Ingezonden persbericht


Geachte mevrouw/ heer,

Uit een aantal reacties is ons gebleken dat in de aankondiging van de Week van Waarden en Normen, zoals die gisteren werd verstuurd, onduidelijkheid bestaat over de locaties. Daarom treft u hieronder een gewijzigd persbericht aan.

Met vriendelijke groet,

Arjen Goedendorp

fractiemedewerker

Persbericht

CDA Rotterdam organiseert Week van Waarden & Normen

Van 12 tot en met 17 mei organiseert de CDA-fractie in samenwerking met het landelijke CDA, de CDA-fracties in de Stadsregio Rotterdam en de Rotterdamse deelgemeenten de Week van Waarden & Normen. Een week lang zal het CDA met verschillende mensen en organisaties in debat gaan over de waarden & normen die wij, met elkaar willen nastreven. Het CDA zoekt de mensen op: werkbezoeken, minidebatten en discussiebijeenkomsten met maatschappelijke organisaties, buurthuizen, sportcentra en onderwijsinstellingen staan op het programma.

Te beginnen op maandagavond 12 mei, vanaf 19.30 uur. Deze avond zal de Week van Waarden & Normen officieel worden geopend door de partijvoorzitter van het CDA, Marja van Bijsterveldt. Zij zal een politieke vertaling van waarden en normen maken. Hierop volgt een forumdiscussie waarin naast Marja van Bijsterveldt plaats zullen nemen: Herman Meijer, voorzitter GroenLinks en als oud-wethouder van Rotterdam initieerde hij de stadsetiquette, Diny Roodvoets, rector van het Johannes Calvijn College en Csg. Maarthen Luther en Piet Boekhoud, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ROC Albeda College.

Deze bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk en vindt plaats in Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, Wilhelminapier (op loopafstand van metrostation Wilhelminaplein).

Op zaterdag 17 mei, vanaf 17.00 uur, zullen we de week afsluiten met een geweldige slotmanifestatie waar wij, met elkaar, zullen vaststellen welke waarden en normen voor ons belangrijk zijn. Minister Aart Jan de Geus gaat in op waarden & normen en sociaal beleid van het CDA en politici van diverse partijen en vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen zullen op zeepkisten korte assertieve debatten met elkaar voeren over waarden en normen in opvoeding, onderwijs, het publieke domein en maatschappelijke organisaties.

Deze bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk en vindt plaats in de aula van het Johannes Calvijn College, Grift 30 (op loopafstand van het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid).

Op de agenda op onze website vindt u op de agenda het complete programma voor deze week, www.cda.nl/rotterdam. Verder kunt u op het forum op deze site meediscussiƫren over het thema Waarden & Normen.

Rotterdam, 9 mei 2003

Noot voor de redactie/