KPN NV

E-Plus koopt UMTS-infrastructuur van MobilCom
Den Haag, 13-05-2003 De mobiele operator E-Plus uit Düsseldorf, een volledige dochter van KPN, neemt 3.723 UMTS opstelpunten over van MobilCom Multimedia GmbH. Hiervan zijn er al 931 volledig uitgerust.
E-Plus betaalt EUR 20 miljoen.
Dit bedrag is gebaseerd op aan de ene kant een besparing op investeringen van enkele tientallen miljoenen en aan de andere kant de noodzakelijke integratie en reconstructie kosten. Aangezien zowel MobilCom als E-Plus overeenkomsten hebben gesloten met Nokia en Ericsson voor de levering van UMTS-technologie, kan E-Plus de infrastructuurcomponenten van MobilCom gebruiken. Het contract zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan het Bundeskartellamt (de Duitse mededingingsautoriteit)

Uwe Bergheim, Chief Executive Officer van E-Plus: De aankoop van de UMTS sites van MobilCom biedt vele voordelen. We krijgen de beschikking over de juiste UMTS-infrastructuur tegen een redelijke prijs maar bovenal winnen we kostbare tijd bij de uitrol ervan. Dit versterkt onze positie in de markt."

E-Plus zal voldoen aan de voorwaarden die de toezichthouder voor telecommunicatie- en postdiensten heeft opgelegd ten aanzien van de dekking van het UMTS-netwerk: aan het eind van het jaar moet UMTS beschikbaar zijn voor 25% van de Duitse bevolking.