Persberichten - 14/05/2003

Airbus kiest Barco schermen voor A380 testvluchten

KORTRIJK, BELGIUM, 13 mei, 2003 Airbus en Barco hebben een contract getekend waarbij Barco 18 en 20.1 rugged displays gaat leveren voor het testvluchtenprogramma van Airbus. Barcos flat screens zullen geïntegreerd worden in consoles aan boord van de A380, het grootste vliegtuig ter wereld voor burgerluchtvaart. Op de schermen zullen vluchtingenieurs alle essentiële data van de testvluchten kunnen raadplegen.

Airbus opteerde voor Barcos visualisatie-oplossingen voor dit testprogramma omwille van de uitgebreide expertise van Barco in veeleisende luchtvaarttoepassingen. De performante en betrouwbare displays zullen in de romp van het vliegtuig geïntegreerd worden om systeemdata, primaire vluchtgegevens, acties in de cockpit en systeeminstellingen te visualiseren voor de ingenieurs aan boord.

De toestellen geselecteerd door Airbus zijn de MRFD246, een Modular Rugged Flat Display met schermdiagonaal van 18 en de RFD251, een Rugged Flat Display met een schermdiagonaal van 20.1. Beide types maken gebruik van Barcos unieke bonding techniek die superieure beeldkwaliteit garandeert in technologisch veeleisende toepassingen, zoals bijvoorbeeld de luchtvaart. Daarenboven maakt de modulaire aanpak het makkelijk om in een later stadium nieuwe technologieën en componenten in te passen.

Levering van de eerste units is gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar, terwijl de laatste toestellen in het tweede kwartaal van volgend jaar aan Airbus geleverd zullen worden.

Over Barco

Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, is actief in drie domeinen van beeldtechnologie. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootscherm-visualisatie, visualisatie-systemen voor levenskritische toepassingen, en systemen voor visuele inspectie. Barco heeft een netwerk van filialen, distributeurs en agenten in bijna 100 landen. Barco is genoteerd op Brussels/Euronext, en maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150 Indexes.

Bron: Barco
Provider: Euronext Brussels