Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 13 mei 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: man steelt voedsel
De politie kreeg maandagnacht een melding dat een 38-jarige man uit Groningen zich verdacht ophield op Zonland. De agenten hielden de man aan die toegaf uit een garage een pizza had weggenomen. Voor nader onderzoek is de Stadjer ingesloten.

Groningen: winkeldief moet nog zitten
Een 32-jarige man uit Groningen werd door personeel van een bouwmarkt aan het Damsterdiep betrapt op het stelen van gereedschap. De man bekende de diefstal en op het bureau bleek dat er nog een gevangenisstraf van 120 dagen tegen hem openstond. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: overval op speelgoedwinkel
Een medewerkster van een speelgoedwinkel in de Oude Kijk in t Jatstraat werd maandag rond 16.45 uur overvallen in de winkel. Er kwamen twee mannen in de winkel waarvan er een de vrouw bedreigde met een scherp voorwerp. De overvaller deed een greep in de kassa en verliet de winkel. Het signalement van de overvaller luidt: blanke man, leeftijd ongeveer 40 jaar, lengte 170 cm, kort grijs/zwart achterovergekamd haar en geen bril, baard of snor. Hij was gekleed in een grijze spijkerbroek en een kort lichtgrijs spijkerjack. Getuigen van de overval worden verzocht de politie te bellen via, 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: winkeldieven op rooftocht
Personeel van een supermarkt aan de Oosterhamriklaan hield na diefstal van een twaalftal luchtverfrissers een 38-jarige man uit Klazinaveen aan. De politie wist een 40-jarige medeverdachte uit dezelfde plaats in de omgeving aan te houden. In de auto die beide mannen bij zich hadden bleken enkele tassen te staan met meer luchtverfrissers en deodorant. De mannen zijn in ieder geval bij een andere supermarkt aan de Dierenriemstraat geweest. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

Haren: ongeval op A28
Op de A28 bij Haren reed maandagmiddag een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Erp achter op een voor hem rijdende 72-jarige automobilist uit Haren. De Harenaar remde af voor een pechgeval op de vluchtstrook waarna de vrachtwagenchauffeur hem van achteren raakte. Door de botsing raakte de auto van de Harenaar totaal vernield. De man en zijn inzittende vrouw zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Rijksweg werd maandagmiddag een radersnelheidscontrole gehouden. Van de 1728 passerende voertuigen reden 148 sneller dan 50 km per uur. Hoogste gemeten snelheid was 80 km per uur. Op de Bornholmstraat werden bij een veiligheidscontrole maandagochtend 140 autos gecontroleerd. Er werden zes bonnen uitgedeeld.

Groningen: man aangehouden bij winkeldiefstal
Een 41-jarige man uit Groningen werd maandagmiddag aangehouden bij een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Eyssoniusstraat voor bedreiging van het personeel. Een (nog onbekende vrouw) die in het gezelschap van de man was maakte zich schuldig aan het stelen van meerdere goederen. Toen het personeel wilde ingrijpen belemmerde de man de aanhouding en bedreigde het personeel. De vrouw wist te ontkomen en de man werd aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

BERICHTEN UIT DE REGIO KOMEN STRAKS

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)