Royal Econosto Group Tuesday 13th May 2003

12 mei 2003

Nog geen akkoord over voorstel obligatielening Econosto

Econosto realiseert positief bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal

Capelle a/d IJssel, 12 mei 2003 - De Raad van Bestuur van Koninklijke Econosto N.V. ("Econosto") deelt mee dat vandaag, tijdens de tweede obligatiehoudersvergadering over het voorstel om de 5,5% converteerbare achtergestelde obligatielening van 27.211.371 ("obligatielening") te verlengen tot juni 2010, het voorstel niet de vereiste 2/3 meerderheid heeft gekregen. Tijdens de vergadering was 19,8% van de obligatielening vertegenwoordigd. Econosto heeft de Trustee verzocht een nieuwe obligatiehoudersvergadering bijeen te roepen op 21 mei 2003. In de tussenliggende periode zal Econosto doorgaan met het voeren van gesprekken met de obligatiehouderscommissie om te komen tot overeenstemming over een oplossing voor de aflossing van de obligatielening.

Tijdens de vergadering gaf Econosto aan het eerste kwartaal met een positief bedrijfsresultaat te hebben afgesloten. De onderneming wist daarnaast in het eerste kwartaal de bankschuld met 5 miljoen terug te brengen.

Econosto heeft als doelstelling op de middellange termijn een EBIT marge te realiseren van 5% en een werkkapitaalniveau van 25% van de omzet. Daarnaast heeft de onderneming over dezelfde periode een autonome groeidoelstelling van de omzet van gemiddeld 3% per jaar. Door desinvesteringen zal in die periode de omzet echter dalen tot een niveau van rond de 200 miljoen.

Tijdens de vergadering werden tevens de namen bekendgemaakt van de nieuwe leden van de Raad van Commissarissen die tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders ter benoeming zullen worden voorgedragen. Dit zijn de heer C. Kämper, de heer S.R. Nanninga en de heer B.F. Kostwinder.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer ing. J.F.A.M. (Frank) van Os, Lid Raad van Bestuur, tel.: 010-2841280