Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

13/05/03 Koningin opent nieuwbouw Groenhorst College Emmeloord

Hare Majesteit de Koningin verricht dinsdag 13 mei in Emmeloord de opening van de nieuwbouw van de locatie Emmeloord van het Groenhorst College. Het Groenhorst College is een agrarisch opleidingscentrum dat vanuit een christelijke levensvisie algemeen vormend onderwijs en beroepsonderwijs in de groene sector aanbiedt. Het heeft twaalf vestigingen in de provincies Gelderland, Utrecht en Flevoland.

De locatie Emmeloord is een verticale scholengemeenschap, waar praktijkonderwijs, VMBO-groen, MBO-groen en cursus- en contractonderwijs wordt gegeven. De school heeft ongeveer 500 leerlingen in het dagonderwijs en 750 cursisten in de andere vormen van onderwijs.

In de nieuwbouw, die in de plaats is gekomen van drie oude gebouwen, zijn alle onderwijsactiviteiten, met uitzondering van het praktijkonderwijs, gegroepeerd rond een centrale hal en een patio; gangen zijn er nauwelijks. Naast het gebouw bevinden zich een kas en een dierenverblijf.

Het agrarisch onderwijs in de Noordoostpolder bestaat dit jaar een halve eeuw en heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van het gebied. In 1953 werd daar de eerste Middelbare Agrarische School (MAS) en in 1954 de Lagere Agrarische School (LAS) opgericht.