Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk introduceert Volo View 3

Verbeterde viewer versnelt ontwerpbeoordelingsproces

Barendrecht, 12 mei 2003 ­ Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert Volo View 3. Deze viewer is speciaal ontwikkeld voor projectmedewerkers die digitale ontwerpen beoordelen en van commentaar voorzien. Daarbij maakt het niet uit of zij wel of niet toegang hebben tot de applicaties (AutoCAD, Inventor) waarmee deze ontwerpen zijn gemaakt. Volo View 3 ondersteunt diverse bestandsformaten, waaronder Autodesk DWF, AutoCAD DWG en DXF, Inventor IDW, IPT en IAM, alsmede rasterbestanden.

Met Volo View 3 kunnen niet alleen AutoCAD 2004 DWG- en Inventor 7-bestanden worden bekeken, maar kunnen ontwerpen ook worden geplot en van commentaar voorzien zonder het risico van wijziging of beschadiging van het ontwerp. Bekendheid met ontwerpsoftware van Autodesk is niet vereist. Aangezien Volo View 3 alle functies biedt voor het beoordelen van ontwerpen hoeft dit niet meer op papier te gebeuren. Dit vertaalt zich in een uiterst efficiënt digitaal proces waaraan alle ontwerpteamleden, intern en extern, kunnen deelnemen.

Het product is 100% compatibel met AutoCAD, AutoCAD-producten en Inventor. De viewer maakt efficiënt gebruik van dezelfde weergave- en plot-engine als die waarmee AutoCAD 2004 werkt. Tevens biedt Volo View 3 volledige ondersteuning voor het nieuwe bestandsformaat DWF 6 waardoor binnen projecten nog beter kan worden samengewerkt en gecommuniceerd.

Beschikbaarheid
De Engelse versie van Volo View 3 is binnenkort leverbaar. Bezoek www.autodesk.com/preview-voloview3 voor meer informatie.

Autodesk
Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:
Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 0180 691000
e-mail: sjoerd.lazeroms@ autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl