: om een wedstrijd te winnen, dient er een juiste balans te zijn in de boot en dienen alle roeiers optimaal samen te werken. Een implementatie kan alleen slagen wanneer de hele ploeg vroegtijdig met de voorbereiding begint. Anders is de kans groot dat onze inspanningen ongecoördineerd zijn. Dan raken we uit de koers, van slag, misschien wel aan lager wal.

Regatta(r) is gebaseerd op de visie dat bij het uitvoeren van implementatieprojecten er een balans moet zijn tussen de organisatie en de ICT. Hierbij is de samenhang tussen de verschillende factoren zoals proces, mens, informatie, middelen en sturing van doorslaggevende betekenis.

Over het boek
'Regatta(r), ICT-implementaties als uitdaging voor een vier-met-stuurman' gaat in op vragen als 'Hoe stel ik mijn organisatie in op voortdurende veranderingen?' 'Hoe zorg ik voor een cultuur waarin medewerkers de gekozen oplossingen kunnen en willen gebruiken?' 'Hoe breng ik investeringen sneller tot rendement?' 'Hoe zorg ik dat oplossingen aansluiten op de bedrijfsdoelstellingen?' en 'Hoe sla ik een brug tussen de organisatie en de ICT-ondersteuning?'

Naast een theoretische onderbouwing van Regatta(r) geeft het boek ook, zowel projectmatig als procesmatig, concrete handvatten voor het inrichten en professionaliseren van implementeren. Dit boek is vooral bedoeld voor implementatieconsultants, ICT-managers, projectmanagers en business- en lijnmanagers.

Reinder Koop, Ruud Rooimans en Martijn de Theye, Regatta(r) ICT-implementaties als uitdaging voor een vier-met-stuurman, ten Hagen & Stam, mei 2003, ISBN 90-440-0575-8, adviesprijs 34,- EUR (exclusief BTW). Het boek is vanaf 12 mei 2003 verkrijgbaar bij de erkende boekhandel.

Over Sogeti Nederland B.V.
Met circa 1.700 medewerkers bundelt Sogeti meer dan 30 jaar ICT-kennis en -expertise in één bedrijf. Het realiseren, implementeren, testen en beheren van ICT-oplossingen behoort tot haar core-business. Middels de inzet van ICT wil Sogeti bijdragen aan het behalen van de operationele doelstellingen van haar klanten in de top-200 van het Nederlandse bedrijfsleven.

Eén van onze specialismen is het bouwen en beheren van informatiesystemen die 24x7 draaien en betrouwbaar moeten zijn (Twinsoft NonStop Server). Sogeti-methodieken als TMap(r), TPI(r) en DYA(r) zijn uitgegroeid tot internationale standaarden.