Nieuwsbericht

maandag 12 mei 2003, 16.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Woninginbraak
Castricum, zondag 11 mei 2003.
Omstreeks 17.30 uur ontdekte een bewoner van een huis aan de Geelvinckstraat dat er van zaterdag op zondag was ingebroken. De dader was na vernieling van een badkamerraam op de 1e verdieping binnen gekomen. Uit de woning werden 2 horloges en een portemonnee met kleingeld weggenomen.

Dronken automobilist rijdt tegen paal
Egmond aan Zee, zondag 11 mei 2003.
Omstreeks 18.00 uur reed een 34-jarige automobilist uit Alkmaar met zijn auto tegen een betonpaaltje aan de Zuiderstraat. Bij het nemen van een bocht was het stuur uit handen van de man gegleden. Aan het bureau blies hij maar liefst 1175 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij moest dan ook zijn rijbewijs inleveren.

Bloedproef na drankgebruik
Alkmaar, zondag 11 mei 2003.
De politie heeft omstreeks 22.50 uur, op de Vincent van Goghlaan, een 47-jarige automobiliste uit Alkmaar gecontroleerd op drankgebruik. Zij was wegens astma niet in staat om te blazen. Van haar werd een bloedproef afgenomen (uitslag over 14 dagen). De vrouw was al vaker aangehouden wegens rijden met drank op en haar rijbewijs is ongeldig verklaard in 1998. Ze krijgt een proces-verbaal.

Jongen rijdt auto total loss
Bergen, maandag 12 mei 2003.
Omstreeks 00.45 uur trof de politie op de Landweg een auto aan die total loss was geraakt na een botsing met een boom, een hek en bosjes. De bestuurder van de auto was vertrokken. Het kenteken leidde naar een gezin in Bergen. Op het moment dat de agenten daar aankwamen kwam de 16-jarige zoon van het gezin thuis in beschonken toestand. Hij bekende kort daarvoor de auto te hebben bestuurd. Hij had de auto zonder toestemming van thuis meegenomen. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 685 ug/l. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en is in de loop van de dag met een dik proces-verbaal op zak heengezonden.

NOORDKOP

Auto over kop tegen boom
Wieringerwerf, zondag 11 mei 2003.
Omstreeks 15.00 uur vond er een eenzijdige aanrijding met letsel plaats op de Rijksweg A7, tussen de Wierweg en de Schelpenbolweg. Een 28-jarige automobilist uit Wognum verloor door hoge snelheid de macht over het stuur en kwam met zijn voertuig tegen de linker middengeleider. Hierna kwam hij aan de rechterkant van de weg tegen een boom tot stilstand. Zijn auto belandde hierbij op het dak. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto kruipen. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij ter observatie met rugklachten werd opgenomen. DE auto raakte zwaar beschadigd.

Winkel open gebroken
Breezand, maandag 12 mei 2003.
Vannacht om 04.20 uur ging het alarm af van een winkel aan de Koningsweg. Toen de eigenaar polshoogte ging nemen zag hij dat een cilinderslot uit een nooddeur was verwijderd. Uit de winkel werden 2 plasma TV-schermen weggenomen.

Drankrijder
Slootdorp, maandag 12 mei 2003.
Omstreeks 12.45 uur controleerde de politie op de Westerterpweg een 52-jjarige automobilist uit Wieringerwaard op drankgebruik. De man blies aan het bureau 530 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

WESTFRIESLAND

Dronken automobilist tegen boom
Nibbixwoud, zondag 11 mei 2003.
Op de Wijzend belandde omstreeks 20.15 uur, een 20-jarige automobilist uit Blokker, tussen het Overspoor en de Nieuweweg, met zijn auto tegen een boom. De man had met hoge snelheid in een bocht de macht over het stuur van zijn auto verloren. Hij raakte door de botsing flink gewond aan zijn linkerbeen en werd opgenomen in het ziekenhuis. Omdat hij rook naar alcohol is er bloed van hem afgenomen (uitslag over 14 dagen).

Fietsster na aanrijding opgenomen met knieletsel Hoorn, maandag 12 mei 2003.
Omstreeks 08.00 uur vond er op de Koriander een aanrijding plaats tussen een 15-jarig meisje op een fiets uit Zwaag en een 50-jarige automobilist uit Bovenkarspel. Ter hoogte van winkelcentrum 'De Opgang' wilde het meisje een oversteekplaats oversteken. Daarbij verleende ze geen vrije doorgang aan de automobilist die op een voorrangsweg reed. Het meisje kwam na de botsing ten val en liep knieletsel op. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis.