FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland




---

Opbrengst Spathiphyllum 'Sweet Paco' naar Roparun (12-05-03)

Naaldwijk- FloraHolland heeft vandaag voor de klok op vestiging Naaldwijk de Spathiphyllum 'Sweet Paco' geintroduceerd. De 'Sweet Paco' is een cultivar uit de omvangrijke Sweet-serie met geur als extra dimensie. De open rijpere bloemen van de 'Sweet Paco' verspreiden een aangename vanillegeur. De vierhonderd kopers op de potplantentribune werden blij verrast met een geurmonster van Paco Rabanne. De opbrengst van de Spathiphyllum 'Sweet Paco' op 12 mei wordt gedoneerd aan de Roparun.

De nieuwe Spathiphyllum is door veredelaar Pothos Plant ontwikkeld en door kweker Westland Plant geĂŻntroduceerd. Koper Schalkoort BV kocht tegen de hoogste prijs, 15,70, de eerste tray. Ook kopers als Hamitalia en Disva BV boden een hoge prijs voor de 'Sweet Paco'. Gedoseerde aantallen 'Sweet Paco' zullen hoofdzakelijk in een 14 cm pot op de markt komen. Naar verwachting zullen zij hun weg vinden naar bouwmarkten, tuincentra en retailorganisaties. De middenprijs van Spathiphyllum ligt normaal gesproken op 1,85. De prijs van 'Sweet Paco' ligt op 2,25. Spathiphyllum staat op de zevende plaats in de Nederlandse potplanten top tien. FloraHolland heeft hierin een marktaandeel van 50 procent.

De opbrengst van 1.067 wordt gedoneerd aan de Roparun. Dit is de langste non-stop estafetteloop ter wereld: van Rotterdam naar Parijs. Het is een unieke hardloopwedstrijd, met een even uniek doel: trachten de kwaliteit van leven van mensen met kanker zoveel mogelijk te verbeteren.

Op de foto:
Peet Zwinkels (l) van Westland Plant overhandigt de 'Sweet Paco' aan koper Jack Poot (m) van Hamitalia. Rechts op de foto Piet Damen van Pothos Plant.