Docdata NV

Te verspreiden op 13 mei 2003
U.S. Eastern Standard Time 02.30h. U.K. 07.30h. Continental Time 08.30h.

P E R S B E R I C H T

DOCdata N.V. levert paspoortsystemen aan Zwitserland en Ierland en aan veiligheidsdrukkers François Charles Oberthur Fiduciaire in Frankrijk en De La Rue Global Services in het Verenigd Koninkrijk.

Industrial Automation Integrators (IAI) B.V. te Veldhoven, een dochteronderneming van DOCdata N.V. in Waalwijk, gaat Laser-Perforatie-Systemen leveren voor het aanbrengen van het gepatenteerde veiligheidskenmerk ImagePerf/TLI® in Zwitserse en Ierse paspoorten. IAI gaat ook systemen leveren voor het aanbrengen van NumberPerf® in paspoorten aan François Charles Oberthur Fiduciaire in Frankrijk en De La Rue Global Services in het Verenigd Koninkrijk.

In Zwitserland moet de bestaande productiecapaciteit uitgebreid worden als gevolg van het feit dat het publiek meer paspoorten aanvraagt dan voorzien. Zoals voorheen zal de apparatuur ook ditmaal via hoofdaannemer en veiligheidsdrukker Orell Füssli te Zürich geleverd worden aan het Bundesambt für Bauten und Logistik in Bern.

In Ierland heeft het Irish Passport Office besloten het veiligheidskenmerk ImagePerf/TLI® toe te passen in het toekomstige Ierse paspoort. Daartoe worden systemen geleverd via hoofdaannemer BearingPoint Ireland Ltd. te Dublin (voorheen KPMG Consulting, Inc.) aan productiefaciliteiten van het Irish Passport Office te Dublin en Balbriggan.

Na de invoering van de ImagePerf® technologie in de paspoorten van België, Nederland, Estland en Zwitserland, is deze beslissing van de Ierse overheid opnieuw een bevestiging van de hoge beveiligingswaarde die aan het ImagePerf® kenmerk van IAI toegekend wordt.

Veiligheidsdrukkers François Charles Oberthur Fiduciaire in Parijs, Frankrijk, en De La Rue Global Services in Basingstoke, Verenigd Koninkrijk, leveren beide paspoorten aan vele landen. Ondanks felle concurrentie kozen zij beide voor IAI systemen voor het aanbrengen van NumberPerf®. Voor deze drukkers van een variëteit aan paspoorten gaven de flexibiliteit en veelzijdigheid van de IAI systemen de doorslag.

Alle systemen worden in de loop van 2003 geleverd. De opdrachten vertegenwoordigen een gezamenlijke omzet van meer dan E 4,7 miljoen.

Deze opdrachten etaleren de gestage groei van IAI binnen de security printing markt. In deze markt biedt IAI systemen aan voor het aanbrengen van veiligheidskenmerken in paspoorten, identiteitskaarten, bankbiljetten, enzovoorts. IAI is vereerd met deze opdrachten van gerenommeerde klanten uit de markt van beveiligd drukwerk.


1. Industrial Automation Integrators (IAI) B.V., een dochteronderneming van DOCdata N.V., ontwerpt, bouwt en levert enerzijds productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere documentbeveiligingssystemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkingsmaterialen. Anderzijds biedt IAI beveiligingskenmerken ten behoeve van authenticatie aan.
2. DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor media uitgevers op het gebied van film, audio, multimedia en software in Europa.
3. DOCdata E-commerce Fulfillment houdt zich bezig met fijnmazige logistiek en gepersonaliseerde distributie voor onder andere Internetwinkels, detailhandel ketens en hard- en software bedrijven, voornamelijk voor de Europese markt.
Waalwijk, Nederland, 13 mei 2003 - DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

Verdere informatie: DOCdata N.V.

M.F.P.M. Alting von Geusau

CEO
Tel. +31 416 631 100


---- --