Amsterdam RAI

Ecotech 2003
8 apr 2003

Uitgebreid programma tijdens grootste nederlandse afvalvakbeurs

De afvalwereld maakt zich op voor de vakbeurs ECOTECH 2003. Inmiddels hebben zich voor het evenement ruim drieduizend bezoekers uit acht verschillende landen gratis geregistreerd via www.ecotech2003.com. Naast productinnovaties en demonstraties, wordt tijdens het evenement veel aandacht besteed aan informatieoverdracht. Een uitgebreid randprogramma van lezingen, seminars en congressen geeft inzicht in tal van, ook beleidsmatige, aspecten van de afvalproblematiek. ECOTECH 2003 vindt van 13 tot en met 15 mei plaats in Amsterdam RAI.

Industriepodium
ECOTECH 2003 is het vakevenement voor beleidsmakers uit overheid (van centrale overheid tot standsdeelraden) en bedrijfsleven (o.a. facility- en inkoopmanagers) die oplossingen zoeken voor afvalinzameling en afvalverwerking. De beurs kent een uitgebreid en voor iedereen toegankelijk congresprogramma. Onder andere het jubileumcongres van de Metaal Recyling Federatie (MRF) met als titel Metaalrecycling is duurzaamheid maakt hier deel van uit. Tijdens dit congres wordt ook de eerste Recycling Award van de Federatie Herwinning Grondstoffen (FHG) uitgereikt. Een nieuw onderdeel op de beurs is het Industriepodium, met diverse interactieve inloopsessies, die ook weer voor iedereen toegankelijk zijn. Daarnaast wordt tijdens ECOTECH ook ruimte gecreëerd voor een demoterrein, waarbij groot materieel wordt gedemonstreerd en tests plaatsvinden op het gebied van veiligheid, ergonomie, regelgeving en arbo voor chauffeurs en opzichters.

SUSTAIN 2003
Gelijktijdig met ECOTECH wordt in Amsterdam RAI de vierde editie van de internationale vakbeurs SUSTAIN 2003 gehouden, waarbij duurzame energie centraal staat. Onderwerpen die tijdens deze beurs op diverse manieren aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld zonne- en windenergie, energie uit biomassa en waste-to-energy. Naast een tweedaags internationaal congres kent het evenement een uitgebreid randprogramma met onder andere twee seminars over energiebesparing en duurzame toepassingen in woningen en utiliteitsgebouwen. Ook is er een themabijeenkomst over waste-to-energy. De seminars worden georganiseerd door F&B Energie en Milieu in samenwerking met NOVEM, NUON en COGEN. Tachtig exposanten hebben zich inmiddels aangemeld voor SUSTAIN.
De combinatie ECOTECH en SUSTAIN wordt ondermeer zichtbaar gemaakt door ICOVA, specialist op het gebied van afvalverwerking in Nederland, die in samenwerking met de afdeling facilitaire zaken van Amsterdam RAI de gehele afvalproductie van de RAI zal zichtbaar maken en uiteindelijk omvormen tot energie. In dit kader zal ook de Europese, overkoepelende afvalorganisatie FEAD een congres organiseren.

Voor meer informatie en het aanvragen van de deelnamevoorwaarden met betrekking tot ECOTECH en SUSTAIN 2003 kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Product Manager Marc V. Sterel, Amsterdam RAI, telefoon +31 (0)20 549 22 43; e-mail: m.sterel@rai.nl. Meer informatie over beide beurzen is tevens te vinden op www.ecotech2003.com en www.sustain2003.com.

Amsterdam, 7 april 2003