Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-05-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.30 u) Maandag, 12 mei 2003

District Maastricht

Maastricht; bekeuringen
Bij een verkeercontrole afgelopen zondagmorgen op de Meerssenerweg in Maastricht heeft de politie totaal 14 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het niet bij zich hebben van de vereiste (auto-)papieren tot het niet APK-gekeurd zijn van de auto.

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen zondagavond op de Potteriestraat in Maastricht van een 39-jarige automobilist uit Maastricht bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de verdachte tussen 1,2 en 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie maakt ook proces-verbaal op tegen een 49-jarige man uit Maastricht. Die wordt ervan verdacht zondagmiddag op de Bethlehemweg in Maastricht onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. De verdachte weigerde echter iedere medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholpromillage in zijn bloed. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte.

Maastricht; binnenbrand
Afgelopen zondagmiddag was er een binnenbrand in een woning aan de Kapelaanstraat in Itteren. Bleek een binnenbrand aan de achterzijde van de woning die door de brandweer snel onder controle was / snel was geblust. De politie sluit niet uit dat de oorzaak van de binnenbrand vermoedelijk kortsluiting is in een bureaulamp.

Banholt; brand
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 04.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Mheerderweg in Banholt. Bleek dat er brand was in de kantine van een voetbalverenigingsgebouw. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend maar de politie sluit brandstichting niet uit en stelt een nader onderzoek in.