Amsterdam RAI

Ecotech 2003
5 dec 2002

Nieuw concept voor ecotech 2003 slaat aan

ECOTECH krijgt in 2003 een andere opzet ten opzichte van de voorgaande edities. De vakbeurs verandert van een brede milieubeurs in een gespecialiseerde afvalbeurs, waar alle partijen uit de afvalketen en toeleveranciers elkaar kunnen ontmoeten. ECOTECH 2003, The International Waste Management & Technology Exhibition wordt van 13 tot en met 15 mei 2003 gehouden in Amsterdam RAI. De voorbereidingen van de beurs verlopen voorspoedig. Marc Sterel, product manager ECOTECH 2003: We verheugen ons in massale belangstelling vanuit de markt. Het evenement wordt georganiseerd door Amsterdam RAI en Jaarbeurs Exhibitions & Media.

Ladder van Lansink Als centraal thema van ECOTECH 2003 is de Ladder van Lansink (voorkomen, hergebruik, nuttige toepassingen, verbranden en storten) gekozen. Naast technische noviteiten zal ook aandacht worden besteed aan inhoudelijke kennisoverdracht. De beurs is met name gericht op de beslissers in het koopproces, maar ook de beïnvloeders komen aan hun trekken. Voor deze laatste doelgroep wordt een speciale middag georganiseerd waarin de werkvloer centraal staat. Voor het inhoudelijke gedeelte van ECOTECH 2003 is een adviescomité samengesteld, met experts uit het bedrijfsleven en instanties. Behalve nieuwe themas wordt ook het medium vakbeurs optimaal gebruikt. Exposanten kunnen via het Expo Totaal Pakket, waarbij alles rondom de beursdeelname wordt geregeld, meer tijd spenderen aan relatiemarketing.

Themadag NVRD Een deel van de beursvloer wordt exclusief voor de recyclingindustrie ingericht. Recyclingbedrijven en toeleveranciers hebben hier de mogelijkheid om technische oplossingen te demonstreren aan beslissers uit overheden en industrie. Ook overige partijen komen ruimschoots aan bod tijdens ECOTECH 2003. Marc Sterel: De RAI Vereniging Afdeling Speciale Voertuigen presenteert zich bijvoorbeeld tijdens de beurs voor het eerst in een eigen paviljoen. De NVRD zorgt naast haar eigen stand voor een belangrijke toevoeging door een ledenvergadering, branchevergadering en themadag te organiseren. Ook kan het themapaviljoen Gevaarlijk Afval worden bezocht en is er een platform waar groot materiaal wordt tentoongesteld en gedemonstreerd.

Verbranden van afval Het verbranden van afval is een belangrijk thema op ECOTECH 2003. Juist daarom is ervoor gekozen om ECOTECH 2003 tegelijkertijd met SUSTAIN 2003 te laten plaatsvinden. SUSTAIN 2003 is de belangrijkste beurs op het gebied van duurzame energieopwekking en trekt ruim 6.500 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het is dan ook juist deze combinatie waardoor FEAD (European Federation of Waste Management & Environmental Services) een special seminar gaat organiseren rond waste-to-energy.

Voor meer informatie en het aanvragen van de deelnamevoorwaarden met betrekking tot ECOTECH 2003 kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Marc V. Sterel, product manager ECOTECH 2003, Amsterdam RAI, telefoon +31 (0)20 549 22 43; e-mail:m.sterel@rai.nl. Meer informatie over de beurs is te vinden op http://www.ecotech2003.com.

Amsterdam, 5 december 2002