Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl

MINLNV: Wijziging verzamelverbod duiven

WIJZIGING VERZAMELVERBOD DUIVEN

Met deze wijziging van de Regeling verzamelverbod pluimvee Nederland 2003 wordt het mogelijk gemaakt om onder voorwaarden evenementen met duiven te organiseren. Om de veterinaire risico.s zo klein mogelijk te houden is er voor gekozen om deze voorziening alleen te treffen voor het organiseren van wedvluchten. Het is nog altijd niet mogelijk om tentoonstellingen en andere evenementen met vogels te organiseren.

No. TRCJZ/2003/4023
Directie Juridische Zaken

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ,

Gelet op artikel 10, eerste lid, van Richtlijn 90/425/EEG van de Raad van Europese Gemeenschappen van 28 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);

Gelet op de artikelen 18, eerste en tweede lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I
De Regeling verzamelverbod pluimvee Nederland 2003 wordt als volgt gewijzigd:

A
Aan artikel 1 wordt toegevoegd:
c. compartiment A, B, C, D, E, F, G en H: compartiment A, B, C, D, E, F, G en H als bedoeld in de Regeling compartimentering AI-gevoelige dieren 2003.
B
Aan artikel 2 wordt, onder verwijdering van de punt, toegevoegd: , tenzij het betreft het bijeenbrengen van duiven ten behoeve van wedvluchten afkomstig uit de compartimenten C, D, F of H, of van bedrijven waar geen AI-gevoelige dieren worden gehouden, gelegen in de compartimenten A, B, E of G.

Artikel II
Deze regeling wordt aan de media bekend gemaakt en treedt op 12 mei om 18:00 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ.

12 mei 03 17:53