Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.15 uur

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN- Op de Hollandhaven heeft de politie maandag een verkeerscontrole gehouden. Tussen 15.30 en 17.30 uur werden 1610 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 96 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

Brommer botst op geparkeerde auto

IJSSELSTEIN- Maandag is een meisje gewond geraakt, nadat zij met haar brommer viel. Omstreeks 20.00 uur reed een 15-jarig meisje uit IJsselstein op een brommer, zonder helm, over de Heemradenlaan. Zij sloeg rechts af de Merelweg op.

Deze bocht nam ze waarschijnlijk iets te hard, waardoor ze botste op een geparkeerde auto die aan de linkerkant van de weg stond. Het meisje is met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt

IJSSELSTEIN- Maandagavond werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Een 19-jarige man uit IJsselstein werd omstreeks 23.45 uur aangehouden op de Doelenstraat.

Agenten zagen de man slingerend rijden. Hij werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de hij 590 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingenomen, hij kreeg een rijverbod van 6 uur en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de aanhouding van de man begon de bijrijder, een 20-jarige man uit IJsselstein, verzet te plegen. Eerst schreeuwde hij naar de man, die ondertussen in de politiewagen zat, daarna probeerde hij het portier te openen. De agenten gaven herhaaldelijk aan dat de man naar huis moest gaan, maar hij weigerde. Hierop werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan bevel op vordering. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.