Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

13 mei 2003

Imtech: 20 miljoen euro aan orders van BMW, Volvo en NedCar

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft orders ter waarde van circa 20 miljoen euro ontvangen voor diverse technische oplossingen in autofabrieken van BMW in Duitsland, Volvo in België en NedCar in Nederland.

BMW, Bayerische Motoren Werke AG, realiseert in Leipzig in Oost-Duitsland één van de modernste autofabrieken ter wereld. In twee enorme productiehallen met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 150.000 m² verzorgt Imtech alle lucht- en klimaatoplossingen. Bovendien is Imtech verantwoordelijk voor de complexe procestechnologie in de volledig geautomatiseerde lakstraat.

In Volvo in Gent in België worden de Volvo S50 en Volvo S60 geproduceerd. Imtech draagt hier zorg voor de ontwikkeling van de hardware en software voor de robotisering van de carrosserie, inclusief alle elektrotechnische oplossingen en de realisatie van (bedienings)panelen.

NedCar in het Nederlandse Born, een samenwerking tussen Mitsubishi Motors Corporation en DaimlerChrysler, gaat vanaf 2004 een nieuwe generatie auto's produceren: de nieuwe Smart van DaimlerChrysler en een Compact Car van Mitsubishi. Imtech is hier (in combinatie) verantwoordelijk voor de besturingstechnologie, de elektrotechniek en het dataverkeer.

Vorig jaar meldde Imtech al een order van 29 miljoen euro voor de realisatie van de technische infrastructuur in een nieuw te bouwen testcentrum van DaimlerChrysler in Stuttgart.