Actueel

Start behandeling strafzaak twaalf verdachten

Bron: Rechtbank Rotterdam

Datum actualiteit: 6-05-2003

De rechtbank Rotterdam start vanaf 12 mei 2003 de behandeling van de strafzaak van twaalf verdachten. In het onderzoek van het Landelijk Parket heeft de officier van justitie de twaalf verdachten een reeks strafbare feiten ten laste gelegd, die varieert van het vervalsen van reisdocumenten, valsheid in geschrifte, heling, drugshandel, mensensmokkel, illegaal wapenbezit tot het verlenen van hulp aan de vijand van de Nederlandse staat en/of haar bondgenoten in tijd van een gewapend conflict.

Het onderzoek ter zitting

De eerste zittingsdag is gepland op maandag 12 mei 2003 vanaf 09.00 uur. Verder staan als zittingsdagen gepland: dinsdag 13 t/m vrijdag 16 mei en maandag 19 t/m donderdag 22 mei. De zittingen beginnen steeds om 09.00 uur. De vonnissen worden uitgesproken op donderdag 5 juni vanaf 13.00 uur.

De zittingen vinden plaats bij de rechtbank Rotterdam in de zittingzaal aan de Posthumalaan 74.

Afspraken met betrekking tot de media

Mediavertegenwoordigers hebben op vertoon van een geldige perskaart toegang tot de publieke tribune in de zittingzaal. Wanneer deze vol is, kan men plaatsnemen op de afzonderlijke publieke tribune bovenin de zaal. Alle persvertegenwoordigers die de zitting willen bijwonen, worden verzocht zich uiterlijk vrijdag 9 mei te melden bij de Rechtbank Rotterdam.

Beeld- en geluidsopnamen zijn toegestaan van de binnenkomst van de rechtbank, de voordracht van de zaak en het requisitoir door de officier van justitie. Verder zijn opnames mogelijk van de uitspraak en eventuele (tussen) uitspraken. Voor alle afspraken gelden verder de gebruikelijke regels zoals gepubliceerd op de website van de rechtbank Rotterdam.

NOS Journaal treedt op als poolcamera voor de visuele media. Andere TV ploegen dienen voor het afnemen van beelden hierover rechtstreeks afspraken te maken met de productieafdeling van het NOS Journaal, tel. 035 - 677 80 52.

Contactpersonen voor de pers

Voor aanmelden bijwonen zitting:
Rechtbank Rotterdam, afdeling Communicatie
mw. M. van Hulst, tel. 010 - 297 22 88.

Met betrekking tot het strafrechterlijk onderzoek: Voorlichtingsdienst Openbaar Ministerie
dhr. L. de Lange, tel. 070 - 3399809