Amsterdam RAI

Ecotech 2003
7 feb 2003

Ladder van lansink goed vertegenwoordigd tijdens ecotech

nog steeds groeiende aantal deelnemers aan ECOTECH 2003 komt goed overeen met het centrale thema van de beurs, de Ladder van Lansink. Vrijwel alle belangrijke partijen uit de afvalketen en toeleveranciers die zich bezighouden met voorkomen, hergebruik, nuttige toepassingen, verbranden en storten zijn aanwezig tijdens het evenement. ECOTECH 2003 vindt van 13 tot en met 15 mei plaats in Amsterdam RAI.

Intussen hebben zich al bijna 100 exposanten aangemeld voor ECOTECH 2003, die wordt georganiseerd door Amsterdam RAI. Uit de recyclingsector zijn ondermeer JCB, Bollegraaf, Transmate met Metso Lindeman, J.Willebald, Lindeman American Baler en Steiner Elektromagnetbau vertegenwoordigd. Uit de reinigingssector geven bedrijven als Hako en Egbert Taylor acte de présence en ook de automatiseringsbranche is met bedrijven als Effectivity, PPC, GMT en Pieter Bas Automatisering volop aanwezig. Een uitgebreide exposantenlijst is te vinden op www.ecotech2003.com.

Klimaat Het belang van een beurs als ECOTECH 2003 wordt onderstreept door de Nederlandse vereniging voor afval en reinigingsmanagement (NVRD). Berit Aagten, Communicatie Manager van de NVRD: Wij zijn van mening dat leveranciers, adviesbureaus en afnemers op gezette tijden de gelegenheid moeten hebben om elkaar te ontmoeten. Om kennis te delen, te netwerken en natuurlijk om deals te sluiten. ECOTECH biedt hiervoor een uitstekend klimaat.

Thematiek Het thema Ladder van Lansink lijkt een schot in de roos. Gerard van de Eijkel, Product Manager van GMT Europe: Het thema van ECOTECH 2003 sluit bijzonder goed aan bij onze
automatiseringsoplossing, CLEAR®, waarmee wij oplossingen bieden voor gestandaardiseerde data-uitwisseling tussen ontdoeners, transporteurs, verwerkers en eindverwerkers. Op dit punt valt namelijk nog veel te verbeteren. "Ook exposant NIDO Recyclingtechniek heeft goede verwachtingen van de thematiek van de beurs, die werd bepaald door een adviescomité met experts uit het bedrijfsleven en instanties. Laurens Veer van NIDO: "Wij hebben de mogelijkheid met de door ons vertegenwoordigde merken EUREC, UNTHA, BRSB en JÖST de meest uiteenlopende afvalvraagstukken op te lossen. In de bewerkingen 'hergebruik', 'nuttige toepassingen' en 'verbranden' van de 'Ladder van Lansink' zijn vaak shredders, zeefmachines of brekers van NIDO Recyclingtechniek toe te passen. NIDO levert overigens niet alleen de machines maar zoekt ook mee naar een oplossing voor de afvalvraagstukken."

Ledenvergaderingen Inhoudelijke kennisoverdracht vormt tijdens ECOTECH 2003, naast technische noviteiten, een belangrijk aandachtspunt. De beurs kent diverse besloten ledenvergaderingen van brancheverenigingen maar ook een uitgebreid en voor iedereen toegankelijk congresprogramma, waaronder een themadag van de NVRD, een bijeenkomst georganiseerd door Federatie Herwinning Grondstoffen en een congres met het thema waste-to-energy door FEAD (European Federation of Waste Management). Ook zijn er verschillende workshops van ondermeer VNCI en VROM. Deze opzet levert niet alleen kwalitatieve bezoekers op uit Ladder van Lansink-sectoren, maar ook uit de chemische industrie, horeca, dienstverlening, distributiecentra voedingsmiddelen industrie, bouw, sloop en facilitaire instellingen.

Vakbeurzen Amsterdam RAI is een belangrijke speler op het gebied van vakbeurzen. Met omvangrijke portfolio en titels als Aquatech, Sustain en Interclean is de RAI actief in vele industrietakken.

Voor meer informatie en het aanvragen van de deelnamevoorwaarden met betrekking tot ECOTECH 2003 kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Marc V. Sterel, Product Manager ECOTECH 2003, Amsterdam RAI, telefoon +31 (0)20 549 22 43; e-mail: m.sterel@rai.nl. Meer informatie over de beurs is te vinden op www.ecotech2003.com.

Amsterdam, 7 februari 2003