Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-05-2003
Politieberichten 12/05 (13.00 uur) t/m 13/05 (07.00 uur)

Leeuwarden: aanhouding winkeldief
Maandag rond 11.30 uur is in een supermarkt aan het Cambuurplein een
33-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een getuige zag dat de verdachte twee flesjes bier onder zijn jas stopte en deze niet afrekende. De getuige meldde dit vervolgens bij het personeel van de winkel. Hierna is de man in de winkel aangehouden. Een 47-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak kraam
Tussen zaterdag 19.30 uur en maandag 10.30 uur is in een kraam aan de Valeriusstraat ingebroken. Weggenomen werd vis en alcoholische drank. Men kwam binnen door de deur te vernielen. Een 53-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Franeker: rijbewijs ingevorderd
Maandag rond 14.30 is aan de Rijksweg A31 het rijbewijs ingevorderd van een 57-jarige automobilist uit Uithoorn. De man reed 191 km/u. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 120 km/u.

Leeuwarden: aanhouding winkeldief
Maandag rond 15.45 uur is aan het Zaailand een 16-jarig meisje uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje had een oogpotlood weggenomen uit de winkel zonder deze te betalen. De zaak wordt afgedaan via bureau HALT.

Burgum: aanrijding met gewonden
Maandag rond 17.45 uur raakte op het fietspad aan de Trambaan een
42-jarige fietser en een 15-jarige bromfietser (beiden uit Burgum) gewond bij een aanrijding. De bromfietser reed in de richting van Quatrebras, de fietser reed in tegenovergestelde richting. Nadat de fietser een voetganger had ingehaald en net weer terug wilde gaan naar rechts, botste de bromfietser bovenop de fietser. Volgens getuigen reed de bromfietser erg hard. De fietser raakte zwaargewond en had botbreuken aan been en enkel, letsel aan het aangezicht en waarschijnlijk inwendig letsel. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis inDrachten gebracht. De bromfietser is met een hoofdwond en pijn in zijn schouder per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De bromfietser droeg geen helm en de bromfiets was niet verzekerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Leeuwarden: inbraak personenauto
Maandag tussen 14.45 uur en 15.00 uur is aan de Snekertrekweg ingebroken in een auto. Weggenomen is een radio/cd-speler en een rijbewijs. Het portier aan de bestuurderskant is geforceerd. Een
30-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: bedreiging
Maandag rond 20.50 uur is aan de Meidoornstraat een 47-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou daar eerder die avond een 37-jarige man uit Leeuwarden bedreigd hebben met een bijl. Tussen de mannen bestaat al enige tijd onenigheid. De politie nam de bijl in beslag. De 37-jarige man deed aangifte.

Minnertsga: aanrijding met letsel
Maandag rond 17.05 uur zijn aan de Lange Dyk een 69-jarige automobilist uit Goenga en een 24-jarige automobilist uit Herbaijum gewond geraakt. De 24-jarige automobilist reed over de Heare Wei in de richting van Firdgum en verleende geen voorrang aan de van rechtskomende inwoner van Goenga die richting Minnertsga reed. Een botsing was het geval. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. Sinds twee weken is de kruising waar deze aanrijding plaatsvond een gelijkwaardige kruising.

Kollum: vernieling
Tussen zaterdag 17.30 uur en zondag 09.45 uur zijn in het zwembad aan de Badweg vernielingen gepleegd. Hierbij zijn een kuipstoel en een vuilnisbak kapot gemaakt. Tevens is er een brandje gesticht. Een watertrampoline en een kuipstoel zijn verdwenen. De schade bedraagt enkele honderden Euros.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 23.55 uur werd op de Langewyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Opeinde, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder
285 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Heerenveen: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.15 uur werd op de Wiekslag een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 540 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Bureau Communicatie, (058) 880 82 72